Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βυθίστηκαν οι τράπεζες – Δυνατή πλάτη έβαλε ο ΟΤΕ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βυθίστηκαν οι τράπεζες – Δυνατή πλάτη έβαλε ο ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τον ΟΤΕ να κλείνει στο +6% και στα 17,98 ευρώ οι απώλειες στο ΧΑ μάλλον εμφανίζονται κάπως «πειραγμένες» συγκριτικά με αυτά που είδαμε. Αυτό που είδαμε ήταν ένα τραπεζικό κυρίως sell off με τον συγκεκριμένο δείκτη να χάνει 4,35% αλλά τον γενικό δείκτη να χάνει 1,79% και τελικά να κρατάει τις 850 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είδε τιμές και κάτω από τις 840 μονάδες. Ο τζίρος στα ύψη καθώς ξεπέρασε ο καθαρός τα 100 εκατ. ευρώ.

Τί ακούσαμε; Σενάρια πρόωρων εκλογών έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες, φήμες για ανακεφαλαιοποιήσεις κυκλοφόρησαν και ό,τι άλλο θέλετε. Λογικό σε τέτοιες μέρες. Θα λέγαμε πως τα σενάρια για πρόωρες ακούστηκαν κυρίως λόγω της πορείας της μετοχής της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούν βέβαια να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω και αποτελούν φήμες.

ΟΤΕ: Μόνος του σήμερα και μάλιστα με μία άνοδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και υπερβολική, αφού δεν άλλαξε κάτι στην εταιρεία σε σχέση με χθες, απλά οι επενδυτές σήμερα πουλούσαν πιο επιθετικά άλλες μετοχές. Ίσως κάποιοι προσπάθησαν να κρατήσουν την αγορά μέσω της συγκεκριμένης. Στα 17,98 ευρώ και στο +6,01% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς στο -7,82% με όγκο κοντά στα 7 εκατ. τεμάχια. Δεν τον λες και μικρό. Νέο ιστορικό χαμηλό. Η Εθνική στα 3,1590 ευρώ με απώλειες 5,70% και η Alpha κάτω από τα 0,90 ευρώ. Μικρότερες συγκριτικά οι απώλειες της Eurobank.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε περίοδο αυξημένου ρίσκου, όπου υπάρχει δημόσια πρόταση δεν υπάρχει ρίσκο. Εδώ οι επενδυτές μπορούν να δώσουν τις μετοχές τους στα 1,75 ευρώ, όταν βέβαια ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΗ: Στα 6,19 ευρώ και στο -2,21% με όγκο κοντά στο 1 εκατ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Έκλεισε με άνοδο και είχε πολύ καλή συμπεριφορά. Αμυντικά χαρακτηριστικά και εδώ και βέβαια η απόδοση στους μετόχους είναι εκπληκτική.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλή και η δική της εικόνα σήμερα από το ξεκίνημα, ίσως γιατί η πίεση του προηγούμενου διαστήματος ήταν υπερβολικά μεγάλη. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική αλλά πρέπει να δώσει κι άλλα. Στα 4,30 ευρώ και στο +2,26% χωρίς να βλέπουμε τις μεγάλες πωλήσεις των προηγούμενων ημερών. Από την αρχή του έτους βέβαια οι απώλειες είναι κοντά στο 38%.

FRIGOGLASS: Το ομόλογο γράφει νέα χαμηλά και η ανακοίνωση ότι έχει προσλάβει συμβούλους για ρευστότητα και κεφαλαιακή διάρθρωση δημιουργεί ανησυχία στους ομολογιούχους. Πριν από λίγο η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και σε ερώτηση αναλυτή αν οι ομολογιούχοι θα έχουν εμπλοκή είπε πως εξετάζει όλα τα σενάρια.

CENERGY: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση στη μετοχή και από τον όμιλο έχει την καλύτερη συμπεριφορά.

REVOIL: Την έχουν τσακίσει.

ΚΕΚΡΟΨ: Η πτώση συνεχίζεται.

FLEXOPACK: Με 100 κομμάτια στο -4,58%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Απώλειες 2,1% και τιμή 2,33%. Το μέρισμα εδώ είναι τεράστιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Βλέπουμε κάποιες ρευστοποιήσεις στον κλάδο και προφανώς έχουν να κάνουν με την πορεία του Nasdaq. Είχαμε βέβαια αποτιμήσεις μεγάλες κατά τη δική μας άποψη. Θα λέγαμε πως χρειάζεται κάποια προσοχή. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης