Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνητικό παραμένει το κλίμα – Οι μετοχές που είχαν πωλητές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνητικό παραμένει το κλίμα – Οι μετοχές που είχαν πωλητές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πτωτικές τάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης και το πρωινό ανοδικό ξεκίνημα δεν έδειξε πως είχε αντοχές. Οι τελικές δημοπρασίες μας έστειλαν κάπως πιο κάτω από ότι ήταν πριν ο Γ.Δ. Συνεχίζουν να προβληματίζουν μετοχές όπως ΔΕΗ, τράπεζες, ΑΔΜΗΕ και κάποια άλλα επιλεγμένα βαριά ή και μεσαία χαρτιά. Οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι, αλλά τώρα δεν ξέρουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό. Δυστυχώς, είναι πολλά τα θέματα που μας επηρεάζουν και έρχονται από το εξωτερικό.

ΧΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ: Νομίζουμε πως και εδώ ισχύει ό,τι και στη χώρα. Όλα θέλουν να ξαναγραφτούν. Άλλοι θεωρούν πως υπάρχει υποχρέωση και στο πρώτο τρίμηνο αν ανακοινώσεις να μην αγοράζεις ίδιες μετοχές, άλλοι όχι και αγοράζουν κανονικά. Άλλοι αγοράζουν με την ενημέρωση και χωρίς λογιστική, άλλοι εκτιμούν πως πρέπει να δημοσιεύσεις και τη λογιστική και μετά. Η στήλη δεν καταλαβαίνει αυτή την «κλειστή περίοδο» και γιατί οι εισηγμένες δεν πρέπει να αγοράζουν, αφού έτσι όπως βάζουν τις αγορές δεν κάνουν χειραγώγηση.

ΔΕΗ (απάντηση): Απίστευτη και η δική της κατρακύλα. Η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έκανε και κάποια πακέτα σήμερα και ο όγκος ήταν μεγάλος. Στα 6,30 ευρώ και στο -3,08%. Χαμηλό 18 μηνών. Η στήλη δεν ενθουσιάστηκε ποτέ με τη μετοχή, λόγω αποτελεσμάτων. Να έχεις δηλαδή τέτοια EBITDA και να μην μπορείς να βγάλεις κέρδη. Για να δούμε που θα βρεθεί στήριξη. Δεν έχουμε άποψη για να απαντήσουμε στο ερώτημα αναγνώστη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προβληματίζει η Πειραιώς καθώς δεν απέχει σημαντικά από τα ιστορικά χαμηλά της. Κακή η εικόνα της Alpha αλλά τελικά κράτησε τα 0,90 ευρώ. Κάτω αλλά χωρίς μεγάλη πτώση και οι δύο άλλες συστημικές. Η Αττικής στο -17,59%.

ΤΙΤΑΝ (απάντηση): Σωστά μας τα γράφει αναγνώστης πως μετά από 3 χρόνια που έφυγε για το εξωτερικό δεν έχει πετύχει και πολλά. Και η τιμή της μετοχής βέβαια είναι σημαντικά πιο κάτω. Τώρα βέβαια θα πούμε πως έχει επηρεαστεί σημαντικά από το μεταφορικό, το ενεργειακό και το κόστος των πρώτων υλών. Να μην τα ρίχνουμε όλα στη μεταφορά της έδρας. Γιατί έφυγαν και άλλες με πρόσχημα μία καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ακόμα από ελληνικές τράπεζες δανείζονται. Στο +1,35% και στα 11,98 ευρώ σήμερα.

INTRAKAT: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Πολλά ειπώθηκαν στην ενημέρωση και γενικά δόθηκε ένα θετικό μήνυμα, που μπορεί να εξηγήσει την άνοδο. Το ενεργειακό φυσικά είναι αυτό που αγοράζουν οι επενδυτές.

ΕΧΑΕ: Δυνατή και η δική της κίνηση. Χαμηλός βέβαια ο όγκος και βγήκε η αντίδραση όταν έπρεπε, επιβεβαιώνοντας δηλαδή για μία ακόμη φορά τη στήριξη πέριξ των 3,5 ευρώ. Μήπως ο νέος επικεφαλής να βγει σιγά-σιγά και να ενημερώσει για τα σχέδιά τους όσους ασχολούνται με την αγορά μας;

INTRALOT: Η Alphachoice αποκτά μετοχές της Intralot και τις δίνουν Intracom και Σωκράτης Κόκκαλης, ενόψει ΑΜΚ ως εισφορά σε είδος. Αν έχουμε καταλάβει καλά από τις σχετικές ανακοινώσεις. Κάπως περισσότερο νόημα έβγαζε η σημερινή ανακοίνωση. Σε άλλη ανακοίνωση η EFG Bank Ζυρίχης εμφανίζεται με 5,5% στην εταιρεία πλέον. Στο +8% και στα 0,5250 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με αποτίμηση 166 εκατ. ευρώ η μετοχή όταν η ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει πάνω από 171 εκατ. ευρώ. Η μία με τρομερές ζημιές το 2021 και η άλλη με τρομερή κερδοφορία. Η μία με μέρισμα και η άλλη περιμένει να βγάλει κάποια στιγμή κέρδη. Δε συγκρίνονται θα μας πείτε οι δύο εταιρείες γιατί είναι σε άλλους κλάδους. Δεν υπάρχει συνολικά σύγκριση θα πούμε εμείς. Και δυστυχώς βλέπουμε πωλήσεις χωρίς να έχουν τέλος. Απίστευτο το γράφημα της μετοχής έχει κόψει τα πάντα και αν σπάσει και τα τρέχοντα, αφήστε το καλύτερα. Θα έχει κέρδη προ φόρων 30 εκατ. ευρώ φέτος. Μονοψήφιο το p/e, κάτω από τα ίδια κεφάλαια η αποτίμηση, ελάχιστος ο δανεισμός. Τουλάχιστον σήμερα είδαμε κάποιες δυνατές εντολές αγοράς στο κλείσιμο.

ΕΥΑΘ: Άλλη περίπτωση και αυτή. Με 3 χιλ. τεμάχια την πήγαν μέχρι τα 4,18 ευρώ και το -4,35%. Με τόσα μετρητά στο ταμείο, με μέρισμα, με κέρδη και ένα διαφορετικό πλέον περιβάλλον σε σύγκριση με μερικούς μήνες πριν.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε λιγότερο από 15 συνεδριάσεις έχει χάσει πάνω από 20%. Ωστόσο, στις δύο τελευταίες καταφέρνει και κλείνει με οριακή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης