Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έστω και με οριακή άνοδο διεύρυνε το ανοδικό σερί – Οι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έστω και με οριακή άνοδο διεύρυνε το ανοδικό σερί – Οι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έκλεισε και σήμερα ανοδικά έστω και οριακά αυξάνοντας τις συνεχόμενες ανοδικές σε 7. Εξαιρετική η αγορά καθώς δίνει την ευκαιρία για κατοχυρώσεις κερδών και παράλληλα δεν προβληματίζει. Λες και έχει βελτιωθεί και πάλι η ψυχολογία και βλέπουν οι περισσότεροι το ποτήρι μισογεμάτο. Είναι τα αποτελέσματα που κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής αλλά και στο εξωτερικό το κλίμα είναι καλό παρά τα όσα γίνονται. Μας άρεσε και ο τζίρος σήμερα και για Αύγουστο ήταν υψηλός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν να στηρίζουν την αγορά και ο δείκτης ενισχύθηκε έστω και κατά 0,25%. Εθνική και Πειραιώς έκλεισαν με άνοδο και οι άλλες δύο υποχώρησαν. Η Eurobank είχε 7 συνεχόμενες ανοδικές πάντως. Συνολικά τα αποτελέσματα του κλάδου ήταν πολύ ισχυρά και ανάλογα έως και ανώτερα των εκτιμήσεων με τις διοικήσεις να ανεβάζουν τον πήχη.

ΕΥΔΑΠ: Από τα δημοσιεύματα που διαβάζουμε παρατηρούμε πως υπάρχει αντίδραση για το μέρισμα και προφανώς ότι θα το πάρει το Υπερταμείο την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που λέει πως δεν μπορεί να είναι το ταμείο μέτοχος. Ωστόσο, να πούμε πως το θέμα είναι η γενναία επιστροφή κεφαλαίου που σχεδιάζεται. Για το θέμα με το ΣτΕ και το Υπερταμείο η λύση είναι η τροπολογία για την οποία ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως παρακάμπτεται το ΣτΕ. 

Αλλά αν κάνει έτσι η αντιπολίτευση για το μέρισμα φανταστείτε πως θα κάνει για την επιστροφή. Τα λεφτά βέβαια που πάνε στο Υπερταμείο, δε μένουν εκεί. Πάνε για το χρέος, στο υπουργείο Οικονομικών και κάποια χρηματοδοτούν δραστηριότητες του ταμείου. Η μετοχή, τώρα, δέχθηκε από νωρίς πίεση, προφανώς λόγω και των εξελίξεων, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας υπήρχε έντονη η ανησυχία και ίσως να ληφθεί και απόφαση που να ανακαλεί την πρόθεση διανομής επιστροφής κεφαλαίου. Από την άλλη είχε 10 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και μία αμετάβλητη η μετοχή. Άρα είναι και λογικές κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ίσως όμως τσάμπα να ανησύχησαν κάποιοι, καθώς κάποιες πηγές μας λένε πως θα δοθεί κανονικά.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζει ανοδικά και έχει πλέον συμπληρώσει 5 συνεχόμενες. Ακόμα να σπάσει το πλαγιοκαθοδικό κανάλι βέβαια η μετοχή και νομίζουμε πως κοντά στα 13 ευρώ θα πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει. Να σπάσει τον εκθετικό των 200 ημερών και να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη υψηλότερα.

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών από τη γενική συνέλευση. Η μετοχή στο +4,20% και στα 6,20 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες υποχώρησε με μεγάλο όγκο, αλλά σήμερα ανέκαμψε και χωρίς να βγουν πολλά κομμάτια. Ήταν η μετοχή με την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ο κοινός τίτλος σήμερα έκανε υψηλό όγκο 248 χιλ. τεμάχια και ενισχύθηκε κατά 6,77%.

ΑΒΑΞ: Ανοδικά κατά 3,18% με συναλλαγές 97 χιλ. τεμαχίων.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με άνοδο 2,01% και όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Στα 1,52 ευρώ η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με άνοδο 1,12% και στα 1,80 ευρώ. Μένει πέριξ του συγκεκριμένου σημείου το οποίο θέλουμε να σπάσει προς τα πάνω.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσπαθεί και εδώ να κάνει την υπέρβαση και κάποια στιγμή πρέπει να την κάνει με κρότο. Αστεία η αποτίμηση των 174 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης