Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν λίγες μετοχές – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών πέριξ των 900 μονάδων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν λίγες μετοχές – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών πέριξ των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάπως ενισχύθηκε λέει σήμερα η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό από Σαγκάη μεριά, η οποία ξανανοίγει. Οι κίνδυνοι παραμένουν και είδαμε μία καλή κόπωση σήμερα μετά ασφαλώς το ανοδικό σερί που έχει σημειωθεί. Με λίγες μετοχές βέβαια έχουμε πάει ψηλότερα και αυτό δεν είναι και το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί σε μία αγορά. Η αργία στις ΗΠΑ μας επηρέασε σε ό,τι είχε να κάνει με την αξία συναλλαγών. Πάντως στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης οριακά υψηλότερα και ήταν η πέμπτη συνεχόμενη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έδωσαν ευκαιρίες και για καλές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Θεμιτές και αυτές. Δεν είναι και μικρή η κίνηση που έκαναν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Άνοιξαν ψηλά και λογικά εγκλώβισαν τους πρωινούς αγοραστές. Η Εθνική ξεκίνησε με δυνατή άνοδο λόγω αποτελεσμάτων αλλά η Eurobank είχε καλύτερη άνοδο, για ένα μεγάλο διάστημα της συνεδρίασης και το κράτησε μέχρι και στο κλείσιμο.

ΕΧΑΕ: Δημοσιεύει αποτελέσματα σε λίγο και έχει αύριο τηλεδιάσκεψη. Δεν έχουμε ακούσει κάτι σημαντικό βέβαια στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις και ίσως και η συμμετοχή για κάποιους λόγους να μην είναι η αναμενόμενη. Μάλλον θα πρέπει να δώσει η διοίκηση περισσότερη προσοχή σε αυτό το γεγονός. Έχουμε εκτιμήσεις αναλυτών σε άλλο θέμα τις στήλης.

Η διαγραμματική εικόνα δείχνει μία πλαγιοκαθοδική κίνηση χωρίς να μπορεί να σπάσει τη γραμμή αυτή που έρχεται από τα υψηλά του 2014, αν και έχει προσπαθήσει κάποιες φορές. Νομίζουμε όμως πως το χτίσιμο θέσεων εδώ θα πρέπει να είναι μία επιλογή για τους μακροπρόθεσμους λόγω αύξησης του αριθμού των εισηγμένων στον MSCI αλλά και της επικείμενης επενδυτικής βαθμίδας που μάλλον θα λάβει η χώρα το 2023. Τα παραπάνω σημειώνουν αρκετοί αναλυτές στα σχόλιά τους. Είναι και ένας δυνατός ξένος στο μετοχικό κεφάλαιο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αύριο η δική της τηλεδιάσκεψη και στις επόμενες μέρες λογικά θα έχουμε και την έγκριση του ενημερωτικού από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΔΕΗ: Έγραψε και νέα χαμηλά 18 μηνών στα 6,05 ευρώ. Στα 6,10 ευρώ σου έδιναν όσα ήθελες και για αρκετή ώρα. Τελικά έκλεισε στα 6,12 ευρώ.

ΟΤΕ: Τα θέματα της γενικής συνέλευσης εγκρίθηκαν όλα και με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά αυτά που σχετίζονταν με αμοιβές είχαν αρκετές ψήφους κατά.

ΜOTOR OIL: Έληξε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και μάλλον είναι πετυχημένο, αφού έχουν αποκτηθεί 944 χιλ. ίδιες μετοχές προς 13,521 ευρώ η κάθε μία. Η τρέχουσα τιμή είναι σημαντικά υψηλότερα, άρα πήγε καλά. Θα μπορούσε και καλύτερα βέβαια, αν είχε κάνει πιο δυνατές αγορές στα χαμηλά, τότε που όλες οι μετοχές ανέβαιναν πλην των διυλιστηρίων. Όμως νομίζουμε πως η διαφορά θα πρέπει να μεγαλώσει και να πάει η μετοχή να κλείσει το χάσμα που έχει αφήσει από την πανδημία, ήτοι πάνω από τα 18 ευρώ. Από τις λίγες που έχουν μείνει ακόμα τόσο πίσω. Με οριακή άνοδο σήμερα.

JUMBO: Στις τελευταίες συνεδριάσεις επιβεβαίωσε την περιοχή πέριξ των 15 ευρώ και δεν βρέθηκε κάτω από αυτά. Έτσι κράτησε μία δυνατή στήριξη που το προηγούμενο καιρό την είχε ταλαιπωρήσει. Στα 15,70 ευρώ και στο +0,90%

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Με όγκο σήμερα η μετοχή και με αξιόλογη άνοδο.

INTRACOM (απάντηση): Επειδή μας ρωτάτε, για τις νέες μετοχές, την τιμή κτλ. Από όσα είδαμε θα τυπωθούν 7,6 εκατ. νέες μετοχές άρα υπάρχει σημαντικό dilution. Αυτές έχουν ονομαστική αξία 1 ευρώ, αλλά διαβάζουμε ότι δίνονται δωρεάν. Άρα δε θα μπουν λεφτά. Θα γίνει κεφαλαιοποίηση αποθεματικού για να αυξηθεί το μετοχικό. Οι δικαιούχοι θα τις πάρουν δωρεάν και η τιμή λέει ότι προσαρμόζεται σύμφωνα με κάποιο άρθρο του κανονισμού, αλλά νομίζουμε ότι όταν είναι δωρεάν και με κεφαλαιοποίηση δεν υπάρχει αλλαγή τιμής. Στις 2 Ιουνίου μπαίνουν οι νέες μετοχές.

BRIQ PROPERTIES: Κέρδη 1,04 εκατ. ευρώ από 341 χιλ. ευρώ δημοσίευσε για το πρώτο τρίμηνο με την καθαρή εσωτερική αξία της μετοχής να είναι στα 2,55 ευρώ. Μεγάλο το discount.

FLEXOPACK: Μεγαλοδιευθυντής βγήκε μόλις πήρε τις μετοχές από το stock option και πούλησε 200 τεμάχια για να εισπράξει 1.240 ευρώ! Αντί να αγοράζουν κι άλλες, πουλάνε…

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεχίστηκε η αντίδραση, αλλά οι απώλειες που έχει γράψει η μετοχή είναι τεράστιες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης