Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή αγοραστών, απομάκρυνση πρόωρων εκλογών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή αγοραστών, απομάκρυνση πρόωρων εκλογών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και μάλλον μετά και τις διαρροές που προηγήθηκαν, η αγορά ανέκαμψε, αν και με πολύ χαμηλές συναλλαγές. Θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες ο Πρωθυπουργός, είπε ότι ήταν νόμιμη η παρακολούθηση, αλλά αν το ήξερε δε θα την επέτρεπε. Δε μάθαμε πάντως πως απειλούσε την εθνική ασφάλεια ο κ.Ανδρουλάκης και έπρεπε η ΕΥΠ να του παρακολουθεί το τηλέφωνο.

Επίσης θεωρούμε χειρότερο να μην ξέρει ο Πρωθυπουργός από το να ήξερε, καθώς οι πρώτες του κινήσεις ήταν να πάρει πάνω του την ΕΥΠ και να βάλει διοικητή κάποιον που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Στα του χρηματιστηρίου, φαίνεται πως δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές, επομένως η άνοδος ήταν σημαντική. Ακολούθησε και τις αγορές της Ευρώπης. Στις τελικές δημοπρασίες πήγαμε και πάνω από τις 860 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός αλλά λογική η εξέλιξη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Πέρασε πάνω από την τιμή της πρόσφατης δημόσιας πρότασης. Στα 1,83 ευρώ και στο +7,02% με όγκο 184 χιλ. τεμάχια. Υψηλό 19 μηνών το κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Πειραιώς και Alpha Bank. Μικρότερη η άνοδος για Εθνική και με οριακές απώλειες έκλεισε η Eurobank.

LAMDA: Από νωρίς ξεχώρισε και αν δεν την έκλεβε τη δόξα η Ελλάκτωρ θα ήταν αυτή η «νικήτρια» της ημέρας. Στα 6 ευρώ και στο +5,36%.

ΟΠΑΠ: Και νέα χαρτιά μπήκαν και πάνω πήγε η μετοχή.

ΟΤΕ: Δυνατή και εδώ η κίνηση και κλείσιμο πάνω από τα 17 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ούτε η συγκεκριμένη υστέρησε. Στα 14,85 ευρώ και στο +2,63%.

ΕΚΤΕΡ: Σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών βρέθηκε ο τίτλος με καύσιμο τα νέα έργα που ανακοίνωσε. Το ανεκτέλεστο έχει ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Μια απλή πρόσθεση των τελευταίων ανακοινώσεων δείχνει πολλά. Παράλληλα προσπαθεί να ξεφύγει από σημεία που την έχουν ταλαιπωρήσει καιρό. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε το δικό της +9,87%. Στα 1,28 ευρώ και με όγκο περίπου 69 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δεύτερη προσπάθεια σήμερα, γιατί το γύρισμα της αγοράς την περασμένη Παρασκευή την επηρέασε. Στα 4,10 ευρώ και στο +2,24% με χαμηλό όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Ανακοίνωσε μία μεγάλη αύξηση κεφαλαίου έως 58 εκατ. ευρώ, αλλά θέλει κάλυψη τουλάχιστον 34 εκατ. ευρώ για να αγοράσει άυλα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στους βασικούς μετόχους. Είχε γράψει αναλυτικά το ΒΝ πριν λίγες μέρες. Να πούμε πως με βάση τα ποσοστά των βασικών μετόχων συγκεντρώνεται περίπου το ελάχιστο ποσό και γίνεται η αγορά.

Τα ίδια κεφάλαια ήταν στο τέλος του 2021 αρνητικά κατά 10 εκατ. ευρώ. Κάπως μεγάλη επομένως η αύξηση κεφαλαίου. Για να δούμε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα γίνει. Επειδή ρωτάτε αν θα πρέπει να μπείτε ή όχι στην αύξηση, θα πούμε πως είναι ακόμα νωρίς. Δεν ξέρουμε τους όρους. Με μια πρώτη ανάγνωση, η απάντηση είναι αρνητική, αλλά γενικότερα η άποψή μας είναι κατά των αυξήσεων. Τώρα αν το βλέπετε «παιχνιδιάρικα» νομίζουμε πως η μετοχή θα δει καλύτερες μέρες. Στο -10,14% και στα 1,24 ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Κατατέθηκε το αίτημα να γίνει εξαγορά και των υπόλοιπων μετοχών και σύντομα θα αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο, λόγω μίας ακόμα επιτυχημένης δημόσιας πρότασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης