Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ανοδικά σε όγκους το β’ τρίμηνο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – Δυσεύρετο το αλουμίνιο

Ανοδικά σε όγκους το β’ τρίμηνο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – Δυσεύρετο το αλουμίνιο
Η προμήθεια του αλουμινίου δεν είναι εύκολη είπε ο κ.Κοκκόλης καθώς οι αυξημένες τιμές ενέργειας έχουν κάνει εταιρείες στην Ευρώπη να σταματήσουν την παραγωγή
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερους όγκους αναμένει η διοίκηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σύγκριση με το πρώτο.
Όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, περιμένει πως θα κλείσει καλύτερα το δεύτερο τρίμηνο λόγω της αυξημένης ζήτησης.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ο υψηλός πληθωρισμός κ.α. η ζήτηση παραμένει ισχυρή ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής Σπύρος Κοκκόλης.
Μπορεί να παρουσιάζει μία ελαφριά κάμψη έναντι προηγούμενων μηνών, αλλά πάλι είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Η προμήθεια του αλουμινίου δεν είναι εύκολη είπε ο κ.Κοκκόλης καθώς οι αυξημένες τιμές ενέργειας έχουν κάνει εταιρείες στην Ευρώπη να σταματήσουν την παραγωγή και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αύξησε τα αποθέματα στο πρώτο τρίμηνο και συγκεκριμένα στα 836 εκατ. ευρώ από 698 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021 και 545 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.
Παράλληλα σε μερικές εβδομάδες για γίνει η συντήρηση της μονάδας στα Οινόφυτα είπε η διοίκηση και επομένως είναι ένας ακόμη λόγος που αύξησε τα αποθέματα.
Παράλληλα η αύξηση των αποθεμάτων σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές δημιουργούν ανάγκη για υψηλότερο κεφάλαιο κίνησης.
Σύμφωνα με την τηλεδιάσκεψη το κεφάλαιο κίνησης στο πρώτο τρίμηνο ανήλθε στα 267,6 εκατ. ευρώ και αν προστεθούν και οι επενδύσεις ύψους 61,8 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 194,1 εκατ. ευρώ και παράλληλα υποχώρησαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 58 εκατ. ευρώ από 91,1 εκατ. ευρώ που ήταν στην αρχή του έτους.
Τα αποτελέσματα φαίνεται πως ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς η μετοχή χθες κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης