Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαία κέρδη 2,32% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαία κέρδη 2,32% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είδε ξανά τις 900 μονάδες, έστω και αν έκλεισε οριακά χαμηλότερα, λόγω της σημαντικής υποχώρησης των ευρωπαϊκών αγορών και του αρνητικού ανοίγματος της Wall Street. Με συγκεκριμένες βέβαια μετοχές κρατήθηκε και με κάποιες που έχουν σημαντική βαρύτητα. Στις τελικές δημοπρασίες έχασε μέρος της ανόδου και ενισχύθηκε μόλις κατά 0,17%. Είχαμε και λήξη παραγώγων σήμερα, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη. Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από τη σημερινή πορεία της αγοράς. Ξανά θετική, για τέταρτη συνεχόμενη με τον DAX στο κλείσιμο το δικό μας να χάνει 1%. Με άνοδο 2,32% η εβδομάδα που είχε 4 συνεδριάσεις και πλέον από την αρχή του έτους έχει άνοδο 0,65%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (απάντηση): Το ποσό των 361 χιλ. ευρώ έλαβε ο Παύλος Μυλωνάς (CEO Εθνικής) για το 2021, ο Βασίλης Ράπανος (πρόεδρος Alpha Bank) έλαβε 259 χιλ. ευρώ, ο Γιώργος Χατζηνικολάου 254 χιλ. ευρώ (πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς) και ο Φωκίων Καραβίας (CEO Eurobank) 338 χιλ. ευρώ. Αυτά αναφορικά με θέμα που είχαμε σήμερα για τις αμοιβές και δεν είχαμε τους τραπεζίτες. Μικρά τα ποσά σε σύγκριση με άλλες. Μόνο η Πειραιώς είχε άνοδο, αμετάβλητη η Eurobank, οριακά χαμηλότερα η Alpha Bank και με μικρές απώλειες η ΕΤΕ. Η Αττικής έχασε 14,18%.

MOTOR OIL: Δυνατό κλείσιμο στις τελικές δημοπρασίες. Στα 18 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,68%. Αναμένονται αποτελέσματα ρεκόρ για το εξάμηνο, αλλά στο εννεάμηνο ίσως τα κέρδη μειωθούν αφού οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά τους.

ΕΛΠΕ: Δυνατό και το δικό της κλείσιμο στα 6,57 ευρώ (+1,70%).

COCA COLA: Έβαλε πλάτη και λόγω βαρύτητας η αγορά έκλεισε θετική. Στο +1,14% και στα 24,80 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο -2,10%, είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Πέρασε από 40 κύματα που λένε, με το πλάνο να αλλάζει αρκετές φορές, αλλά η κατάληξη είναι θετική. Πέρασε και πολλά χρόνια απαξίωσης η μετοχή αφού κουβαλούσε το ταμείο χωρίς να το αξιοποιεί. Τώρα πουλάει τα ακίνητα και δίνει μέρισμα 3,42 ευρώ. Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε γράψει ένα θέμα για την εταιρεία που «σε λίγο καιρό θα παίζει κάτω από τα μετρητά της», δίνοντας εκτιμήσεις με βάση την ανάλυση και το ρεπορτάζ που κάναμε. Στη στήλη δεν αρέσουν τα έτοιμα. Τώρα που έχουμε και μια πιο αναλυτική ενημέρωση στα χέρια μας βλέπουμε πως οι υποθέσεις μας ήταν σωστές, επομένως λογικό το κλείδωμα και περιμένουμε μεγάλη συνέχεια.

Γιατί στα 8,98 ευρώ που έκλεισε (+9,78%) είχε ανεκτέλεστο στους αγοραστές 55 χιλ. τεμάχια και η μερισματική απόδοση είναι 38%. Όπως καταλαβαίνετε για να μειωθεί λίγο πρέπει να ανέβει αρκετά η μετοχή. Το γενικότερο συμπέρασμα είναι πως για να έχεις καλή απόδοση, πρέπει να είσαι μακροπρόθεσμος. Κάποια στιγμή η αξία που έχουν οι μετοχές, αυτές που έχουν, θα βγει στην επιφάνεια.

Σημειώστε πως στο τέλος του 2021 είχε ίδια κεφάλαια 139,5 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 79,8 εκατ. ευρώ. Τώρα θα πάρει από τα 24 ακίνητα 43 εκατ. ευρώ και από τη Βουλγαρία 19,6 εκατ. ευρώ. Με αποτίμηση 125,7 εκατ. ευρώ παίζει με p/bv 0,9 φορές και το ταμείο της είναι υψηλότερο κατά 16,7 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση. Επιπλέον η επενδυτική δραστηριότητα έρχεται δωρεάν!

PHOENIX VEGA MEZZ: Η δεύτερη πλέον σε απόδοση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αφού η ΑΣΤΑΚ της πήρε τα πρωτεία. Λογικά και εδώ είναι θέμα χρόνου για να δούμε καλή ανοδική κίνηση. Στο 22% η δική της απόδοση. Θυμίζουμε θα δώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,0144 ευρώ ανά μετοχή.

FRIGOGLASS: Δυνατός ο όγκος στη μετοχή. Ίσως έχουμε νέα το επόμενο διάστημα, αναφορικά με τα σχέδια της εταιρείας και τι θα κάνει με τους ομολογιούχους. Στα 0,1290 ευρώ και στο +7,50% με 1,28 εκατ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης