Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σκληρή μάχη για θετικό πρόσημο μετά από 6 πτωτικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σκληρή μάχη για θετικό πρόσημο μετά από 6 πτωτικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μας έχει δείξει εδώ και μέρες πως κάτι δεν πάει καλά. Πήγε να βγάλει αντίδραση σήμερα και μόλις βγήκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έφυγε με ορμή χαμηλότερα. Αντέδρασε στη συνέχεια καθώς οι ξένες αγορές επέκτειναν την ανοδική τους αντίδραση. Έδωσε σκληρή μάχη για το θετικό πρόσημο και τελικά τα κατάφερε. Έχουμε την αίσθηση πως δεν έπεισε.

Η αντίδραση στις αγορές του εξωτερικού μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν δυνατή, αλλά εμείς δεν ακολουθήσαμε. Κάποιες απώλειες σε βαριά χαρτιά με μικρό όγκο μέσα στη μέρα προβλημάτισαν επίσης για το βάθος και την παρουσία αγοραστών. Στις 860,85 μονάδες με άνοδο 0,19% και υψηλό τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε το χαμηλό ημέρας στις 848,84 μονάδες (-1,20%) και το υψηλό στις 873,35 μονάδες (+1,65%).

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Τρελό το νούμερο για τον Απρίλιο. Το 10,2% θυμίζει άλλες εποχές. Μεγάλη η πίεση στην τσέπη του κόσμου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δέκα συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε ο τραπεζικός δείκτης. Βέβαια ακόμα έχει κέρδη από την αρχή του έτους λίγο πάνω από 10%, αλλά όσοι μπήκαν πριν λίγες μέρες με την προοπτική αναβάθμισης έχουν μεγάλη ζημιά. Από 21 Απριλίου έχει να δει θετικό πρόσημο και οι απώλειες σε αυτό το διάστημα ανέρχονται στο 16,6% περίπου. Σήμερα, Πειραιώς και Alpha υποχώρησαν άνω του 1% ενώ η Εθνική είχε μικρότερες απώλειες. Ανοδικά μόνο η ΕΥΡΩΒ.

JUMBO: Έβγαλε δυνατή αντίδραση σήμερα και μαζί με δυο-τρεις άλλες έβαλε πλάτη και συγκρατήθηκε η αγορά. Στα 14,50 ευρώ και στο +3,65%.

COCA COLA: Έχει χάσει σημαντικό έδαφος λόγω του πολέμου και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί. Στα 18,5950 ευρώ σήμερα και στο +3,33%.

ΟΛΠ: Περί τα 750 κρουαζιερόπλοια αναμένει φέτος και μάλιστα το 66% θα homeport, δηλαδή αφίξεις επιβίβασης. Αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν στην πόλη και να τονώσουν την τοπική οικονομία.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δημοσίευσε αποτελέσματα και δεν πήγαν καλά. Ίσως αυτή η πορεία να εξηγεί και την πορεία της μετοχής, αλλά η διοίκηση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη είχε ενημερώσει για μία εποχική μείωση των κερδών. Ο τζίρος ενισχύθηκε στα 31,8 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 912 χιλ. ευρώ από 1,84 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα θυμίσουμε πως η διοίκηση είχε πει πως είναι αισιόδοξη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά ίσως μία μείωση θα πρέπει να την περιμένουμε. Με αποτίμηση όμως κάτω από 50 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως η αποτίμηση είναι χαμηλή. Έξι συνεχόμενες πτωτικές έχει η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στα βαριά χαρτιά. Στο -4,14% και υπάρχουν κάποιες φήμες στην αγορά για εμπλοκή στο deal που φυσικά η στήλη δεν μπορεί να διασταυρώσει.

CENERGY: Από τις μετοχές που έβγαλαν καλή αντίδραση σήμερα. Μεγάλη η πτώση από τα υψηλά της πάντως. Στα 2,83 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +4,81% με όγκο 365 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Χαμηλός ο όγκος σήμερα. Δεν ξεπέρασε τις 10 χιλ. τεμάχια. Στα 0,40 ευρώ η μετοχή με άνοδο 3,63%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στα 2,10 ευρώ και στο -4,55% με κάποιες πωλήσεις της τελευταίας ώρα. Σημειώστε πως έκανε πρώτη πράξη στις 16:10.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης