Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν άφησαν οι τράπεζες το Γ.Δ. να απομακρυνθεί από τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν άφησαν οι τράπεζες το Γ.Δ. να απομακρυνθεί από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε καλά η συνεδρίαση και ξαφνικά οι τράπεζες έφυγαν με ορμή χαμηλότερα παρασύροντας το γενικό δείκτη. Δεν χάσαμε τις 800 μονάδες αλλά έφτασε κοντά. Ο τραπεζικός δείκτης σε χαμηλό 17 μηνών. Αργότερα είδαμε πιέσεις και σε άλλες μετοχές όπως π.χ. στη Μυτιληναίος και τη Viohalco. Τελικά κλείσαμε με οριακές απώλειες, λόγω της καλής πορεία του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της Jumbo και της ΕΥΔΑΠ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απογοητευτική η εικόνα τους. Επηρέασε βέβαια και το φρένο που βάζει πάλι η Γερμανία στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη του Νότου. Λες και θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Από την άλλη και τα προεκλογικά σενάρια, επηρεάζουν την πορεία τους και συνολικά βλέπουμε μία εικόνα εγκατάλειψης για κάποιες μετοχές που πριν λίγο καιρό είχαν όλα τα φώτα και τις ροές πάνω τους. Έγραψε νέα ιστορικά χαμηλά η Πειραιώς, 17 μηνών χαμηλό η ΑΛΦΑ και φτάνουν τα χαμηλά του πολέμου ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή η διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά της με την αποτίμηση πλέον να είναι κάτω από τα 1,9 δισ. ευρώ. Δεν ξέρουμε αν φταίει η τιμή του αλουμινίου, ή οι ανησυχίες για τη ζήτηση. Η μετοχή πάντως έχει γυρίσει στα 13,28 ευρώ.

ΟΤΕ: Δυνατή πλάτη σήμερα και κλείσιμο στα 16,20 ευρώ με άνοδο 2,92%.

ΕΥΔΑΠ: Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμα και στα 6,98 ευρώ. Όμως έκλεισε στα 7,24 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 1,97%.

INTRAKAT: Έχει τα βλέμματα πάνω της και η αγορά περιμένει το τίμημα. Προφανώς και είναι εξαιρετικά καλή είδηση συνολικά για την αγορά, σε μία τέτοια περίοδο να ανακοινώνονται τέτοιες εξαγορές. Στα 2,5150 ευρώ και στο +7,02% με όγκο 474 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η ανάλυση της Eurobank Equities αναδεικνύει την τεράστια στρέβλωση στη μετοχή. Δε συζητάμε το γεγονός ότι εξαγοράζονται εταιρείες που οι μέτοχοι δεν έχουν δει μέρισμα με υψηλότερες αποτιμήσεις από τη δική της. Μένουμε μόνο στο γεγονός ότι η χρηματιστηριακή περιμένει κέρδη προ φόρων 30 εκατ. ευρώ και καθαρά 23,2 εκατ. ευρώ με τη δίκαιη αποτίμηση να είναι μεταξύ 345 εκατ. ευρώ και 460 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως η εκτίμηση για τα κέρδη είναι αυτή που έχει κάνει η διοίκηση (παραδοσιακή δραστηριότητα συν προϊόντα προσωπικής φροντίδας). Η αποτίμηση είναι κάτω από το μισό της χαμηλής εκτίμησης της χρηματιστηριακής. Μιλάμε για κορυφαία στρέβλωση.

FOURLIS: Τιμές χαμηλότερες και από αυτές που είχε γράψει στην κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020 έγραψε σήμερα η μετοχή και χωρίς μεγάλους όγκους. Σε χαμηλά Απριλίου 2016 επέστρεψε ο τίτλος. Στα 2,75 ευρώ και στο -3,51%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με καλό όγκο κατέγραψε ισχυρή άνοδο. Στα 0,6320 ευρώ και στο +9,34%.

UNIBIOS: Στις 6 Ιουλίου έχει παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και στις 11 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ενημέρωση των δημοσιογράφων. Στα 0,5380 ευρώ και στο +8,03%.

ΕΚΤΕΡ: Καλές οι αγορές που βγήκαν σήμερα και βελτίωσαν κάπως την εικόνα της μετοχής. Συνολικά, εδώ και μήνες βλέπουμε πως όποτε πιάνει τιμές κάτω από το 1 ευρώ, εκδηλώνονται τοποθετήσεις και γυρνάει με σχετική ευκολία. Στα 1,07 ευρώ και στο +5,42%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Νέα ανοδική κίνηση και η αποτίμηση πλέον στα 135 εκατ. ευρώ με την τιμή 1,62 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης