Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βρει στήριξη από deals αλλά δε βοηθάει το κλίμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βρει στήριξη από deals αλλά δε βοηθάει το κλίμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με βαριές απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και μάλλον δεν αναμενόταν τέτοια εκκίνηση. Ο DAX 40 στις 12.680 μονάδες με απώλειες 2,5% και κοιτάζει τα χαμηλά που είχε γράψει λόγω του πολέμου. Με τέτοιο κλίμα στο εξωτερικό δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να υπάρξουν κινήσεις window dressing στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι φημολογούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις, τα υψηλά μερίσματα που αποφασίζονται σήμερα από γενικές συνελεύσεις και οι καλές αποτιμήσεις αρκετών μετοχών θα μπορέσουν να υποστηρίξουν μία καλύτερη πορεία αλλά και πάλι θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των ξένων επενδυτών. Στο ξεκίνημα η αγορά μας αντέχει και πάλι και καταγράφει μικρές απώλειες.

INTRACOM: Μετά την εταιρεία πληροφορικής φαίνεται πως πουλάει και την κατασκευαστική δραστηριότητα, στην οποία λίγο καιρό πριν είχαν αναφέρει πως θα επικεντρωθούν. Οι κινήσεις δείχνουν στη στήλη πως ο βασικός μέτοχος κάνει cash out. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Με επιστολή της στο Χ.Α. επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για πώληση. Στο +5% η μετοχή με όγκο 88 χιλ. τεμάχια.

INTRAKAT: Διαβάζουμε διάφορα για το ποια ποσοστά θα αγοράσουν οι εφοπλιστές. Αν αγοράσουν το ποσοστό της Intracom θα γίνει δημόσια πρόταση. Τις προθέσεις τους θα τις μάθουμε αργότερα και εφόσον κλείσει το deal. Εκτίμηση της στήλης είναι πως θα θελήσουν να παραμείνει εισηγμένη η εταιρεία. Στα 2,41 ευρώ με άνοδο περίπου 2% ξεκίνησε η μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με απώλειες τα περισσότερα αλλά ήπιες. Η Coca Cola με μικρό όγκο ενισχύεται 1,29% και συγκρατεί τις απώλειες. Ανοδικά ξανά η ΔΕΗ μετά τις δηλώσεις του CEO στη γενική συνέλευση. Πλάτη επιχειρούν να βάλουν επίσης ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Η Alpha Bank που χθες έκλεισε στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας σήμερα υποχωρεί 1,9%. Απώλειες αλλά με μικρό όγκο για Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,3%.

LAMDA: Ανακοίνωσε ομολογιακό έως 230 εκατ. ευρώ. Τώρα λογικά θα μπορέσει και να ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, την ανακοίνωση των οποίων είχε αναβάλει για το ομολογιακό.

FOURLIS: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,7%. Υποχωρεί στο ξεκίνημα 2,86%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σήμερα η επαναληπτική γενική συνέλευση των ομολογιούχων. Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η εταιρεία χθες, εκτός από την Τέρνα Ενεργειακή, που είναι στο επίκεντρο για τους γνωστούς λόγους, αναφέρει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ αυτόν και την Κέκροψ.

MOTOR OIL: Στα 22,50 ευρώ από 17 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή η Eurobank Equities με σύσταση αγοράς, ενώ τοποθετεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Τα υψηλά περιθώρια, το ρεκόρ της κερδοφορίας και οι αυξημένες διανομές τονίζονται στην έκθεση. Η εταιρεία έχει σήμερα γενική συνέλευση για διανομή μερίσματος 0,70 ευρώ ενώ έχει ήδη δώσει άλλα 0,20 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ενδιαφέρον οι περισσότερες μετοχές, ακόμα και αυτές που έχουν καλά θεμελιώδη και θα δώσουν μεγάλες αποδόσεις. Σήμερα η γενική συνέλευση της Έλαστρον για διανομή μερίσματος που αντιστοιχεί σε απόδοση πάνω από 10%.

ΕΚΤΕΡ: Έχουν κινηθεί όλες οι κατασκευαστικές εκτός από τη μικρότερη και την πιο «καθαρή». Στα 0,95 ευρώ και στο -0,63%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης