Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μικρή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά γρήγορα γύρισαν λίγο χαμηλότερα. Η εγχώρια αγορά άνοιξε ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο και πάλι και λίγο μετά γύρισε και αυτή χαμηλότερα. Υποχωρούν χωρίς μεγάλες συναλλαγές Jumbo, Πειραιώς, Τιτάν και ΔΕΗ. Ανοδικά η Σαράντης, η Lamda και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Λ

JUMBO: Μειώθηκαν οι πωλήσεις τον Μάιο αλλά θα πρέπει να προσμετρήσουμε και το γεγονός πως πέρυσι είχαμε βγει από καραντίνα και οι πωλήσεις συνολικά είχαν τεράστια αύξησης. Άρα θα λέγαμε πως είναι λογική μία μικρή υστέρηση που όμως και πάλι κρατάει ψηλά τις πωλήσεις στο πεντάμηνο και συγκεκριμένα στο 17%. Υποχωρεί σχεδόν 2% η μετοχή χωρίς να έχει μεγάλο όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προβληματίζει η εικόνα της Πειραιώς στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΔΕΗ: Με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα αλλά κοντά στα 6 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στα ιστορικά υψηλά της η μετοχή κινείται με ήπια άνοδο στο ξεκίνημα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η ανακοίνωση της επιστροφής κεφαλαίου νομίζουμε πως βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία για τη μετοχή. Από τον κλάδο της είναι η μόνη που δίνει κάτι στους μετόχους. Στο +1,71%. Πέφτουν και οι υπογραφές για το καζίνο στο Ελληνικό.

ΕΧΑΕ: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1515 ευρώ ανά μετοχή μικτό. Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ψηφοφορίας επί των θεμάτων της γενικής συνέλευσης. Οι αποζημιώσεις και οι αμοιβές των μελών Δ.Σ. είχαν το χαμηλότερο ποσοστό και εγκρίθηκε το θέμα με το 69,42% των μετόχων που είχαν δεσμεύσει μετοχές. Η αναθεώρηση της πολιτικής αποδοχών επίσης έλαβε το 70,3% και όλα τα υπόλοιπα είχαν πάνω από 95%. Αποκαλυπτικό το σημερινό ρεπορτάζ του ΒΝ για όσα έγιναν στη Γ.Σ. Με απώλειες άνω του 3% ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεταξύ των λίγων στελεχών και βασικών μετόχων που βλέπουμε συνολικά στο Χ.Α. να αγοράζουν μετοχές, εδώ ο οικονομικός διευθυντής Σπύρος Κοκκόλης αγόρασε 15 χιλ. μετοχές. Ο τίτλος με βάση τα νούμερα που βγάζει δεν έχει και την καλύτερη συμπεριφορά στο ταμπλό. Θα λέγαμε πως μάλλον είναι απογοητευτική…

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια εγγραφή και θα μάθουμε και την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Η έκδοση είχε ήδη καλυφθεί από χθες σύμφωνα με πληροφορίες. Στις 14 Ιουνίου θα μπει στο Χ.Α. Την ίδια μέρα θα αποχωρήσουν δύο εισηγμένες λόγω εξαγοράς.

DEALS: Διαβάζαμε πριν λίγο καιρό για πολλά deals που ήταν στα σκαριά. Τρεις εξαγορές είχε έτοιμη μία μικρή εταιρεία, όπου βέβαια εμείς δε βλέπαμε στα νούμερά της να έχει τέτοια δυνατότητα, ακίνητο πουλούσε η άλλη σε τιμές τρομερές και τώρα διαβάζουμε πως θα λάβει μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης κ.α. Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη σε αυτές τις πληροφορίες, σε αυτά τα ΘΑ που γράφουμε εμείς εδώ και προσπαθούμε να αποφεύγουμε αν δεν στηρίζονται και από τον ισολογισμό.

ATTICA GROUP: Βγαίνει λίγο πίεση στις τελευταίες συνεδριάσεις κοντά στα 0,90 ευρώ και νομίζουμε πως οι υψηλές τιμές των καυσίμων αντισταθμίζουν τις καλές εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού φέτος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προσπαθεί να ξεπεράσει τα 1,80 ευρώ αλλά θέλει και καλύτερο κλίμα και καλύτερους αγοραστές.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσει μέρισμα σύμφωνα με την ατζέντα της γενικής συνέλευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης