Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης λόγω MSCI – Στο +5% οι τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης λόγω MSCI – Στο +5% οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η είδηση της εισόδου των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίου στον MSCI Greece Standard κυριαρχεί. Επιτέλους αυξάνονται οι εισηγμένες σε 8 και δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες εκτιμήσεις που είχαν καλλιεργηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω και της πορείας των μετοχών. Πολύ δυνατό νέο και μαζί με την αντίδραση των ξένων αγορών υπάρχει μία καλή ευκαιρία και για την εγχώρια αγορά να πάει υψηλότερα.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και διάθεση να κρατηθούν γύρω από τα νέα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί. Ο DAX 40 προσπαθεί να πλησιάζει τις 13.900 μονάδες, αλλά χρειάζεται πιο δυνατή κίνηση. Το ΧΑ ξεκίνησε με άνοδο 2,4% λόγω MSCI και οι δύο μετοχές που μπαίνουν στον δείκτη άνοιξαν στο +6%. Ακολουθούν και τα άλλα βαριά χαρτιά.

MSCI: 8 πλέον οι μετοχές μας στον δείκτη. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Jumbo, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank. Μετά από πολλές «αναβολές» η Μυτιληναίος μπήκε. Δικαίωση για τον όμιλο και τις προσπάθειες που κάνει σε όλα τα επίπεδα. Αναφορικά με τις εισροές, οι καθαρές, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις από το εξωτερικό θα είναι περιορισμένες. Ίσως γιατί ένα μεγάλο μέρος να έγινε τον Απρίλιο. Ποιος ξέρει πως βγάζουν και αυτοί οι άνθρωποι τα νούμερα..

Ο τζίρος βέβαια στις 31 Μαΐου που θα γίνουν οι αλλαγές θα εκτοξευθεί, όπως συνηθίζεται, αλλά το καθαρό αποτέλεσμα ίσως να είναι μικρότερο των αρχικών εκτιμήσεων σύμφωνα πάντα με κάποιες αναλύσεις που έχουν γίνει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καιρός να μπει ένα τέλος στο σερί. Δώδεκα πτωτικές έχουμε να δούμε από το 2012. Δεν είμαστε πλέον σε αυτές τις εποχές. Οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και χρειάζεται φυσικά προσοχή, αλλά όχι και τέτοιο σερί. Για να δούμε αν θα καταφέρει να κρατηθεί στο θετικό έδαφος. Με άνοδο 4,8% ξεκίνησε ο δείκτης, αφού η Εθνική είναι στο +6%, η Eurobank στο +5% και η Alpha Bank στο +4,8%. Με λίγο μικρότερη άνοδο η Πειραιώς.

ΤΖΙΡΟΣ: Αρκετά αυξημένος αφού έχουμε στα πρώτα λεπτά 1 εκατ. ευρώ ανά λεπτό συνεδρίασης.

ΕΛΠΕ: Καλά τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σημειώνουν οι αναλυτές, με τα αποθέματα να αυξάνουν και πάλι σημαντικά την κερδοφορία. Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

JUMBO: Δεν επιβεβαιώθηκαν και εδώ κάποιες ανησυχίες για έξοδο από τον MSCI και έτσι η μετοχή κινείται και πάλι προς τα 15 ευρώ.

COCA COLA: Ξανά πάνω από τα 20 ευρώ μετά από κάμποσο καιρό, λόγω καλών πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο.

ENTERSOFT: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Με μικρό όγκο άνοιξαν σημαντικά υψηλότερα οι μετοχές των Παΐρης, Κλουκίνας-Λάππας και Κέκροψ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,10 ευρώ στα πρώτα λεπτά, αλλά η χθεσινή πορεία της μετοχής αύξησε τις ανησυχίες, τις οποίες είχε προσπαθήσει η διοίκηση να αμβλύνει με την τηλεδιάσκεψη.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με αυξημένο όγκο πάνω από 14 χιλ. τεμάχια ξεκίνησε η μετοχή και ενισχύεται άνω του 4%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζει και στο σημερινό ξεκίνημα ανοδικά και πάνω από τα 1,70 ευρώ λόγω του ναύλου που ανακοίνωσε. Θέλουμε να δούμε υψηλότερες τιμές και να σπάσει τη συσσώρευση των τελευταίων μηνών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης