Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι από την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι από την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καλή η αγορά μας από νωρίς και παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη, είχαμε συσσώρευση. Μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι αγοραστές ξεσάλωσαν! Σε υψηλά δύο μηνών πήγαν και πάλι το γενικό δείκτη (σε κλείσιμο), με χαμηλό βέβαια τζίρο, αλλά πάλι δικαιολογημένο. Πολλά τα βαριά χαρτιά που πρωτοστάτησαν στην κίνηση και μεταξύ αυτών Viohalco, ΔΕΗ, Lamda και φυσικά τράπεζες.

Ξεπέρασε και πάλι τον εκθετικό των 200 ημερών και πάει για μηδενισμό των απωλειών από την αρχή του έτους. Εξαιρετική η εικόνα πολλών μετοχών. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είχαμε μόλις 3 πτωτικές.

VIOHALCO: Από νωρίς είχε καλή συμπεριφορά και σημαντική άνοδο. Έχει μεγάλη απόσταση από τα υψηλά της και πρόσφατα είχε βρεθεί σε 19 μηνών περίπου. Στα 3,8050 ευρώ και στο +5,11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεπέρασε το 1 ευρώ η Πειραιώς και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,0385 ευρώ με άνοδο 6,34%. Δυνατή κίνηση και από Εθνική η οποία ενισχύθηκε 3,10% και έκλεισε επίσης στο υψηλό ημέρας, ενώ η Alpha Bank ενισχύθηκε 2,37% και η Eurobank 2,13%.

LAMDA: Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα και ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του εμβληματικού πύργου στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου: Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια.

Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ. Καταλαβαίνετε πόση γραφειοκρατία έχει αυτή η χώρα; Αντιλαμβάνεστε τι πρέπει να κάνει κάποιος που κάνει μία μικρότερη επένδυση και δεν έχει τόση σημασία για τη χώρα το έργο του; Χρηματιστηριακά η μετοχή ενισχύθηκε 3,05%.

ΔΕΗ: Ξεπέρασε τα 6 ευρώ και ενισχύθηκε 4,87%. Στο υψηλό ημέρας και το δικό της κλείσιμο.

FOURLIS: Στο +4,46% και στα 3,16 ευρώ.

PREMIA: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι. Σήμερα έκανε πάνω από 105 χιλ. τεμάχια και έκλεισε αμετάβλητη. Μεγάλος όπως έχουμε ξαναγράψει ο πωλητής και δεν υπάρχουν πολλοί επενδυτές αυτήν την περίοδο που θα μπορούσαν να απορροφήσουν τον όγκο, εκτός και αν βρεθεί κάποιος και τα πάρει με πακέτο.

ΒΥΤΕ: Ανανέωσε την ειδική διαπραγμάτευση με τη Merit ΑΧΕΠΕΥ.

LAVIPHARM: Πέμπτη μέρα απωλειών για τη μετοχή, με τους επενδυτές να είναι ανάστατοι καθώς δε γνωρίζουν την τιμή διάθεσης, αλλά βλέπουν και τη μετοχή να υποχωρεί και φτιάχνουν σενάρια. Προφανώς και για να πέφτει έτσι η μετοχή, η τιμή διάθεσης θα είναι χαμηλότερη, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Ακόμα δεν έγινε η γενική συνέλευση, ακόμα δεν είδαμε ενημερωτικό και φυσικά δεν έχει δοθεί έγκριση από την Κεφαλαιαγορά. Η κίνηση όμως βγάζει πιο γρήγορα τη μετοχή από την επιτήρηση, αν και πρόκειται για μεγάλη αύξηση όπως και να το δεις. Μεγάλος ο όγκος σήμερα και μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια στο limit down. Ίσως κάτι σημαίνει αυτός ο όγκος για την αυριανή συνεδρίαση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εξακολουθεί να θεωρεί υποτιμημένη τη μετοχή Χρυσοχοΐδης AXΕΠΕΥ με δίκαιη τιμή τα 3 ευρώ. Πάντως περιμένει πωλήσεις για το 2022 110,3 εκατ. ευρώ από 94,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης