Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες και ο Γερμανός έχανε πάνω από 1%. Μέσα σε λίγα λεπτά και πριν ανοίξει η δική μας αγορά περιόρισε στο ελάχιστο τις απώλειες για να περάσει στη συνέχεια σε θετικό έδαφος. Αυτή η πορεία επηρέασε και τη δική μας αγορά και ενώ οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση λόγω των ευρωπαϊκών παραγώγων, άνοιξε ανοδικά, λόγω του γυρίσματος. Ήπια βέβαια και αναμένεται μεταβλητότητα με το κρίσιμο σημείο να είναι οι 900 μονάδες.

JUMBO: Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα και περιμένουμε ουσιαστικά την τελική γραμμή με κάποιους αναλυτές να περιμένουν πάνω από 200 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Θα διατηρηθεί η μερισματική πολιτική του 2021 και το 2022 έχει πει η διοίκηση και υπενθυμίζεται πως έχει δώσει 0,77 ευρώ για τη χρήση 2021. Έχει και ενημέρωση αύριο στις 12:00 με τους αναλυτές να περιμένουν λεπτομέρειες για τα κόστη και τα αποθέματα.

MOTOR OIL: Αύριο και τα δικά της αποτελέσματα. Στο μέρισμα εστιάζουν και αν θα μπορέσει να κάνει κάποια έκπληξη η εισηγμένη. Κάποιοι αναλυτές περιμένουν συνολικό αρκετά κάτω από 1 ευρώ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μπορεί να ξεπεράσουν τα 155 εκατ. ευρώ και τα δημοσιευμένα τα 250 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη Euroxx.

ΟΛΠ: Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΒΝ ο κ.Μαρινάκης εξετάζει την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ πουλώντας Τέρνα Ενεργειακή. Υπάρχουν πωλητές και φαίνεται μήνες τώρα στο ταμπλό. Θεωρούμε πως αν γίνει θα μπορέσει να δώσει προοπτική στη μετοχή, καθώς θα φύγουν οι πωλητές, ενώ τα μεγέθη δικαιολογούν καλύτερη αποτίμηση. Στο +1,76% και στα 17,30 ευρώ. Ίσως να είναι η είδηση η αφορμή να σπάσει το πλαγιοκαθοδικό κανάλι των τελευταίων μηνών.

ΤΙΤΑΝ: Πιθανότατα να παρερμηνεύτηκε η ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση και την επιστροφή κεφαλαίου και σήμερα η μετοχή υποχωρεί 1% στο άνοιγμα. Όποιος βέβαια διάβασε την ανακοίνωση μάλλον το καταλάβαινε. Η εταιρεία έδωσε εξηγήσεις. Εδώ βέβαια υπάρχει το θέμα που η στήλη έχει επισημάνει για πολλές εταιρείες. Πρέπει οι ανακοινώσεις να είναι ξεκάθαρες. Στο -1,73% και στα 13,60 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Το γεγονός ότι έχει φύγει ο κ.Σπεντζάρης είναι γνωστό και το είχε αποκαλύψει η στήλη. Επίσης, είναι γνωστό ότι είχε καταθέσει ερωτήματα σε παλαιότερη γενική συνέλευση. Τώρα ζητάει οικονομικό έλεγχο. Θεωρούμε πως αυτή η διαμάχη που υπάρχει εδώ και καιρό δεν αφήνει τη μετοχή να πάει καλύτερα και το έχουμε ξαναγράψει. Δεν ξέρουμε αν θα βγάλει κάτι ή αν υπάρχουν και επιπλέον προθέσεις.

ΣΙΔΜΑ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 226,4 εκατ. ευρώ, από 133,3 εκατ. ευρώ το 2020, αυξήθηκε δηλαδή κατά 70,0%, αντανακλώντας εν πολλοίς την αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των προϊόντων χάλυβα μέσα στο 2021 κατά 64,5% σε σχέση με το 2020.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 27,1 εκατ. ευρώ από 6,4 εκατ. το 2020, καταγράφοντας αύξηση κατά 327% κυρίως λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών αλλά και της αύξησης κατά 50% του περιθωρίου μικτού κέρδους. Τέλος τα αποτελέσματα προ φόρων, μετά από μια σειρά ζημιογόνων χρήσεων, ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας της εταιρείας, φθάνοντας στα 31,7 εκατ. από 0,8 εκατ. ευρώ ζημιές το 2020. Έχει έκτακτα κέρδη ο ισολογισμός, ενώ αρνητικές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Έχει συμμετοχή και μάλιστα σημαντική στη ΣΙΔΜΑ, επομένως και τα δικά του αποτελέσματα θα επηρεαστούν θετικά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δείχνει διαθέσεις για κάτι καλύτερο που για τη στήλη θα είναι τα 2 ευρώ, αλλά θέλουμε καλύτερο όγκο και πιο δυνατούς αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης