Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο πάνω από τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο πάνω από τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σημαντικά υψηλότερα έκλεισε η αγορά και με άνοδο άνω του 1% αλλά με τζίρο που δεν ενθουσιάζει. Σε συγκεκριμένες μετοχές τοποθετήθηκαν οι επενδυτές και θα λέγαμε πως δεν τράβηξαν πολλές επενδυτικά βλέμματα. Κλείσαμε πάντως πάνω από τις 870 μονάδες με τις αγορές του εξωτερικού μετά το δικό μας κλείσιμο να ενισχύουν την ανοδική τους προσπάθεια. Υψηλό ημέρας για Coca Cola στο κλείσιμο, πολύ καλή η Lamda και συνολικά καλή ανοδική κίνηση από τράπεζες. Βοήθησαν επίσης ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Jumbo.

LAMDA: Συνεχίστηκε η αντίδραση στη μετοχή με τους επενδυτές να δείχνουν πως τους αρέσει να ακούν νέα από το Ελληνικό. Έχει παρατηρηθεί πως όταν υπάρχουν δημοσιεύματα για το μεγάλο αυτό project βελτιώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εδώ είχαμε βέβαια και νέα από τα εμπορικά κέντρα. Αναμένουμε και τις λεπτομέρειες της έκδοσης του ομολόγου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες οι συστημικές με άνοδο πάνω από 1% και ο δείκτης στο +1,73%. Για την Πειραιώς μετά και τη σημερινή άνοδο πήρε κάποια απόσταση από τα πρόσφατα χαμηλά της που ήταν και ιστορικά. Καλή κίνηση και από ΕΤΕ. Άλλωστε σε λίγες μέρες θα γίνει και η επίσημη είσοδος στον MSCI Greece Standard.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τέταρτη συνεχόμενη μέρα ανόδου για τη μετοχή.

ΔΕΗ: Διαβάζουμε από κάποιους αναλυτές, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων που εντόπισαν τη μετοχή και πριν κάνει το μεγάλο ράλι, που τώρα αναφέρουν ότι βλέπουν ρίσκο στις εκτιμήσεις που έχουν κάνει αν η ενεργειακή κρίση συνεχιστεί. Επιπλέον αποδίδουν την πρόσφατη αδυναμία στην πιθανότητα να αυξηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί, από τον πρόσθετο φόρο και το νέο μηχανισμό για την αγορά χονδρικής που θέλει να εφαρμόσει από τον Ιούλιο. Στα 6,30 ευρώ και στο +1,37%

ΟΤΕ: Εγκρίθηκε το μέρισμα των 0,5580 ευρώ και η ακύρωση 5,6 εκατ. ιδίων μετοχών. Διπλό όφελος για τους μετόχους και θα ξαναγράψουμε πως όποιος έχει δει τη μετοχή μακροπρόθεσμα έχει μία εξαιρετική απόδοση.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Αν και σε επίπεδο χρήσης 2021 σε σύγκριση με την αποτίμηση νομίζουμε πως είχε τα καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τον ευρύτερο κλάδο λιανικού εμπορίου στο ταμπλό δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση. Στις πρώτες μέρες έκανε μία κίνηση μέχρι και λίγο πάνω από τα 4 ευρώ και τώρα έχει ξαναγυρίσει χαμηλότερα. Τα 4-4,10 ευρώ αποτελούν μία σημαντική αντίσταση.

INTRACOM: Η μετοχή από τα 2,50 ευρώ πήγε στα 1,50 ευρώ περίπου. Εκεί πάτησε στην άνω πλευρά του πλαγιοανοδικού καναλιού το οποίο έρχεται από το 2020 και το διέσπασε ανοδικά τον Μάρτιο του 2021 φεύγοντας πάνω από το 1 ευρώ και φτάνοντας στα 2,50 ευρώ. Σήμερα έκανε καλή ανοδική κίνηση και τεχνικά νομίζουμε πως πρέπει να έχει συνέχεια. Στα 1,63 ευρώ και στο +3,43% με όγκο 143 χιλ. τεμάχια.

TRASTOR: Μεγάλη εντολή αγοράς και σήμερα λίγο κάτω από την τιμή της δημόσιας πρότασης αλλά σήμερα ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος. Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις ξεπέρασε τις 200 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές ανέκαμψε σήμερα. Ίσως κάποιοι να θυμήθηκαν και την επικείμενη αποκοπή του μερίσματος των 0,10 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μία αρκετά καλή μερισματική απόδοση. Στα 1,7650 ευρώ και στο +3,82%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η στήλη πάντως από όλες τις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον μεταλλουργικό κλάδο, έχει μία αδυναμία στη συγκεκριμένη, λόγω ταμειακών ροών οι οποίες αποτυπώνονται και στο υψηλό μέρισμα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Πάνω από το 2% του συνόλου πέρασε από το ταμπλό σήμερα. 

DOPPLER: Έκανε αισθητή την παρουσία του ο πωλητής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης