Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με τραπεζικό ράλι – Οι λόγοι της ανόδου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα υψηλά ημέρας με τραπεζικό ράλι – Οι λόγοι της ανόδου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας με τραπεζικό ράλι και υψηλό τζίρο λόγω και πακέτων. Μπορεί η αξία των συναλλαγών να μη συγκινεί το τελευταίο διάστημα αλλά τη δουλειά της την κάνει. Άλλωστε δεν είναι και λίγες φορές που η αγορά έπεφτε με χαμηλούς τζίρους. Ας ανέβει επομένως και με μικρούς. Το μόνο θέμα είναι πως πάει μόνο με συγκεκριμένες μετοχές και δεν υπάρχει διάχυση, αφού το ενδιαφέρον είναι μικρό και άκρως επιλεκτικό. Στις τράπεζες κυρίως πηγαίνει, οι οποίες ταλαιπωρήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, με κάποιες να μετρούν ακόμα πληγές παρά το πρόσφατο ράλι. Ο δείκτης των τραπεζών όμως άλλαξε πρόσημο.

Μέσω πακέτων σήμερα φάνηκε καλός ο τζίρος, αν και στις τελικές δημοπρασίες βελτιώθηκε συνολικά. Είχαμε δύο μεγάλα σε Eurobank και Alpha Bank και μερικά ακόμα μικρότερης αξίας. Οι τράπεζες ξεσάλωσαν και πάλι. Καλή εικόνα από ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Σημειώνουμε πως στελέχη της αγοράς αναφέρουν τα καλά μάκρο των τελευταίων ημερών, όπως εκτέλεση προϋπολογισμού, ανεργία, βιομηχανική παραγωγή, πορεία τουριστικών εσόδων κ.α. και αποδίδουν σε αυτά μέρος της ανόδου. Στις 893,23 μονάδες ο Γ.Δ. με άνοδο 1,65% και πλέον οι απώλειες από την αρχή του έτους είναι σχεδόν μηδενικές (-0,01%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το πρωί έγινε πακέτο 7,6 εκατ. τεμαχίων στη Eurobank στα 0,96 ευρώ. Αρκετές ώρες μετά έγινε στην Alpha Bank πακέτο 10 εκατ. τεμαχίων στα 0,96 ευρώ επίσης. Μετά έγινα και ένα πακέτο στην Εθνική 1,5 εκατ. τεμαχίων στα 3,40 ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης γύρισε πλέον ανοδικός (2,53%) από την αρχή του έτους και έτσι βγαίνει και το σενάριο που έδιναν οι αναλυτές και είχαμε γράψει τέλος Ιουλίου σε άλλη κατηγορία του site, πως ο στόχος ήταν ο μηδενισμός των απωλειών στο χρηματιστήριο.

Κλείσιμο ξανά στο υψηλό ημέρας για την Πειραιώς και με άνοδο 5,17%. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και της Alpha Bank με άνοδο 4,05%. Η ΠΕΙΡ στα 1,1280 ευρώ και η ΑΛΦΑ στα 0,9814 ευρώ. Η Eurobank στο 2,5% και στα 0,9840 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ ενισχύθηκε 1,49% και έκλεισε στα 3,40 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα χαμηλά του και σήμερα δεν έκανε μεγάλο όγκο. Είχε βέβαια πωλητές από ένα σημείο και πάνω. Στα 1,93 ευρώ και στο +3,10% με όγκο 95 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Βοήθησε και η ανακοίνωση για τις αγορές ιδίων μετοχών που συνεχίζονται. Στα 12,58 ευρώ και στο +3,28% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Στα 13,64 ευρώ και στο +3,02% με όγκο σχεδόν 500 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή και η δική του παρουσία.

ΔΕΗ: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη. Στα 6,17 ευρώ και στο +3,26%.

ΕΧΑΕ: Έκανε μεγάλο όγκο η μετοχή και συγκρινόμενη με το μέσο όρο, αλλά και με την εποχή. Λες και υπήρχε πάλι μηχανάκι και βάραγε στους πωλητές, αλλά και οι αγοραστές έδειξαν δύναμη. Πήγε μέχρι τα 3,24 ευρώ και μετά γύρισε θετική. Στα 3,3150 ευρώ και στο +0,45% με όγκο 240 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή. Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες πτωτικές και έκλεισε στα 0,71 ευρώ με απώλειες 5,33% και όγκο 61 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με μικρό όγκο στο +4,40% και στα 2,61 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με 46 χιλ. τεμάχια η συγκεκριμένη στο +3,77%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης