Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με επιλεκτικές τοποθετήσεις και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με επιλεκτικές τοποθετήσεις και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετά επιλεκτικά κινήθηκαν σήμερα οι επενδυτές. Ήταν όμως λίγοι όπως έδειξε και ο τζίρος. Βοήθησαν και κάποιες εκθέσεις ξένων για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να διατηρήσει ο γενικός δείκτης το θετικό πρόσημο, ενώ προς το τέλος πήγε σε υψηλό ημέρας. Ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, χωρίς να υπάρχει κάποια πειστική αναφορά για λήξη άμεσα. Από την άλλη αυξάνονται οι εκτιμήσεις πως ακόμα και αν λήξει άμεσα δε θα δούμε γρήγορα αποκλιμάκωση των τιμών.

Ο χειμώνας στη χώρα κρατάει γερά λες και είναι Ιανουάριος και τα σπίτια χρειάζονται ενέργεια για να ζεσταθούν. Εκεί δηλαδή που θα μείωναν αισθητά το κόστος λόγω Άνοιξης και άρα ανόδου της θερμοκρασίας, τώρα πληρώνουν περισσότερα από αυτά που πλήρωναν τον Ιανουάριο λόγω και υψηλών ενεργειακών τιμών. Οι θερμοκρασίες δεν είναι φυσιολογικές για 22 Μαρτίου. Αν βάλουμε και τις αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ καταλαβαίνετε πως είναι η κατάσταση στα νοικοκυριά.

Παραμένουμε ανήσυχοι και στοχεύουμε στην προστασία του κεφαλαίου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις γιατί όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στις καλές εταιρείες με μέρισμα και χαμηλό δανεισμό. Στο +0,96% και στις 867 μονάδες με τζίρο κάτω από 50 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Εξαιρετική η Alpha Bank και μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν και σε υψηλό ημέρας. Δυνατή η Τιτάν, που έκλεισε και αυτή σε υψηλό ημέρας. Πολύ καλή εικόνα και κλείσιμο από τη Μυτιληναίος, την Εθνική και τη Jumbo. Υστέρησαν από την άλλη Quest, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ.

ΟΤΕ: Συνεχίζουμε να βλέπουμε δυνατές εντολές πώλησης στις τελικές δημοπρασίες που μπορούν να δώσουν κλείσιμο με μεγάλη διαφορά από την τελευταία τιμή, αλλά συνήθως βρίσκουν δυνατούς αγοραστές. Σήμερα ήθελαν να την κλείσουν κοντά στα 16 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 16,56 ευρώ με απώλειες 0,66%.

ΕΛΠΕ: Στα 7,15 ευρώ και απέχει πλέον ελάχιστα από τα πρόσφατα υψηλά της.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πρέπει να ψάξουν κάποιοι αρκετά για να βρουν άλλη τέτοια εταιρεία. Στις μικρομεσαίες του ΧΑ θα βρούμε μερικές ακόμα, αλλά τα μεγέθη εδώ και η πορεία του 2021 εντυπωσιάζει.  Αδάνειστη, με φοβερό growth και μονοψήφιο p/e! Καθαρά κέρδη 6,8 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 59 εκατ. ευρώ. Και αυτά το 2021 όχι το 2023 ή το 2024.

FOURLIS: Μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή και καθαρά κέρδη 11,5 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως είναι αρκετά υψηλότερα από αυτά που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά είχαμε πρόσφατα φιλοξενήσει δηλώσεις της διοίκησης που ανέφεραν ότι η χρονιά έκλεισε καλύτερα από τις εκτιμήσεις της. Διαχειρίσιμες οι ελλείψεις λέει η εισηγμένη.

EPSILON NET: Δυνατές ταμειακές ροές δείχνει η δημοσίευση του ισολογισμού και μεγάλωμα του ομίλου σε αριθμούς λόγω των εξαγορών. Πολύ δυνατή από νωρίς σήμερα η μετοχή.

PROFILE: Η ρευστότητα δημιουργεί προσδοκίες για μεγάλωμα της εταιρείας. Καλά τα κέρδη σε σύγκριση με αυτά της προηγούμενης χρήσης. Η αποτίμηση στα 76 εκατ. ευρώ.

BYTE: Πιστεύουμε πως η χρήση 2021 όταν τη δημοσιεύσει θα δείξει πως και πάλι είναι μάλλον η φθηνότερη του κλάδου. Εύκολα πάει η μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα. Το έδειξε και πάλι σήμερα. Στα 3,16 ευρώ και στο +6,76% με όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ωραία σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής αλλά θέλουμε συνέχεια. Με τέτοιες τιμές στα ναύλα και εκεί που έχει πάει η αξία των πλοίων θα έπρεπε να είχε δει άλλα νούμερα. Στα 1,6760 ευρώ και στο +4,75% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Προσπαθεί να ανακάμψει, επιβεβαιώνοντας και πάλι τα 2 ευρώ ως σημαντικότατη στήριξη.

LAVIPHARM: Υπήρχε από την προσυνεδρίαση σήμερα εντολή αγοράς 40 χιλ. τεμαχίων η οποία βρήκε πρόθυμο πωλητή και μάλιστα έγιναν και πωλήσεις αρκετά χαμηλότερα. Προφανώς, η απομείωση, η οποία μείωσε τα καθαρά κέρδη επηρέασε κάποιους επενδυτές. Βέβαια σε επιτήρηση εισηγμένη που να βγάζει κέρδη, να μειώνει χρέη και να έχει καλό EBITDA δεν έχουμε και πολλές. Φυσικά και θα θέλαμε κάποια πιο δραστικά μέτρα από τη διοίκηση όμως μία αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να γυρίσουν τα ίδια κεφάλαια πιο γρήγορα. Στα 0,5550 ευρώ και στο -6,72% με όγκο 64 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης