Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξημένη η μεταβλητότητα – «Δυσκολεύεται» στις 870 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξημένη η μεταβλητότητα – «Δυσκολεύεται» στις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Εδώ και μερικές συνεδριάσεις παρατηρούμε μία στάση αναμονής. Όχι μόνο στη δική μας αγορά αλλά συνολικά. Δηλαδή βλέπουμε το ΧΑ μεταξύ 860-870 μονάδων, βλέπουμε τον DAX πέριξ των 14.000 μονάδων, πότε λίγο πάνω, πότε λίγο κάτω, βλέπουμε το πετρέλαιο να έχει στρογγυλοκαθίσει πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι και να μη λέει να διορθώσει. Βλέπουμε μέχρι και το bitcoin εκεί στις 30 χιλ. δολάρια, πότε πάνω, πότε κάτω.

Κάπου θα βγάλει αυτή η συσσώρευση που βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει και μεγάλη διάρκεια. Συνεχίζεται η «σφαγή» στον Nasdaq. Άνω του 3% η πτώση την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Στο ΧΑ σήμερα είχαμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τις τράπεζες να δίνουν στην αρχή κίνηση μέχρι τις 870 μονάδες, αλλά μόλις πήγε να τις ακουμπήσει, γύρισε προς τις 860 μονάδες. Τελικά έκλεισε με άνοδο 0,42% και στις 863,41 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από την τιμή που είχε προ της τελικής δημοπρασίας. Συνέβαλαν οι τράπεζες σε αυτό αφού από το +3,03% έκλεισαν στο +2,49%.

ΤΖΙΡΟΣ: Εξαιρετικά χαμηλός σήμερα και σημαντικά κάτω 68 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Κυρίως όμως περιμένουμε τι θα πουν για τα κόκκινα δάνεια. Νομίζουμε μέρος της κίνησης είχε να κάνει και με τις επικείμενες ανακοινώσεις τριμήνων. Επιπλέον στο τέλος του μήνα θα ισχύσουν οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI. Με καλή άνοδο 3,89% έκλεισε η Alpha Bank, στο +3,05% έκλεισε η Εθνική, στο +2,76% η Πειραιώς η οποία βρέθηκε και στο +6,12% και η Eurobank έκλεισε στο +0,84%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ανοδικά σήμερα η μετοχή λόγω των κερδών που δημοσίευσε. Μέρος της αύξησης του δανεισμού οφείλεται στην αύξηση των αποθεμάτων, καθώς έρχεται συντήρηση στη μονάδα στα Οινόφυτα, αλλά όπως είπε και πριν λίγο η διοίκηση το αλουμίνιο πλέον δεν το βρίσκεις εύκολα, αφού λόγω ενεργειακού κόστους κάποιες μονάδες στην Ευρώπη σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία. Στο +2,83% και στα 1,60 ευρώ. Η Viohalco ενισχύθηκε 4,28%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και έκλεισε στα 16,50 ευρώ με άνοδο 3,13%.

ΔΕΗ: Συνεχίζει να απογοητεύει.

TRASTOR: Πάνω από 250 χιλ. τεμάχια σήμερα ο όγκος. Και την περασμένη Παρασκευή είχε επίσης μεγάλο όγκο. Στα 1,21 ευρώ έγιναν όλα τα κομμάτια, λίγο κάτω από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

FOURLIS: Με όγκο σήμερα η μετοχή και με τον πωλητή να συνεχίζει να βγάζει κομμάτια. Στο -0,63% και στα 3,18 ευρώ που είναι νέο χαμηλό 18 μηνών.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Βγαίνουν χαρτιά σε αρκετά και μεταξύ αυτών και σε ποιοτικά.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Συνεχίζονται οι πωλήσεις στη μετοχή. Το μηχανάκι παραμένει στους πωλητές και στα 266 ευρώ. Κλείσιμο στα 264 ευρώ με απώλειες 1,49% και όγκο 323 τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ούτε εδώ μπορεί κάποιος να πει χαμηλό τον όγκο. Στα 4,27 ευρώ και στο +2,15% με 81 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Όγκος υψηλός σήμερα στη μετοχή. Με 51 χιλ. τεμάχια στα 1,70 ευρώ και στο -1,73%. Που να μην είχε βγάλει και τα κέρδη που ανακοίνωσε το 2021.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κοντεύει να φτάσει τα χαμηλά που είχε γράψει τον Μάρτιο του 2020 τότε που ξέσπασε η πανδημία. Η πανδημία βέβαια έφερε νέο lockdown στην Κίνα και επηρεάζει την ανάπτυξη, αλλά ίσως να είναι υπερβολική η πτώση της μετοχής. Βλέπουμε επίσης τους βασικούς μετόχους να στηρίζουν τη μετοχή, αγοράζοντας σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα.

FRIGOGLASS: Κάτω από τις 53 μ.β. το ομόλογο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης