Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Πετρόπουλος – Πιέστηκαν τα κέρδη, ισχυρή η λογιστική κατάσταση

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου της Πετρόπουλος – Πιέστηκαν τα κέρδη, ισχυρή η λογιστική κατάσταση
Συνεχίζεται η αναμονή της δημοσίευσης του διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ, αλλά η όποια εξέλιξη θα αφορά το τέλος του 2022
Σχετικά Άρθρα

Επηρεασμένα από τις πιέσεις που δέχεται η εφοδιαστική αλυσίδα είναι τα αποτελέσματα της Πετρόπουλος στο εξάμηνο.
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για το σύνολο του έτους, ενώ συνεχίζει να αναζητά τρόπους ώστε να αυξήσει τα μεγέθη της.
Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2022 του Ομίλου μειώθηκαν κατά 5,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021, από 74,4 εκατ. ευρώ σε 70,1 εκατ. ευρώ.
H πτώση των πωλήσεων οφείλεται στις μειωμένες πωλήσεις του αγροτικού τομέα, εν αναμονή της έναρξης των νέων Εθνικών Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς και στις συνεχιζόμενες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων και ανταλλακτικών, σύμφωνα με την εταιρεία. Το μικτό κέρδος σε επίπεδο Ομίλου και Εταιρείας υποχώρησε σε 18,3% έναντι 18,7% το 2021.
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου μετά τους φόρους μειώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2021.
«Τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και κερδοφορίας, εκτιμάμε ότι θα επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα για την εταιρεία. Συνεχίζουν βέβαια να υφίστανται οι δύο βασικοί αστάθμητοι παράγοντες: της εξέλιξης της πανδημίας και τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα και επηρεάζουν σχεδόν όλες τις επιχειρηματικές μονάδες. Ένας τρίτος παράγοντας αποσταθεροποίησης είναι η συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση κόστους από όλους τους προμηθευτές μας. Παρά τις δυσκολίες των εξωτερικών συνθηκών το περιθώριο κέρδους παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το 2021», σημειώνει η διοίκηση.
Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 28,6%. Η αύξηση των δαπανών προέρχεται κυρίως από μη επαναλαμβανόμενα έξοδα, πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και από το αυξημένο κόστος αποθήκευσης για τη μείωση της επίδρασης των δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Ο όμιλος θα συνεχίσει να αναζητά συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσβλέποντας παράλληλα σε συμφέρουσες εξαγορές και άλλων επιχειρήσεων με παρεμφερή αντικείμενα, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα του covid -19, μεσοπρόθεσμα θα επιλυθούν από την διεθνή κοινότητα.
Συνεχίζεται η αναμονή της δημοσίευσης του διαγωνισμού προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΑ, αλλά η όποια εξέλιξη θα αφορά το τέλος του 2022.
Στην τρέχουσα περίοδο ο δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε από 13,2 εκατ. ευρώ την 31.12.2021, σε 9 εκατ. ευρώ την 30.06.2022.
Ο καθαρός δανεισμός (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) αυξήθηκε από -2,7 εκατ. την 31.12.2021 σε 0,3 εκατ. ευρώ την 30.06.2022 και οφείλεται κυρίως στην πληρωμή του μερίσματος.
Το χρηματοοικονομικό κόστος επίσης μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Η Εταιρεία στις 30.6.2022 κατείχε 527.321 Ίδιες Μετοχές, αξίας 2.485.617 ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης