Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο λόγω αυριανής αργίας

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με χαμηλό τζίρο λόγω αυριανής αργίας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν πως η επενδυτική ψυχολογία δεν είναι καλή, λόγω του ουκρανικού. Επίσης θα πούμε πως αρκετοί εισηγμένοι στις παρουσιάσεις τους σημειώνουν πως η καταναλωτική ψυχολογία έχει υποχωρήσει αισθητά το τελευταίο διάστημα για τον ίδιο λόγο αλλά και λόγω του πληθωρισμού, των ανατιμήσεων κτλ.

Με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές ξεκίνησε η συνεδρίαση και με λίγες μετοχές να έχουν κάνει πράξη, λόγω και της αυριανής αργίας. Ανοδικό πάντως το άνοιγμα. Ξεχωρίζει η Τέρνα Ενεργειακή και ο ΟΤΕ. Προσπαθούν οι αναλυτές να βρουν αυτές που επηρεάζονται από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το φόρο στην ενέργεια, ενώ σημειώνουν πως η ΤΕΝΕΡΓ δεν επηρεάζεται.

ΟΠΑΠ: Έπαθαν την πλάκα τους οι αναλυτές όταν άκουσαν την εκτίμηση της διοίκησης. Από τη μία με τις συνθήκες που επικρατούν, δεν περίμεναν να δώσει εκτίμηση για τζίρο και EBITDA και από την άλλη δεν περίμεναν τέτοιο νούμερο, καθώς είναι σημαντικά υψηλότερο από τις μέσες εκτιμήσεις.

Η εκτίμηση για τα EBITDA επιπλέον είναι πάνω από 30% σε σύγκριση με αυτά του 2021. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε αναθεωρήσεις και νέες τιμές στόχους αλλά και από την άλλη πως το 2023 θα έχουμε ένα εξίσου δυνατό μέρισμα ή και επιστροφή για τους μετόχους. Άρα αυτοί που αγοράζουν τώρα παίρνουν το δυνατό 1,40 ευρώ που μένει υπόλοιπο μερίσματος και επιστροφής και βάζουν τα θεμέλια για το επόμενο. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σταθεροποιητικό και εδώ το άνοιγμα του δείκτη. Με την Alpha Bank λίγο να ξεχωρίζει παραπάνω, αλλά χωρίς κάτι το σημαντικό. Η αυριανή αργία μάλλον επηρεάζει την πορεία των μετοχών σήμερα.

TRASTOR: Δεν θα φύγει από το ΧΑ η μετοχή αναφέρει η Πειραιώς στη δημόσια πρόταση, αλλά ήδη ελέγχει πάνω από 96% και θα πρέπει να δώσει κάποιο κίνητρο για να αγοράσει κάποιος τη μετοχή μελλοντικά. Με τέτοια διασπορά απλά θα μας κάνει… παρέα.

FOURLIS: Δυνατό το πρώτο τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων περίπου 25% και ουσιαστικά πιάνει τις πωλήσεις του 2019, ήτοι επιστρέφει σε προ πανδημίας επίπεδα. Βέβαια, η διοίκηση εμφανίστηκε επιφυλακτικά αισιόδοξη, λόγω της Ουκρανίας. Αναφορικά με την Trade Estates είπε πως μετά την εισαγωγή δε θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο και δεν θα την ενοποιεί πλήρως αν υποχωρήσει το ποσοστό κάτω του 50%. Ο σχεδιασμός είναι να αντλήσει περί τα 110 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Ανοδικά η μετοχή στο ξεκίνημα και η μάχη για την πρωτιά στις κεφαλαιοποιήσεις με τον ΟΤΕ συνεχίζεται και σήμερα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εδώ βέβαια το θέμα με τα εργοστάσια στη Ρωσία και τι θα κάνει η εισηγμένη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έκανε λίγα κομμάτια κάτω από τα 5 ευρώ αλλά βγήκαν αγοραστές. Με αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ μάλλον και εδώ έχουν προεξοφληθεί πολλά αρνητικά που μάλλον δεν πρόκειται να δει η εισηγμένη, αλλά τι να κάνουμε. Έτσι λειτουργούν οι αγορές. Παραμένει υψηλή η τιμή του πετρελαίου.

EPSILON NET: Σε ιστορικά υψηλά άνοιξε η μετοχή. Stock option πρόγραμμα από την εταιρεία σε πολύ χαμηλή τιμή.

ΕΛΠΕ: Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τον έκτακτο φόρο θα την επηρεάσουν. Με ελάχιστο όγκο στα 7,04 ευρώ και στο -1,54%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης