Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, κοιτάζει πάνω από τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, κοιτάζει πάνω από τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Όχι σημαντική, αλλά ενισχύονται. Κάπως οι εξελίξεις με τον Covid στην Κίνα έχουν κάνει τις ανησυχίες των επενδυτών να υποχωρήσουν. Ανοδικό το άνοιγμα και της εγχώρια αγοράς και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η διάθεση των επενδυτών. Λογικά θα έχουμε και σήμερα μεταβλητότητα. Μία αντίδραση όμως θα ήταν χρήσιμη, ειδικά για κάποιες μετοχές που έχουν βυθιστεί το προηγούμενο διάστημα. Δείτε και ξεχωριστό θέμα που έχουμε στο site.

Προς τις 870 μονάδες δείχνει στο ξεκίνημα πως θέλει να κινηθεί ο γενικός δείκτης και έχει τραπεζικές βοήθειες αλλά ανοδικά κινούνται και τα καλά βαριά χαρτιά όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος κ.α. Καλή αντίδραση και από ΔΕΗ και Quest.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υπάρχουν αρκετές ανησυχίες λόγω της πορείας που έχουν γράψει το τελευταίο διάστημα και κάποιοι λόγω και της νέας κρίσης φοβούνται πως θα δούμε νέα αύξηση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει μία εικόνα. Με άνοδο άνω του 2% όλες οι συστημικές πλην Πειραιώς που είναι στο 1%.

ΔΕΗ: Πιέστηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα και λόγω των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για φόρο στα υπερκέρδη, που μάλλον δεν είναι και όσα τα υπολόγιζαν. Στα 6,4550 ευρώ με άνοδο 2,5%.

FOURLIS: Δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και αύριο ενημερώνει τους αναλυτές. Έχουμε ξεχωριστό θέμα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε άλλο άρθρο της στήλης. Ο τζίρος έχει αυξηθεί 25% σύμφωνα με τη διοίκηση, αλλά τα λειτουργικά έξοδα θα επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματα εξανεμίζοντας την αύξηση του τζίρου. Η βαρύτητα πάντως του πρώτου τριμήνου δεν είναι σημαντική στο σύνολο της χρήσης.

ΤΙΤΑΝ: Όπως ενημέρωσε η εταιρεία αγόρασε από 9 έως 13 Μαΐου συνολικά 43 χιλ. ίδιες μετοχές με μέση τιμή 12,25 ευρώ ανά μετοχή.

LAMDA: Λες και την έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα. Αν και η αξία του Ελληνικού είναι δεδομένη και μάλιστα εδώ το κόστος των πρώτων υλών επηρεάζει αλλά δεν πουλάει διαμερίσματα και γενικά ακίνητα σε χαμηλού εισοδήματος αγοραστές. Πουλάει στα μεγάλα πορτοφόλια που μπορούν να καλύψουν την αύξηση. Στα 5,81 ευρώ και στο +1,93%.

JUMBO: Παραμένει πάνω από τα 15 ευρώ με χαμηλό βέβαια όγκο στο ξεκίνημα. Η παραμονή στον MSCI βελτιώνει τη χρηματιστηριακή εικόνα.

INTRALOT: Σήμερα η γενική συνέλευση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με μόλις 10 τεμάχια στο +6,20%.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά και βρίσκεται πάνω από τα 0,83 ευρώ.

ΑS COMPANY: Με μικρό όγκο στο +3,83%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα πρώτα λεπτά ο όγκος είναι κοντά στις 5 χιλ. τεμάχια και βγαίνουν κομμάτια στα 3,86 ευρώ. Δημοσιεύτηκε και η λογιστική κατάσταση, επομένως ελπίζουμε πως οι αγορές ιδίων μετοχών θα βάλουν λίγο πλάτη. Πρέπει όμως να δούμε τοποθετήσεις καλές για να γυρίσουν τη μετοχή εκεί που πρέπει. Τα 167 εκατ. ευρώ της αποτίμησης είναι λίγα προφανώς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης