Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διακυμάνσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διακυμάνσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο το άνοιγμα της συνεδρίασης. Λογική εξέλιξη καθώς είμαστε πλέον στις 9 του Αυγούστου. Υπάρχει μία μικρή κινητικότητα στο ξεκίνημα σε κάποιες μετοχές και εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι αγορές του εξωτερικού υποχωρούν οριακά. Η συσσώρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα, σημείωναν το πρωί οι αναλυτές. Ήπια πτωτικά το ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά γύρισε οριακά υψηλότερα λίγα λεπτά αργότερα για να γυρίσει και πάλι χαμηλότερα. Γίνονται deals παρά το γεγονός ότι είμαστε σε περίοδο διακοπών και αυτό μας λέει πολλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια πτωτικά οι συστημικές πλην της Εθνικής η οποία έχει οριακή άνοδο στα πρώτα λεπτά. Η Alpha Bank γύρισε ανοδική πιο εύκολα από τις άλλες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ήπια ανοδικά με μέτριες συναλλαγές αλλά καλύτερες από πολλών άλλων blue chips.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά το χθεσινό ράλι, υποχωρεί οριακά με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών.

JUMBO: Συνεχίζει να κινείται πέριξ των 15 ευρώ. Θυμίζουμε πως η αγορά ιδίων μετοχών έχει χαμηλότερα το πάνω όριο, άρα δεν έχει χρειαστεί να γίνουν αγορές μέχρι στιγμής.

MOTOR OIL: Με 1 τεμάχιο άνοιξε η μετοχή στο -1,04%.

IDEAL: Πουλάει στην Coca Cola την Three Cents στην Coca Cola έναντι 45 εκατ. ευρώ. Θα θέλαμε λεπτομέρειες γιατί όταν έγινε το deal με Ideal η αποτίμηση ήταν σημαντικά μικρότερη, άρα ίσως το κέρδος να είναι μεγάλο. Η μετοχή άνοιξε με μεγάλη άνοδο και οδεύει προς καταγραφή νέων υψηλών.

BYTE: Ξεκίνησε δυνατά και αυτή και πως να μην πάει η σκέψη μας στην Ideal καθώς έχει ξεκινήσει η δημόσια πρόταση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το τι θα γίνει, ούτε κάποια δήλωση από την πλευρά του βασικού μετόχου, για το τι σκέφτεται. Στα 3,1950 ευρώ και στο +2,08%.

ΕΥΔΑΠ: Με δεδομένα όσα έγιναν μια χαρά τα πάει η μετοχή. Στα 7,71 ευρώ και στο -0,64%. Θυμίζουμε θα δώσει μέρισμα, αλλά η επιστροφή κεφαλαίου ίσως πάει για μετά τις εκλογές μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διανομή μερίσματος. Τι ζούμε…

ΕΛΠΕ: Με απώλειες 1,10%. Παρατηρείται μία αξιόλογη πτώση των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα. Καλή εξέλιξη για όσους μετακινούνται, αλλά ίσως φέρει ζημιές στην αποτίμηση αποθεμάτων στις εταιρείες του κλάδου.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει ανοδικά και έπιασε τα 1,30 ευρώ. Πάνω από τα 1,40 ευρώ θα γράψει υψηλά σχεδόν 3 ετών.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με καλό όγκο για εταιρεία της μικρής κεφαλαιοποίησης. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα αρκετές συνεδριάσεις με υψηλές συναλλαγές, χωρίς ωστόσο να έχει ξεφύγει η τιμή της μετοχής. Στα 0,2160 ευρώ και στο +1,41%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ραντάρ. Δεν υπάρχει αλλαγή στην εικόνα της μετοχής εδώ και μήνες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάτι πήγε να κάνει πριν λίγες μέρες, αλλά μάλλον θέλει κάτι παραπάνω για να σπάσει τα τεχνικά σημεία. Με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα και απώλειες 1,13%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης