Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τις κατοχυρώσεις κερδών και την πτώση στο εξωτερικό στο +0,13%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τις κατοχυρώσεις κερδών και την πτώση στο εξωτερικό στο +0,13%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώνει αυτό που λένε και κάποια στελέχη της αγοράς (ωραία τα έγραφε ο κ.Τζάνας της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ) ότι έχουμε δηλαδή και δικούς μας λόγους και ανεβαίνουμε. Με τις ευρωπαϊκές αγορές να διορθώνουν σημαντικά και τις αμερικανικές να υποχωρούν, εμείς βλέπαμε το γενικό δείκτη γύρω από το χθεσινό κλείσιμο και στις τελικές δημοπρασίες να κλείνει με μικρή άνοδο 0,13%. Εξαιρετικά δηλαδή. Συνεχίστηκαν και σήμερα τα πακέτα και ξεχώρισε ένα 10 εκατ. τεμαχίων στην Alpha Bank.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έληξε το ανοδικό σερί, αλλά λίγο ήθελε. Ο δείκτης με άνοδο από την αρχή του έτους και ξεχώρισε η Εθνική. Κατέγραψε μικρή άνοδο, ενώ η ΕΥΡΩΒ είχε οριακές απώλειες. Κατοχυρώθηκαν κέρδη σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, αλλά δεν είδαμε κάποια ανησυχητική κίνηση. Όλα καλά…

QUEST: Είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατά 3,42% και μάλιστα με συναλλαγές 68 χιλ. τεμαχίων. Στα 4,39 ευρώ. Χρειάζεται συνέχεια ώστε να απομακρυνθεί από τα χαμηλά αυτά επίπεδα.

ΟΤΕ: Δυνατός σήμερα και είχε άνοδο 1,90% με την τιμή να ανέρχεται στα 17,15 ευρώ.

COCA COLA: Βοήθησε και αυτή.

MOTOR OIL: Στις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 17,40 ευρώ και στο +0,64% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζονται οι καλές εμφανίσεις στα τερματικά. Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική από τη μετοχή και πλέον είναι στα 16,37 ευρώ.

ΔΕΗ: Αμετάβλητη στα 6,17 ευρώ αν και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμα και λίγο κάτω από τα 6 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Μας δείχνει πως διαγραμματικά είναι στο όριο στο να γυρίσει σελίδα και να φύγει από αυτό το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, εντός του οποίου κινείται εδώ και μήνες. Θέλει όμως να κάνει και λίγο θόρυβο και μία πάνω, μία κάτω δεν γίνεται δουλειά. Πρέπει να σπάσει και να τραβήξει βλέμματα. Στα 12,46 ευρώ και στο -0,95%.

ΕΧΑΕ: Δείχνει πως θέλει κάτι να κάνει, αλλά μας έχει απογοητεύσει στο παρελθόν και θέλουμε πιο πειστική άνοδο και διάσπαση κρίσιμων αντιστάσεων. Μετά τα 3,10 ευρώ που είχε γράψει βέβαια πρόσφατα έχει δώσει καλή κίνηση. Κάνει όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά φαίνεται πως τον έχουν τον πωλητή και τον σκουπίζουν εύκολα. Θεωρούμε πως έχει περιθώρια ανόδου, αφού πάει καλά και η οικονομία. Πρέπει βέβαια να πετύχει τους στόχους της η διοίκηση. Στα 3,39 ευρώ και στο +2,26% με 165 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ανεβαίνει 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις. Έχει τους παραστατικούς τίτλους, ψάχνουν επενδυτές για τη νέα αύξηση και υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες για μικρότερη «τρύπα». Ούτε που κοιτάμε τη συγκεκριμένη, καθώς έχει κάψει ατελείωτα κεφάλαια και δεν μπορεί να ισιώσει.

LAVIPHARM: Έβγαλε επιτέλους αντίδραση, μετά από 8 συνεχόμενες πτωτικές. Στα 0,76 ευρώ και στο +7,04%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και ίσως θέλουν κάτι να μας πουν ενόψει αποτελεσμάτων εξαμήνου. Στα 1,9350 ευρώ και στο +4,65%

ΕΚΤΕΡ: Πέταξαν κάμποσα κομμάτια στο κλείσιμο και την πήγαν στο -5,04% και στα 1,2250 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Συνολικά βέβαια δεν έκανε μεγάλο όγκο. Κάτι παραπάνω από 11 χιλ. τεμάχια, αλλά μάλλον έπιασαν στον ύπνο αυτούς που «προσέχουν» τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης