Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά κοιτώντας τις 900 μονάδες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά κοιτώντας τις 900 μονάδες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πέριξ των 900 μονάδων κινείται ο γενικός δείκτης και σήμερα είχε μία μικρή μεταβλητότητα εκεί γύρω, αλλά η συνεδρίαση πήγε πάλι αρκετά καλά. Ανάλογη η εικόνα και στις αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος χαμηλός αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει, κάνει τη δουλειά του. Ξεχώρισαν κάποιες από τις τράπεζες και κάποια χαρτιά του μη χρηματοοικονομικού κλάδου. Τελικά ο Γ.Δ. έκλεισε στις 897,63 μονάδες με άνοδο 0,36% και τζίρο 50 εκατ. ευρώ μαζί με σχεδόν 5 εκατ. ευρώ που ήταν σε πακέτα.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε στη σημερινή συνεδρίαση αν και το κλείσιμό της δεν το επιβεβαιώνει. Έγραψε και πάλι ενδοσυνεδριακά τα 10 ευρώ, αναζωπυρώνοντας τις πληροφορίες για επερχόμενο deal στην Τέρνα Ενεργειακή. Τελικά έκλεισε στα 9,86 ευρώ μεάνοδο 1,44%. Με καλύτερη άνοδο η ΤΕΝΕΡΓ στο +2,74% και στα 18 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank εδώ και αρκετές συνεδριάσεις έχει άλλη συμπεριφορά, εξαιρετικά καλύτερη από αυτή που μας είχε συνηθίσει επί μήνες. Βοήθησε η έκθεση της HSBC με τις τιμές στόχους που έδωσε, αλλά βέβαια το ράλι είναι μεγάλο εδώ και καιρό. Στα 0,9918 ευρώ η ΑΛΦΑ μια ανάσα πλέον από το 1 ευρώ, νέα ανοδική κίνηση κατά 1,20% για την ΕΤΕ, 0,91% για την ΠΕΙΡ και 0,65% για την ΕΥΡΩΒ, η οποία επίσης απέχει ελάχιστα από το 1 ευρώ.

ΔΕΗ: Αν δεν έκλεισε στο -2,76% θα είχε βοηθήσει περισσότερο το Χ.Α. Στα 6 ευρώ το κλείσιμο και με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ούτε η συγκεκριμένη μετοχή βοήθησε. Στα 16,15 ευρώ και στο -1,34%.

PREMIA PROPERTIES: Μετά τα πρόσφατα χαμηλά που έγραψε στα 1,15 ευρώ η μετοχή φαίνεται πως απέκτησε δυνατούς αγοραστές και παρά τα κομμάτια που βγαίνουν από γνωστό fund οι αγοραστές μάζευαν την προσφορά και οδηγούσαν τη μετοχή πάνω από τα 1,20 ευρώ. Στα 1,2250 ευρώ και στο +3,81% με όγκο 194 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάνω που ακουμπούσε το πάνω μέρος του πλαγιοκαθοδικού καναλιού άρχισε να δέχεται πίεση. Δε μας αρέσει αυτή η εξέλιξη γιατί μπορεί να γυρίσει σημαντικά χαμηλότερα. Πρέπει να αλλάξει τάση και γι΄αυτό πρέπει να γυρίσει ξανά ανοδική και να πάει πάνω από τα 4,15 ευρώ. Στα 4,08 ευρώ και στο -1,45% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Ο χθεσινός ξαφνικός πωλητής έδωσε συνέχεια σήμερα και δεν άφησε τη μετοχή να ανακάμψει, όσο θα έπρεπε. Στα 1,24 ευρώ και στο +1,22% με 38 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΑΒΕ: Κάποια γυρισματάκια είδαμε από νωρίς και τελικά έκλεισε με άνοδο 8,51%. Η αποτίμηση στα 75 εκατ. ευρώ, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται υψηλή, αλλά οι βασικοί μέτοχοι συνεχώς βάζουν κεφάλαια και στηρίζουν την εταιρεία.

ΔΟΥΡΟΣ: Στο +10,43% με όγκο κάτω από 7 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Καλύτερες οι συναλλαγές σήμερα και μετά από αρκετό καιρό θα λέγαμε πέρασε τις 15 χιλ. τεμάχια. Στα 2,33 ευρώ και στο +3,10%. Η αποτίμηση στα 7,1 εκατ. ευρώ.

BYTE: Στοίχημα μπαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο αν θα δεχθούν οι βασικοί μέτοχοι τη δημόσια πρόταση, τη βρίσκουν όμως καλή. Προφανώς και αν πιστεύει κάποιος ότι θα δεχθούν και θα πιάσει το 70% παίρνει ανάλογη θέση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με απώλειες 4,05% και όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πως θα έχει μία καλή χρονιά φέτος η εταιρεία, αλλά ίσως να μην πιάσει τα περσινά κέρδη, αφού δεν επαναλαμβάνεται αυτό που είδαμε με τις τιμές στα ενοικιαζόμενα. Είναι φέτος καλές αλλά όχι εκεί που ήταν πέρυσι λόγω Covid.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Νέα ανοδική κίνηση κατά 22,18%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πλησιάζει η μέρα που θα κόψει τη μερισματάρα της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης