Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ, υψηλή παραμένει η μεταβλητότητα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ, υψηλή παραμένει η μεταβλητότητα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα καλά αποτελέσματα και τα μερίσματα αναμένεται να διατηρήσουν σε καλά επίπεδα την επενδυτική ψυχολογία. Από την άλλη, οι επιπτώσεις του πολέμου, της πανδημίας, της κακοκαιρίας, δημιουργούν ένα περίεργο μίγμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Με άνοδο και πάνω από τις 870 μονάδες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης λόγω του ΟΠΑΠ, ενώ οι αγορές της Ευρώπης έχουν οριακή άνοδο. Εκτός του ΟΠΑΠ καλή άνοδο έχει η Alpha Bank και η ΕΥΔΑΠ, με την τελευταία πάντως να έχει χαμηλό όγκο.

ΟΠΑΠ: Ξεπέρασε και την κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη η διανομή που ανακοίνωσε. Συνολικά 1,50 ευρώ σε μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου με τους αναλυτές να περιμένουν 1-1,10 ευρώ. Επιπλέον εξαιρετικά πήγαν και οι ελεύθερες ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να μειωθεί ο καθαρός δανεισμός.

Διαβάζουμε στο πρωινό σχόλιο της Optima Bank πως η μετοχή διαπραγματεύεται 11 φορές τα κέρδη του 2022 έναντι 19 φορών των ομοειδών! Discount δηλαδή 42%. Στο +4,15% το άνοιγμα της μετοχής και στα 13,06 ευρώ. Η αποτίμηση στα 4,6 δις. ευρώ.

ΟΛΠ: Θα περιμέναμε μία πιο σωστή τοποθέτηση από τη διοίκηση απέναντι στην απόφαση του ΣτΕ. Τέτοιες ανακοινώσεις που δε βγάζουν νόημα καλό είναι να μην δημοσιεύονται. Επιπλέον θα έπρεπε πιστεύουμε ούτε η ΕΧΑΕ να τις δέχεται. Περιμένουμε καλύτερη ενημέρωση από μία τέτοια εισηγμένη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει και πάλι η Alpha Bank στο ξεκίνημα αλλά και η Eurobank. Οι άλλες συστημικές με πιο ήπια άνοδο.

FOURLIS: Μικτή είναι η εικόνα των αποτελεσμάτων λένε οι αναλυτές αλλά συνολικά τα πήγε καλά. Το μέρισμα των 0,11 ευρώ ανά μετοχή θα ικανοποιήσει τους επενδυτές (2,9% μερισματική απόδοση). Σήμερα η τηλεδιάσκεψη και περιμένουν οι αναλυτές σχόλιο για την πορεία του πρώτου τριμήνου αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη νέα συνεργασία με τη Holland & Barrett.

ΕΥΔΑΠ: Με όγκο 5 χιλ. τεμάχια στα 6,91 ευρώ και στο +1%. Πήγε και μέχρι τα 7,14 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Υπάρχει έλλειψη καυσίμων και δεν αποκλείεται να δούμε κλείσιμο πρατηρίων ανά τον κόσμο αναφέρουν δημοσιεύματα. Κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως αυτή η είδηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο της τιμής των ΕΛΠΕ και ΜΟΗ.

AEGEAN: Οι οργανικές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 72,5 εκατ. ευρώ το 2021 από ζημιές 296,8 εκατ. ευρώ το 2020. Ο τζίρος αυξήθηκε 63% και σε συνολικό επίπεδο (οργανικό και μη) είχε κέρδη μετά από φόρους 5,1 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μονοψήφιο p/e, καλή σχέση p/bv, αρνητικός ο καθαρός δανεισμός, εξαιρετικές οι ταμειακές ροές και συνολικά έχει όσα θέλει ένας επενδυτής σε ένα ισολογισμό. Η μετοχή είναι στα ψηλά της, αλλά ο ισολογισμός δείχνει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Για να δούμε…

PRODEA: Αν συγκρίνουμε την τιμή της μετοχής με την εσωτερική της αξία και αυτό το συγκρίνουμε με τις άλλες εισηγμένες του κλάδου, έχει μακράν το πιο υψηλό premium.

EPSILON NET (απάντηση): Οι εξαγορές που έχει κάνει αναμένεται διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα το growth, συν ό,τι άλλο έρθει με βάση τη ρευστότητα που διαθέτει. Αυτό δικαιολογεί την αποτίμηση, σύμφωνα με αναλυτές που την παρακολουθούν.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση και σήμερα και με καλούς αγοραστές. Πηγαίνει πλέον προς τα υψηλά της η μετοχή και δεν έχει επίπτωση λόγω του πολέμου. Με καλό όγκο στο +6% περίπου και στα 1,77 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης