Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης με τον DAX να είναι και πάλι πέριξ των 14.000 μονάδων. Δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό, επομένως πάλι κοιτάμε τις αγορές του εξωτερικού. Έχουμε αποτελέσματα και περιμένουν επιλεκτικές τοποθετήσεις οι αναλυτές. Με νέα προσπάθεια προσέγγισης και υπέρβασης των 870 μονάδων ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης, ήτοι ανοδικά. Στον ΟΤΕ εντοπίζεται η καλύτερη άνοδος με τζίρο στα πρώτα λεπτά και ακολουθεί η ΔΕΗ και η Alpha Bank. Βλέπουμε διάθεση στο ξεκίνημα από τις τράπεζες λόγω αποτελεσμάτων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σε αυτά πέφτει το βλέμμα καθώς έχουμε αρκετές ανακοινώσεις σήμερα και τις επόμενες μέρες. Περιμένουμε σήμερα τρίμηνο Eurobank και Quest, αύριο από Alpha Bank, ΔΕΗ και Aegean και την Παρασκευή από Εθνική Τράπεζα. Αναλυτές σημειώνουν πως περιμένουν διατήρηση του επιλεκτικού ενδιαφέροντος στις τράπεζες, λόγω αναμενόμενων καλών αποτελεσμάτων.

Η Πειραιώς ΑΧΕ περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 113 εκατ. ευρώ από τη Eurobank και δημοσιευμένα 191 εκατ. ευρώ με κέρδη από συναλλαγές 110 εκατ. ευρώ. Για την Alpha Bank περιμένει καθαρά κέρδη 62 εκατ. ευρώ. Από τη ΔΕΗ περιμένει δημοσιευμένες ζημιές 31,5 εκατ. ευρώ έναντι 44 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τη Eurobank είναι καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ πέρυσι λόγω ανθεκτικών καθαρών εσόδων από τόκους και χαμηλότερες προβλέψεις. Η Eurobank Equities περιμένει για την Alpha Bank καθαρά κέρδη 56 εκατ. ευρώ, ενώ για την Aegean περιμένει -17 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λόγω των καλών αποτελεσμάτων που περιμένουν οι αναλυτές στο πρώτο τρίμηνο η ανοδική κίνηση συνεχίζεται σήμερα με τηνAlpha Bank να έχει λίγο υψηλότερη άνοδο έναντι των άλλων συστημικών.

LAMDA: Με καλό όγκο ενισχύεται 2% στο ξεκίνημα. Με καλή άνοδο έκλεισε χθες, επομένως φαίνεται μία διάθεση να δοθεί συνέχεια.

JUMBO: Με μικρό όγκο ενισχύεται άνω του 2%.

ΟΤΕ: Με το καλημέρα ξεπέρασε ο όγκος τις 20 χιλ. τεμάχια και η μετοχή πήγε στο +1,96%. Σήμερα έχει γενική συνέλευση για την έγκριση του μερίσματος ύψους 0,558 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και εδώ γενική συνέλευση για το δικό της μέρισμα. Το υπόλοιπο δηλαδή των 0,16 ευρώ ανά μετοχή. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η μετοχή και με μικρό όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η ζήτηση παραμένει ισχυρή αν και υπάρχει μία μικρή υποχώρηση, είπε χθες η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη. Ο όγκος των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερος στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του πρώτου.

FOURLIS: Στα 3,23 ευρώ το άνοιγα με όγκο κοντά στις 4 χιλ. τεμάχια. Έχει υποχωρήσει αισθητά η μετοχή και λόγω επάρκειας προϊόντων αλλά και πωλήσεων από μεγάλο παίκτη. Έχει γράψει χαμηλό 18 μηνών στη χθεσινή συνεδρίαση. Βέβαια σε σύγκριση με κάποιες άλλες μετοχές του κλάδου δεν τη λες και τη φθηνότερη. Αντιθέτως… Έχει όμως θεωρούμε προοπτικές, αν λύσει το θέμα η ΙΚΕΑ.

FLEXOPACK: 75 χιλ. νέες μετοχές μπήκαν σήμερα λόγω stock option.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από insiders.

AUTOHELLAS: Εμφάνιση και εδώ insider ο οποίος αγόρασε 10 χιλ. μετοχές.

ΕΛΤΟΝ: Χθες έκανε σημαντικό όγκο και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 4% και όγκο 1.200 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 47 εκατ. ευρώ. Εννοείται πως με βάση τα μεγέθη του 2021 είναι εξαιρετικά φθηνή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης