Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Καθίζηση τζίρου αλλά παραμένει πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Καθίζηση τζίρου αλλά παραμένει πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης και μάλλον το σενάριο της συσσώρευσης είναι το επικρατέστερο για τη δική μας αγορά, όπως σημείωναν στα πρωινά τους σχόλια και οι αναλυτές. Έγιναν κάποιες σημαντικές δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τις προηγούμενες μέρες και τώρα έχουμε έλλειψη ειδήσεων. Ο τζίρος αναμένεται να μειωθεί καθώς οδεύουμε προς την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

Προς τις 870 μονάδες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης, ήπια ανοδικά αλλά με πολύ χαμηλό τζίρο. Μετά από 10 λεπτά συναλλαγών και ο συνολικός τζίρος δεν είχε ξεπεράσει τις 400 χιλ. ευρώ! Παραμένει πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Στηρίζουν ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος και ήπια πτωτικά κινούνται οι τράπεζες στα πρώτα λεπτά.

ΟΤΕ: Δεν ειπώθηκε κάτι το σημαντικό στην τηλεδιάσκεψη. Ο επικεφαλής του ομίλου ανέφερε πως το σπίτι είναι σε τάξη και μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στη λογιστική κατάσταση. Ο τουρισμός πηγαίνει εξαιρετικά και τα έσοδα αναμένεται να βελτιωθούν από αυτήν την κατηγορία. Στις χθεσινές δημοπρασίες έκλεισαν τη μετοχή σχεδόν αμετάβλητη και έχασε όλη την άνοδο που είχε όλη μέρα. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 1,32%.

ΕΥΔΑΠ: Τέτοιες εταιρείες και να έχουν κεφάλαια που να λιμνάζουν επί χρόνια. Να μην τα αξιοποιούν και φυσικά να διαμορφώνουν την επενδυτική τους πολιτική με βάση τα όσα γίνονται στη Βουλή. Μιλάει η αντιπολίτευση, κάνει πίσω η Κυβέρνηση, ανησυχεί η διοίκηση. Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της διοίκησης και για να γράψουμε όσα σκεφτόμαστε νομίζουμε πως τα αποτελέσματα του 2022 θα είναι άσχημα.

Το ζήτημα με το αδιύλιστο νερό και την τιμή του έκλεισε ακριβά για την εταιρεία μάλλον θα αποτυπωθεί φέτος. Έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία και όχι ως κρατική. Με σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία επιβεβαιώνει την ημερομηνία γενικής συνέλευσης για την 30η Αυγούστου και στα θέματα είναι η διανομή μερίσματος. Αμετάβλητη στα 7,64 ευρώ η μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Ανακοίνωσε ότι πουλάει το 20% της Αριάδνη η οποία τρέχει τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής. Προχώρησε σε δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Η τιμή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την ονομαστική αξία των μετοχών (400 χιλ. μετοχές με ονομαστική αξία 100 ευρώ έκαστη) δηλαδή 40 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Θέλουμε να δούμε βελτίωση στο διάγραμμα. Αυτή η πλαγιοκαθοδική κίνηση πρέπει να λήξει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με μικρό όγκο στα 1,70 ευρώ.

ΔΕΗ: Ήπια πτωτικά κινείται η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αν το δεύτερο εξάμηνο πάει καλά τότε θα μπορούσαμε να δούμε ετήσια κέρδη που να δίνουν λογικό έως χαμηλό p/e. Μεγάλο το ράλι βέβαια τα τελευταία 5 χρόνια. Δέκα φορές πάνω η τιμή της μετοχής.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προσπαθεί να ξεπεράσει και σήμερα τα 4 ευρώ και πάλι βγαίνουν κομμάτια. Λες και κάποιος δε θέλει να πάει υψηλότερα. Με όγκο στα πρώτα 5 λεπτά κοντά στα 5.000 τεμάχια, δεν τον λες και μικρό για τη συγκεκριμένη. Πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί και περισσότεροι οι αγοραστές και να σπάσει προς υψηλότερα επίπεδα. Δείχνει να έχει διάθεση, αλλά χρειάζονται και περισσότερα χρήματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης