Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΑΜΚ έως 58 εκατ. ευρώ από Lavipharm για την εξαγορά άυλων περιουσιακών στοιχείων - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
ΑΜΚ έως 58 εκατ. ευρώ από Lavipharm για την εξαγορά άυλων περιουσιακών στοιχείων - Επιβεβαίωση ΒΝ
Στις 30 Αυγούστου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 58 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Lavipharm προκειμένου να εξαγοράσει περιουσιακό στοιχείο (άυλο) που διαθέτει η εταιρεία Lavipharm Group Holdings, συμφερόντων των κληρονόμων του Αθανάσιου Λαβίδα, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του ΒΝ.
H εταιρεία συγκαλεί γι΄αυτό το λόγο έκτακτη γενική συνέλευση για τις 30 Αυγούστου με θέμα: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι και €58.000.000,00, με την καταβολή μετρητών, δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της και την έκδοση μέχρι και 193.333.333 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία - Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, την εξειδίκευση των λοιπών όρων και της δομής της αύξησης, την υλοποίηση και ολοκλήρωση αυτής.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου υπό την αναβλητική αίρεση της άντλησης τουλάχιστον €34.000.000,00, την παροχή άδειας, κατ’ άρθρο 99, παράγραφος 1, και 100, παράγραφος 1, του Ν. 4548/2018, για την απόκτηση από την Εταιρεία (η «Προτεινόμενη Απόκτηση») ενός άυλου περιουσιακού στοιχείου προσοδοφόρου επιχειρηματικής δραστηριότητας, που αποτελείται από το σύνολο αποκλειστικών δικαιωμάτων κυριότητας, παραγωγής, εμπορίας και διάθεσης σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός Η.Π.Α., ενός διαδερμικού προϊόντος (patch) χορήγησης της δραστικής φαρμακευτικής ουσίας της κλονιδίνης, που απευθύνεται σε πάσχοντες από υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και την υπάρχουσα εμπορική δραστηριότητα διάθεσης αυτού του προϊόντος στην Ιταλία (άπαντα τα ανωτέρω από κοινού το «Περιουσιακό Στοιχείο»). Το Περιουσιακό Στοιχείο ανήκει στην αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία Lavipharm Group Holding S.A. (η «LGH»), συμφερόντων των Λουκίας Λαβίδα, Έλλης Μαρίας Λαβίδα, Telemaque Jean Lavidas, Δανάης Αλεξάνδρας Λαβίδα και Φαίδρας Ελένης Λαβίδα, νόμιμων κληρονόμων εκ διαθήκης του εκλιπόντος Αθανασίου Λαβίδα, και προτείνεται να μεταβιβαστεί στην Εταιρεία αιτία πωλήσεως έναντι συνολικού ανταλλάγματος σε μετρητά ως εξής: 1. Ποσού ύψους €34.000.000,00 2. Ποσοστού 10% επί των καθαρών πωλήσεων του ως άνω φαρμακευτικού προϊόντος από την Εταιρεία στην Ιταλία για περίοδο 15 ετών αρχομένης από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Προτεινόμενης Απόκτησης και 3. Ποσοστού 5% επίτων καθαρών πωλήσεων του ως άνω φαρμακευτικού προϊόντος από την Εταιρεία στον υπόλοιπο κόσμο, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ιταλίας (ως προς την οποία εφαρμόζονται τα διαλαμβανόμενα υπό 2 ανωτέρω) για περίοδο 15 ετών, αρχομένης από την ημερομηνία της πρώτης εμπορικής διάθεσης του Περιουσιακού Στοιχείου σε οποιαδήποτε χώρα του υπόλοιπου κόσμου, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ιταλίας (εφεξής το «Προτεινόμενο Αντάλλαγμα»). Από το Προτεινόμενο Αντάλλαγμα, ποσό ύψους €34.000.000,00 προτείνεται να χρηματοδοτηθεί μέσω μέρους των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την Αύξηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης