Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Άνοδος λόγω ναύλων για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής

Άνοδος λόγω ναύλων για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής
Πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του ναύλου, ενώ το πλοίο είχε αγοραστεί στα 33,5 εκατ. ευρώ και με το νέο ναυλοσύμφωνο μπορεί να υπερδιπλασιαστεί και η αξία του πλοίου
Σχετικά Άρθρα

Η ανακοίνωση που δημοσίευσε χθες το απόγευμα η Τεχνική Ολυμπιακή αναφορικά με το νέο ναυλοσύμφωνα του πλοίου ΜSC ROMA οδηγεί σήμερα τη μετοχή σε σημαντική.
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο πλοίο έχει ποσοστό συμμετοχής 85%.
Η μετοχή ενισχύεται 3,8% και βρίσκεται στα 1,6450 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 1,6750 ευρώ.
Ο όγκος ανέρχεται στα 28 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 67 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η έμμεσα ελεγχόμενη από αυτήν πλοιοκτήτρια εταιρεία με την επωνυμία ROMA HOLDING LLC με έδρα τις νήσους Μάρσαλ προέβη σε κατάρτιση σύμβασης ναυλώσεως του πλοίου MSC ROMA για 48 μήνες (έως 52 μήνες κατ’ επιλογή του ναυλωτή) με έναρξη την 1.12.2023 και ημερήσιο ναύλο ανερχόμενο στο ποσό των 58.000 Δολαρίων ΗΠΑ αφαιρουμένων προμηθειών.
Σημειώνεται ότι το ως άνω πλοίο είναι ναυλωμένο μέχρι 30.11.2023 με ημερήσιο ναύλο ανερχόμενο σε 24.000 Δολάρια ΗΠΑ, αφαιρουμένων προμηθειών.
Πρόκειται για υπερδιπλασιασμό του ναύλου, ενώ το πλοίο είχε αγοραστεί στα 33,5 εκατ. ευρώ και με το νέο ναυλοσύμφωνο μπορεί να υπερδιπλασιαστεί και η αξία του πλοίου.
Η μετοχή θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ η εταιρεία έχει ήδη υπεραξίες από τα πλοία καθώς μπήκε πολύ νωρίς στη συγκεκριμένη αγορά, αρκετά πριν αυξηθούν τα ναύλα, δεν έχει κάνει κάποια σημαντική κίνηση.
Επιπλέον η ρευστότητα βάσει ισολογισμού χρήσης 2021 είναι υψηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης