Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο πληθωρισμός καθορίζει την πορεία των αγορών σήμερα. Τα βλέμματα κυρίως στις ΗΠΑ. Στη Γερμανία τον Ιούλιο ο εναρμονισμένος με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν στο 8,5% σημειώνοντας αύξηση 0,8% έναντι του προηγούμενου μήνα. Αυτό που φαίνεται είναι μία σημαντική αύξηση στις τιμές των τροφίμων και φυσικά στις τιμές των ενεργειακών προϊόντων και πάλι και δεν είναι μόνο για τη Γερμανία.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα της Coca Cola και αργά το βράδυ την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Οι αγορές της Ευρώπης κινούνται σταθεροποιητικά κυρίως. Εξαιρετικά περιορισμένες οι συναλλαγές στο ξεκίνημα και δύσκολα μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για την τάση. Ήπια πτωτικά ο γενικός δείκτης και μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης δεν είχε ξεπεράσει τις 700 χιλ. ευρώ ο τζίρος.

ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ άνοιξαν με 8 τεμάχια και η Quest με 11 τεμάχια. Ήπια πτωτικά οι τραπεζικές μετοχές, ενώ αρκετά βαριά χαρτιά δεν είχαν κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά.

COCA COLA: Σύμφωνα με την Piraeus Securities οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πωλήσεις 3,945 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 21,47% στο εξάμηνο και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 230,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 3%. Από την άλλη η χρηματιστηριακή αναφορικά με το deal που ανακοινώθηκε με τη θυγατρική της Ideal, Three Cents, τονίζει πως η εταιρεία έχει EBITDA 1,7 εκατ. ευρώ άρα η συναλλαγή έγινε με EV/EBITDA 26,47 φορές. Αναφέρει πως η Coca Cola μάλλον επέλεξε να πληρώσει υψηλό τίμημα για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη συγκεκριμένη αγορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα το τελευταίο διάστημα. Η περιορισμένη διασπορά πλέον βοηθάει.

ΔΕΗ: Με μικρές απώλειες το ξεκίνημα της μετοχής κα χαμηλό όγκο.

IDEAL: Σύμφωνα με αναλυτές πούλησε ακριβά τη Three Cents και μπορεί να δώσει ακόμα και κάποια αμοιβή στους μετόχους ή να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πλάνο ή και τα δύο. Σε νέα υψηλά κινείται η μετοχή αφού στο ξεκίνημα έγραψε 4 ευρώ. Ανοδικά και η Byte λόγω της δημόσιας πρότασης.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα αποτελέσματα του υψηλού πληθωρισμού, αλλά και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, αποτυπώθηκαν στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου. Υγιέστατη ωστόσο η λογιστική κατάσταση, με αδύναμες ταμειακές ροές, αλλά δεν επηρέασαν το ταμειακό, καθώς δεν έγιναν επενδύσεις. Αυτό που μείωσε το ταμείο ουσιαστικά είναι το μέρισμα. Άνοιξε με αξιόλογη υποχώρηση η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως είναι υπερβολική η αντίδραση των επενδυτών. Ήδη έχει χάσει σημαντικό έδαφος το προηγούμενο διάστημα, προφανώς από εκείνους που πουλούσαν γιατί γνώριζαν το δεύτερο τρίμηνο και ενώ είχαν ήδη δημοσιευτεί καλά αποτελέσματα. Στα 5,50 έγραψε χαμηλό η μετοχή στο άνοιγμα με την αποτίμηση κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

PREMIA: Πτωτικά άνοιξε η μετοχή και βγαίνουν κομμάτια και πάλι. Οι αγοραστές πιο δυνατοί κοντά στα 1,15 ευρώ. Στα 1,17 ευρώ και στο -0,43%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης