Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές δεν άφησαν το Γ.Δ. να κλείσει με άνοδο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ποιες μετοχές δεν άφησαν το Γ.Δ. να κλείσει με άνοδο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τέτοιους τζίρους δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Και πάλι καλά και ευχαριστημένοι είμαστε, γιατί ο DAΧ για παράδειγμα έχανε πάνω από 1,5% και απομακρυνόταν από τις 13.000 μονάδες, ενώ εμείς κρατούσαμε το θετικό πρόσημο. Είχαμε και πάλι κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά. Γίνεται ένα rotation, χωρίς βέβαια να βλέπουμε σημαντικές κινήσεις από μεγάλους επενδυτές.

Στις τελικές δημοπρασίες το γύρισμα του ΟΤΕ και της Jumbo, γύρισαν το γενικό δείκτη σε οριακές απώλειες από οριακή άνοδο. Στο δεύτερο μισό πάντως η διολίσθηση ήταν εμφανέστατη. Ο τζίρος χωρίς τα πακέτα δεν έπιασε τα 36 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε τι θα γίνει τον Αύγουστο αν συνεχίσουμε έτσι. Δυνατή η ΔΕΗ και ο Σαράντης, αδύναμες οι τράπεζες. Ο συνολικός ξεπέρασε τα 53 εκατ. ευρώ γιατί έγιναν στο κλείσιμο κάποια πακέτα σε τράπεζες και ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Ήταν η μετοχή που ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με χαμηλότερο βέβαια όγκο (αν εξαιρέσουμε το πακέτο) έναντι προηγούμενων συνεδριάσεων. Στα 5,5650 ευρώ και στο +4,02%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στα 6,73 ευρώ με άνοδο 4,18% χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Κάτω από 9 χιλ. τεμάχια ο συνολικός.

MOTOR OIL: Έκλεισε το gap για το οποίο γράφαμε αρκετό καιρό και είδαμε νέες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η στήλη είναι ικανοποιημένη από την απόδοση της μετοχής. Στα 18,30 ευρώ και στο +0,55% με υψηλό ημέρας στα 18,54 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει να υστερεί και φυσικά η καθυστέρηση από τη ΡΑΕ να βγάλει το έσοδο σίγουρα την επηρεάζει. Στα 2,04 ευρώ και στο -1,92%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε χαμηλό ημέρας και στο -2,64% το κλείσιμο της Εθνικής. Μικρότερες οι απώλειες για τις άλλες συστημικές. Όμως ήταν μία από τις αιτίες που δεν κρατήσαμε σήμερα το θετικό πρόσημο.

ΕΧΑΕ: Είχε δυνατό πωλητή στα 3,40 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Έβγαιναν πολλά κομμάτια προς πώληση στα 0,57 ευρώ. Πάνω από το 2% έγινε σήμερα σε όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πιάνει το -50% από την αρχή του έτους. Πιο χάλια δε θα μπορούσε να πάει ο Ιούνιος στη μετοχή. Είχε μία ανοδική την 1η Ιουνίου κατά 0,23% και άλλη μία στις 21 Ιουνίου κατά 1,85%. Σχεδόν καθημερινά πιέζεται στις τελικές δημοπρασίες. Προφανώς θεωρούμε πως δε συμβαίνει τυχαία αυτό τόσες μέρες. Αλλά και ποιος να το ψάξει;

PHOENIX VEGA MEZZ: Νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή λόγω του ισχυρού μερίσματος. Στο +10,79% με όγκο 11,3 εκατ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νομίζουμε πως η μετοχή μετά και τα νέα χαμηλά στα 0,50 ευρώ που έγραψε βγάζει αντίδραση και σίγουρα βοηθούν και οι αγορές που γίνονται από στελέχη της διοίκησης και μέλη της οικογένειας Χαϊδά. Επίσης πιθανότητα να βοηθάει και η ανάκαμψη των πωλήσεων αλλά και οι υψηλότερες τιμές που θα υιοθετήσει σε λίγες μέρες οι εταιρεία για τα προϊόντα της. Στο +6,25% και στα 0,5440 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα κόψει στις 27 Ιουνίου. Τουλάχιστον παίρνουν μέρισμα οι μέτοχοι γιατί η πορεία στο ταμπλό του Χ.Α. απογοητεύει εδώ και χρόνια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με το σύνολο των μετόχων ψηφίστηκαν τα θέματα στη γενική συνέλευση. Στα 0,3150 ευρώ και στο +5,70%.

INTRALOT: Μετά τις ανακοινώσεις περιμένουμε πως η μετοχή θα παραμείνει κοντά στην τιμή της αύξησης για το επόμενο διάστημα.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Δεν πέτυχε και στην καλύτερή του φάση το χρηματιστήριο κατά την εισαγωγή της επομένως είναι λογικό να έχει απομακρυνθεί λίγο από την τιμή εισαγωγής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης