Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιβάρυνση 200 εκατ. ευρώ περιμένει η ΔΕΗ από τη φορολογία της Κυβέρνησης για τα υπερκέρδη

tags :
Επιβάρυνση 200 εκατ. ευρώ περιμένει η ΔΕΗ από τη φορολογία της Κυβέρνησης για τα υπερκέρδη
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ ανακοίνωσε EBITDA για το πρώτο τρίμηνο 170 εκατ. ευρώ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών και ζημία 185,7 εκατ. ευρώ λόγω έκτακτης φορολογίας
Σχετικά Άρθρα

Στα 200 εκατ. ευρώ περίπου αναμένει η διοίκηση την επιβάρυνση της ΔΕΗ από τον έκτακτο φόρο που θα βάλει η κυβέρνηση στα υπερκέρδη από την ενέργεια.
Όπως είπε στην τηλεδιάσκεψη και αναφέρουν σήμερα οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, η διοίκηση εκτιμά πως η παραγωγή και η διανομή θα πρέπει να θεωρηθούν ως κάθετη επιχείρηση και γι αυτό το ύψος της επιβάρυνσης για την περίοδο Οκτωβρίου 2021 με Μαρτίου 2022 δε θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Επίσης περιμένει κανονικοποίηση των EBITDA τους επόμενους μήνες ενώ για τους λογαριασμούς που βρίσκονται σε καθυστέρηση είπε πως είναι στο 6% σε μηνιαία βάση, αλλά στο τέλος του έτους δεν περιμένει πως συνολικά θα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση έναντι του 2021.
Αν εξαιρεθεί η καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων το επαναλαμβανόμενο EBITDA θα ήταν στα 250 εκατ. ευρώ. Η επίδραση αυτή έχει ανακτηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο, ενώ έχει βοηθήσει και η επιβράδυνση του ενεργειακού κόστους και η αντιστάθμιση.
Επιπλέον επανέλαβε την εκτίμηση για EBITDA στο σύνολο της χρήσης 2022 στα επίπεδα του 2021.
Η εταιρεία αναζητά ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις με πιθανή κάποια κίνηση μέχρι το τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ ανακοίνωσε EBITDA για το πρώτο τρίμηνο 170 εκατ. ευρώ κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών και ζημία 185,7 εκατ. ευρώ λόγω έκτακτης φορολογίας.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης