Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ, αγορές σε Jumbo, ΤΕΝΕΡΓ και Coca Cola

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ, αγορές σε Jumbo, ΤΕΝΕΡΓ και Coca Cola
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι πιέσεις στις τράπεζες και τη ΔΕΗ έφεραν οριακές απώλειες σήμερα παρά το γεγονός πως οι ξένες αγορές κατέγραφαν μεγάλη άνοδο. Ο τραπεζικός στο -1,88% με την Εθνική στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τα 3 ευρώ. Έβαλαν καλή πλάτη Jumbo, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή. Αρκετά πακέτα στο κλείσιμο και έτσι ο τζίρος των 65 εκατ. ευρώ φαίνεται καλός για την εποχή αλλά μόνο καλός δεν είναι αφού τα 27 εκατ. ευρώ έγιναν μέσω πακέτων.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με 3 γίνεται η διαπραγμάτευση και μάλλον είμαστε κοντά στις προσφορές. Ίσως και την άλλη εβδομάδα λένε κάποιες πληροφορίες, επομένως θα μάθουμε και περισσότερα. Σήμερα η μετοχή κινήθηκε ξανά υψηλότερα αλλά χωρίς να πλησιάσει τα πρόσφατα υψηλά της τα οποία βέβαια είναι και ιστορικά, δηλαδή στα 19,68 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό). Στα 18 ευρώ και στο +2,92%.

COCA COLA: Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι θα πράξει στη Ρωσία παρά μόνο οι πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από ξένα μέσα, ήτοι τελειώνουν τα αποθέματα και σταματάει, η μετοχή έχει βελτιώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις την αποτίμηση και έχει περάσει στην πρώτη θέση, έχοντας μάλιστα και μετά το σημερινή καλή απόσταση από τον δεύτερο ΟΤΕ. Ίσως οι αγοραστές κάτι να ξέρουν παραπάνω. Στα 21,10 ευρώ και στο +1,64%.

ΑΔΜΗΕ: Το έσοδο που ανακοίνωσε η ΡΑΕ είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που ήθελε ο διαχειριστής. Από 6,9% που ήταν πήγε στο 6,1% και μάλιστα ο ΑΔΜΗΕ ζητούσε 7,5%. Ίσως έτσι να εξηγούνται και οι πιέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα καθώς στην περίοδο που θα ισχύει το νέο wacc (2022-25) ίσως η απώλεια στα κέρδη να είναι αθροιστικά 100 εκατ. ευρώ. Στα 1,9980 ευρώ και στο -2,06%.

LAMDA: Έχουμε την αίσθηση και με την τιμή που βλέπουμε στο ομόλογο που διαπραγματεύεται πως το νέο ομόλογο θα έχει επιτόκιο κοντά στο 4,5%. Αυτό που διαπραγματεύεται ήδη έχει επιτόκιο 3,4% αλλά η τιμή του είναι στις 95,5 μονάδες βάσης, άρα η απόδοση είναι κάπως υψηλότερη. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες, οι οποίες αυτή την περίοδο δεν είναι και οι καλύτερες, για ομόλογα μετοχές κτλ.

ΔΕΗ: Πιέστηκε δυνατά η μετοχή και βρέθηκε να χάνει περίπου 4%. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκε μεγάλη εντολή πώλησης που έδινε τιμή ακόμα πιο κάτω. Τελικά μαζεύτηκε η προσφορά έγινε και πακέτο 1,85 εκατ. τεμαχίων και έκλεισε στα 5,45 ευρώ με απώλειες 2,07%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και υποχώρησε γι΄αυτό το λόγο κατά 2,74%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχασε τα 3 ευρώ η Εθνική Τράπεζα και κατέγραψε απώλειες 3,5%. Με πτώση 2,92% έκλεισε η ΑΛΦΑ. Αμελητέα η πτώση των δύο άλλων συστημικών.

PHOENIX VEGA MEZZ: Θα λέγαμε πως λόγω της απόδοσης που προσφέρει η επιστροφή κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει, η σημερινή πτώση δε δικαιολογείται παρά την πρόσφατη σημαντική άνοδο. Μάλλον όμως οι επενδυτές στην παρούσα φάση είναι ικανοποιημένοι με την κίνηση της μετοχής και κλειδώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στα 3,5950 ευρώ και στο +2,71% και στη διάρκεια των τελικών δημοπρασιών έβαλε κάποιος ανοικτή πώληση που οδηγούσε με 350 τεμάχια όγκο σε κλείσιμο στα 3,5650 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 3,57 ευρώ και με άνοδο 2%.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Κάθε μέρα βρίσκεται ένας και πετάει μερικά κομμάτια στο -20% και ενώ κάθε μέρα υπάρχει εντολή αγοράς με περισσότερα δεν ικανοποιείται η ζήτηση και η μετοχή κλείνει αμετάβλητη. Εδώ και βδομάδες αυτή η ιστορία.

INTRAKAT: Δυνατές πωλήσεις στο τέλος και έκλεισε με απώλειες 7,47% και στα 2,0450 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Δε βλέπουμε ενδιαφέρον για τις μετοχές της εκποίησης.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης