Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βeta ΑΧΕΠΕΥ: Ολική επαναφορά της Ελληνικής Αγοράς

Βeta ΑΧΕΠΕΥ: Ολική επαναφορά της Ελληνικής Αγοράς
Οι ταλαντωτές βρίσκονται στο μέσον του εύρους υποδηλώνοντας σημαντικό ανοδικό περιθώριο για την συνέχεια το οποίο εντοπίζεται στις 940 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Με μικρότερο τζίρο αλλά με σταθερά ανοδικό βηματισμό η χρηματιστηριακή εβδομάδα ολοκληρώθηκε θετικά πάνω από τις 900 μονάδες για πρώτη φορά μετά τις 25 Φεβρουαρίου.
Αρωγός των αγοραστικών τάσεων που επικράτησαν στην Αγορά ήταν η δημοσίευση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων χρήσης τα οποία συνοδεύονται από ακόμα πιο ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις.
Το κόστος πωληθέντων και ειδικά το κομμάτι που συνδέεται με την ενέργεια παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα που πιθανόν να οδηγήσει σε αναθεωρήσεις, ωστόσο οι διοικήσεις των εταιριών δείχνουν προς το παρόν να έχουν λύσεις αντιστάθμισης ή μετακύλισης του κόστους στην κατανάλωση.
Την ίδια στιγμή πυκνώνει η φημολογία για την ολοκλήρωση εγχειρημάτων εξαγορών με επίκεντρο τον κατασκευαστικό κλάδο και την ενέργεια δημιουργώντας ένα νέο αγοραστικό γύρο προσδοκιών για υψηλότερα τιμήματα.
Εάν η φημολογία αυτή όντως έχει αντίκρισμα τότε οι κλάδοι που θα εμπλακούν μπορούν να τύχουν θετικών αναθεωρήσεων όπως συνέβη πέρυσι με τον κλάδο της πληροφορικής μετά τις συμφωνίες εξαγορών σε εταιρίες ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά και τεχνολογίας λογισμικού.
Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης επέστρεψε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών μένοντας πρακτικά μόλις ένα μήνα σε πτωτική αγορά.
Η ολική επαναφορά του δείκτη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι από τα πλέον συνήθη φαινόμενα της Ελληνικής Αγοράς καθώς οι δύο διαδοχικές διασπάσεις έγιναν στο ίδιο επίπεδο διαπραγμάτευσης (880 μονάδες) του Γενικού Δείκτη.
Το γεγονός αυτό δείχνει την δυναμική που έχουν οι αγοραστές οι οποίοι λειτουργούν πιο πληθωρικά σε σχέση με άλλες περιόδους.
Η διαγραμματική εικόνα παρά την κάμψη των συναλλαγών είναι αισθητά βελτιωμένη με τον MACD να υποστηρίζει την άνοδο από το μέσον του μήνα και τους δύο κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών να συμπληρώνουν τα σινιάλα αγορών.
Οι ταλαντωτές βρίσκονται στο μέσον του εύρους υποδηλώνοντας σημαντικό ανοδικό περιθώριο για την συνέχεια το οποίο εντοπίζεται στις 940 μονάδες όπου και εντοπίζεται το καθοδικό χάσμα τιμών εκκίνησης της πτώσης που έφερε το Γενικό Δείκτη στα χαμηλά των 788 μονάδων.
Επιμέρους η άνοδος έχει συντελεστεί χωρίς την συνδρομή της Coca Cola η οποία αποτελεί μια ανοδική εφεδρεία αν και εφόσον συντρέξουν λόγοι που θα ευνοήσουν την αλλαγή κατεύθυνσής της μετοχής.
Συμπερασματικά θα αναμέναμε την αγορά να κινηθεί πλάγια την ερχόμενη εβδομάδα δεδομένης της εποχικής σταδιακής μείωσης του ενδιαφέροντος στην περίοδο του Πάσχα. Πλούσιο το μενού νέων από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τα οποία πυκνώνουν όσο προχωράμε προς το τέλος της προθεσμίας.
Την Δευτέρα 11/4 ανακοινώνει η Alumil ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί η τηλεδιάσκεψη της Intralot, την Τρίτη 12/4 η Motor-Οil και η Jumbo (τελική γραμμή), την Τετάρτη 13/4 η Frigoglass πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, την Πέμπτη 14/4 ακολουθούν οι Τερνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και AS Company ενώ την Παρασκευή δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ.
Εντός της εβδομάδας είναι προγραμματισμένες και οι πρώτες παρουσιάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων στην Ένωση Θεσμικών με την Jumbo να ανοίγει την αυλαία την Τρίτη, ακολουθούν Profile και Motor oil την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη ο ΟΛΠ κλείνει αυτό το πρώτο σετ παρουσιάσεων.
Στο εξωτερικό εκκινεί η σεζόν αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου στις ΗΠΑ με πρώτη την JPMorgan την Τετάρτη 13 Απριλίου ενώ στις 14 Απριλίου ανακοινώνουν Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Wells Fargo.
Σε άλλα γεγονότα που χρήζουν προσοχής είναι ο πρώτος γύρος των Γαλλικών εκλογών την Κυριακή, οι ανακοινώσεις των δεικτών για τον πληθωρισμό του Μαρτίου στις ΗΠΑ (12/4) και Μ. Βρετανία (13/4) ενώ στις 14 Απριλίου η Christine Lagarde θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του τακτικού Δ.Σ της ΕΚΤ για τα επιτόκια της Ευρωζώνης.
Τέλος, οι Ευρωπαϊκές Αγορές (μεταξύ αυτών και το Χρηματιστήριο Αθηνών) θα είναι κλειστές την ερχόμενη Παρασκευή και Μ. Δευτέρα λόγω των τραπεζικών αργιών για το Πάσχα των Καθολικών.

Τμήμα Ανάλυσης
Beta ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης