Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πτώση της ΔΕΗ περιόρισε την ανοδική κίνηση – Στο +3,65% η εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η πτώση της ΔΕΗ περιόρισε την ανοδική κίνηση – Στο +3,65% η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συμπλήρωσε 4 ανοδικές έστω και αν οι συναλλαγές δεν ενθουσίασαν. Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών και η τάση είναι ανοδική. Η μακροπρόθεσμη. Ήπια ανοδικά σήμερα έναντι ισχυρής ανόδου σε ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω των πιέσεων στη ΔΕΗ. Φαίνεται πως δεν ενθουσιάστηκαν από τα αποτελέσματα οι επενδυτές. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 3,65%.

Με τις τράπεζες πήγε υψηλότερα η αγορά και θα λέγαμε συνολικά πως χθες είδαμε καλύτερη διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σήμερα οι επενδυτές ήταν πιο επιλεκτικοί και ουσιαστικά δεν ξεχωρίσαμε πολλές μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σημαντική ανάκαμψη στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω αποτελεσμάτων. Η Alpha Bank σύμφωνα με κάποιους αναλυτές λόγω των δεικτών που έχει δικαιολογεί τιμή κοντά στα 1,10 ευρώ μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα. Η Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει εξαιρετική πορεία στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ λογικά ξεκίνησαν και οι ροές λόγω MSCI ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 208 εκατ. ευρώ με τα οργανικά στα 125 εκατ. ευρώ. Στο +3,15% και στα 3,60 ευρώ η ΕΤΕ, στο +1,37% η ΑΛΦΑ αλλά δεν κράτησε το 1 ευρώ, αμετάβλητη η ΕΥΡΩΒ στις τελικές δημοπρασίες και στα 1,02 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και αρνητική αλλά οριακά η ΠΕΙΡ.

ΔΕΗ: Τα αποτελέσματα μάλλον δεν άρεσαν στην επενδυτική κοινότητα και είδαμε σημαντική πίεση και μεγάλο όγκο. Θα λέγαμε πως η τελική γραμμή μπορεί να έχει αγνοηθεί από πολλούς αναλυτές και να προβάλουν το EBITDA, όπως και η διοίκηση, ο επενδυτής όμως πληρώνεται από το αν έχει κέρδη ή ζημία η επιχείρηση, ήτοι από την τελική γραμμή. Εδώ έχουμε σημαντική ζημία, αν και έκτακτη, αλλά θα έχουμε και έκτακτη φορολογία κάπου 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη διοίκηση για τον νέο φόρο. Στα 6,18 ευρώ και στο -3,29% με όγκο 1,56 εκατ. τεμάχια και χαμηλό ημέρας 6,07 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Η Fidelity επομένως έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος από τη ζημιά στη μετοχή καθώς δεν έχει πουλήσει και λίγα κομμάτια το τελευταίο διάστημα. Το ερώτημα βέβαια είναι αν πρόκειται για μείωση θέσης, ή αν θέλει να μηδενίσει τη συμμετοχή της. Με άνοδο πάντως έκλεισε η μετοχή.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στο +5,60% με κάποια πακετάκια που θυμίζουν μέθοδο 6, δηλαδή λάθη σε συναλλαγές προηγούμενης μέρας που διορθώνονται με πακετάκια σε υψηλότερη τιμή. Στα 7,16 ευρώ με όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση καθώς έχασε 1,58%.

ΟΤΕ: Πρώτος σε κεφαλαιοποίηση ξανά αφού ενισχύθηκε 1,39%.

ΟΠΑΠ: Στο +1,05% και δείχνει πως το επικείμενο μέρισμα παρέχει στήριξη και δημιουργεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στο +7,92% και νομίζουμε πως η ανακοίνωση του ύψους του μερίσματος και η καλή εκκίνηση του τουρισμού, βοηθάει τη μετοχή.

AUTOHELLAS: Και εδώ ισχύει το ίδιο με τη μετοχή να έχει ανακάμψει στις τελευταίες συνεδριάσεις και να κλείνει σήμερα στα 9,18 ευρώ.

ΜΑΘΙΟΣ: Στις δημοπρασίες και με λίγα κομμάτια την έκλεισαν στα 0,66 ευρώ και στο +14,78%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με μικρό όγκο και η δική της κίνηση στο +7,33%.

INTRACOM: Δυνατό το τύπωμα των νέων και δωρεάν μετοχών. Στο -4,35% και στα 1,5840 ευρώ με όγκο 147 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης