Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 870 μονάδες ο Γ.Δ. προσπαθεί να δώσει συνέχεια στην αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τις 870 μονάδες ο Γ.Δ. προσπαθεί να δώσει συνέχεια στην αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες καθώς λόγω Κίνας επιστρέφουν και πάλι οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Η διάθεση για αποφυγή ρίσκου σημείωναν οι αναλυτές ενδέχεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά. Δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, πλην των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που έχουν δημοσιευτεί και ίσως φέρουν κάποιες τοποθετήσεις.

Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει υψηλή. Το άνοιγμα είναι με οριακές απώλειες αλλά λόγω χαμηλού τζίρου και απόστασης αγοραστών πωλητών με λίγες πράξεις γύρισε σε οριακή άνοδο. Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάν κινούνται ανοδικά. Από τις πτωτικές δεν έχουμε κάποια με σημαντικό όγκο. Προσπαθεί να κινηθεί εκ νέου ανοδικά η αγορά και να ξεπεράσει τις 870 μονάδες.

ΟΤΕ: Λόγω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, το ποσοστό της Deutsche Telekom αυξήθηκε στο 50%. Αγοράζοντας όλα αυτά τα χρόνια ίδιες μετοχές και οι μέτοχοι (και φυσικά ο βασικός) ευνοούνται αλλά και ο ισολογισμός παραμένει ισχυρός, λόγω εξαιρετικών ταμειακών ροών. Ήπια ανοδικά η μετοχή κοιτάζει ξανά προς τα 18 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Alpha Bank στο ξεκίνημα και είναι η συστημική που έχει τη μεγαλύτερη άνοδο. Από κοντά και η Eurobank πάντως, ενώ η Εθνική ακολουθεί με οριακή άνοδο. Υποχωρεί οριακά η Πειραιώς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Περί το 5% είναι η εκτίμηση για αύξηση του ποσοστού των Ολλανδών στη δημόσια πρόταση. Θεωρείται πως η πλειονότητα των μετόχων πλέον συμπλέει με τη διοίκηση και παρά το γεγονός ότι το τίμημα είναι καλό πάντα σε σχέση με το γενικότερο κλίμα της αγοράς, δύσκολα θα μαζέψουν μεγάλος μέρος της διασποράς. Λίγο κάτω από τα 1,70 ευρώ η μετοχή.

REDS: Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες στην αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις που αναφέρουν δημόσια πρόταση, αλλά δεν επαληθεύονται. Δεν νομίζουμε πως υπάρχει τέτοιο σενάριο, λένε οι δικές μας πηγές. Δεν βρίσκουμε και το λόγο στην παρούσα φάση.

ΔΕΗ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα προς τα 6,50 ευρώ.

IDEAL: Ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο με αύξηση πωλήσεων 68% και στα 24,13 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 106%. Η εταιρεία αναφέρει πως το 2022 εξελίσσεται σε ένα δύσκολο έτος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και επηρεάζει την εφοδιαστική αλυσίδα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει τη λογιστική κατάσταση πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία δεν κάνει αγορές ιδίων καθώς θεωρεί πως είναι μέσα στη λεγόμενη κλειστή περίοδο. Μόλις αναρτηθεί η λογιστική, λογικά θα ξεκινήσουν ξανά οι αγορές ιδίων. Δηλαδή, αύριο. Για να δούμε αν θα συμβάλλουν στο να μαζευτεί κάπως η μετοχή και να βελτιωθεί η χρηματιστηριακή της εικόνα. Λίγο πάνω άνοιξε η μετοχή, αλλά μέχρι το κλείσιμο κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η πορεία της.

INTRAKAT: Με υψηλό όγκο άνω των 30 χιλ. τεμαχίων ξεκίνησε η μετοχή και πάνω από τα 2,30 ευρώ. Η στήλη κρατάει μικρό καλάθι αναφορικά με τη φετινή κερδοφορία και το μέρισμα. Στο +5% και στα 2,32 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τα 1,80 ευρώ δοκιμάζει η μετοχή στα πρώτα λεπτά με ελάχιστο βέβαια όγκο αλλά δε βλέπουμε και σημαντικούς πωλητές στημένους στη μετοχή. Κρίσιμο κατά την άποψή μας το σημείο και η γύρω περιοχή, καθώς την έχει συναντήσει κάμποσες φορές χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης