Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Υποκλοπή» αγοραστικού σήματος, γενικευμένη υποχώρηση τιμών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Υποκλοπή» αγοραστικού σήματος, γενικευμένη υποχώρηση τιμών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προφανώς και παίρνει μεγάλες διαστάσεις το θέμα της υποκλοπής του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προφανώς και οι παραιτήσεις δείχνουν πως κακώς υποτιμήθηκε και από τα media το θέμα τόσο καιρό και προφανώς δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσει έτσι απλά. Η επίδραση που είχε στο χρηματιστήριο δε χαρακτηρίζεται αμελητέα και προβλημάτισε αρκετούς. Πολλοί προχωρούσαν σε ρευστοποιήσεις θέσεων, όπως δείχνει και το κλείσιμο.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, αναμένεται να υπάρξει πολιτική κρίση και από την άλλη, τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη των προηγούμενων ημερών αλλά και το πέρασμα του γενικού δείκτη κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών αύξησαν την πτώση. Ο τζίρος αν και ξεκίνησε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όταν έγιναν γνωστές οι παραιτήσεις και έσπασε κάποια τεχνικά σημεία αυξήθηκε. Έτσι αντί για συσσώρευση ήρθε αξιόλογη πτώση.

Στέλνουν και κάποια μηνύματα συγκεκριμένα βαριά χαρτιά που έπεσαν όπως τράπεζες, ΔΕΗ και μερικά ακόμα και δείχνουν ότι οι επενδυτές φοβήθηκαν πρόωρες εκλογές. Τι έχει συμβεί ακριβώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Το ΧΑ πάντως έκλεισε με απώλειες 2,11% αι στις 849,23 μονάδες με 56 εκατ. ευρώ τζίρο και δείχνει πως έχουν ενοχληθεί οι επενδυτές. Ο Γ.Δ. ενώ μέχρι χθες είχε κέρδη 1,93% στις 4 συνεδριάσεις, σήμερα κλείνει την εβδομάδα με μικρές απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δέχθηκαν σημαντική πίεση και έχασαν μεγάλο μέρος της ανόδου που προηγήθηκε. Η Alpha Bank στο -5,73%, η Πειραιώς στο -4,32%, η Εθνική στο -3,27% και η Eurobank στο -1,49%. Ειχε και όγκο 12 εκατ. τεμάχια η ΑΛΦΑ και 4,5 εκατ. η ΠΕΙΡ. Παρά τη σημερινή πτώση κατάφεραν να έχουν εβδομαδιαία κέρδη 3%.

ΔΕΗ: Επίσης μεταξύ των μετοχών που έχασε αξιόλογο ποσοστό. Στα 5,8250 ευρώ και στο -5,05% με σχεδόν 500 χιλ. τεμάχια όγκο.

LAMDA: Και αυτή στις πρώτες θέσεις των πτωτικών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και στα 5,6950 ευρώ (-4,21%).

COCA COLA: Από νωρίς υποχωρούσε η συγκεκριμένη και τελικά έχασε 3,35%.

ΕΥΔΑΠ: Είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατά 1,31%. Φαίνεται πως οι αγοραστές δεν πτοήθηκαν από όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ή η ανακοίνωση ότι η γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει τη διανομή μερίσματος, αφαίρεσε ένα μέρος από τις ανησυχίες.

ΑΔΜΗΕ: Στις 29 Αυγούστου θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στο προμέρισμα ύψους 0,0647 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Με απώλειες λίγο πάνω από 1% έκλεισε η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έπεσε και αυτή σε φοβερή μέρα. Μία φορά πήγε να κινηθεί επιθετικά και να γράψει καλύτερες τιμές και έπεσαν βροχή οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης. Τόσο καιρό που ήταν καλή η αγορά, πετούσε χαρταετό. Πήγε μέχρι τα 4,1550 ευρώ και μάλιστα με καλές συναλλαγές, αλλά μετά διολίσθησε μέχρι τα 4 ευρώ για να κλείσει στα 4,01 ευρώ.

ATTICA GROUP: Με θέμα την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή η γενική συνέλευση της εταιρείας που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου. Καλή η απόδοση για τους μετόχους και εξηγείται έτσι κάπως και η πρόσφατη ανοδική κίνηση του τίτλου προς το 1 ευρώ από τα 0,84 ευρώ περίπου λίγες μέρες πριν. Σήμερα όμως προς το τέλος της συνεδρίασης κάτι market εντολές την πήγαν μέχρι το -10%. Στα 0,8720 ευρώ και στο -9,92% το κλείσιμο που ήταν και χαμηλό ημέρας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης