Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στο ξεκίνημα, συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στο ξεκίνημα, συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά το ξεκίνημα, κυρίως λόγω της πτώσης της Coca Cola, με τον τραπεζικό δείκτη να κοιτάει υψηλότερα και επιλεγμένες μετοχές, όπως ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΟΠΑΠ να κινούνται λίγο πιο ψηλά. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές. Αναμένουν τις ομιλίες στο Jackson Hall και τι θα πει ο Πάουελ, επικεφαλής της FED για τα επιτόκια.

ΕΛΠΕ: Τρομερά τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Τις συνέτριψαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Δεν ήταν απλά λίγο καλύτερα αλλά 96% ανώτερα σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί σε αναβαθμίσεις για την τρέχουσα χρήση, αλλά και σε υψηλότερο μέρισμα για τη χρήση 2022. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πώληση της ΔΕΠΑ, με τους μετόχους να παίρνουν 0,40 ευρώ ανά μετοχή ως έκτακτο μέρισμα. Με άνοδο άνω του 3% εύκολα στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL: Μετά τα νούμερα που δημοσίευσαν τα ΕΛΠΕ, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και εδώ ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων αποτελέσματα. Ανοδικά και η συγκεκριμένη στα πρώτα λεπτά.

COCA COLA: Με δυνατό όγκο στο ξεκίνημα και απώλειες άνω του 2%, επηρεάζει συνολικά την αγορά.

ΟΠΑΠ: Τη Δευτέρα πριν το άνοιγμα θα ανακοινώσει τα δικά του αποτελέσματα. Η Piraeus Sec. επαναλαμβάνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 16 ευρώ ανά μετοχή, πριν τη δημοσίευση του δευτέρου τριμήνου και διατηρεί τον τίτλο στις κορυφαίες της επιλογές.

ΤΙΤΑΝ: Δεν πρέπει να μειώσει ρυθμό αν θέλει να κάνει ανοδική διαφυγή. Η πτώση έχει τραβήξει καιρό και κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε αντίδραση. Στα 12,38 ευρώ και στο +0,65%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μετά τη χθεσινή άνοδο άνοιξε αμετάβλητη, με τον πρώτο βέβαια αγοραστή λίγο χαμηλότερα.

INTRACOM: Στα 1,80 ευρώ με ήπια άνοδο η μετοχή και την αποτίμηση στα 150 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Προφανώς και όταν βλέπεις στο πρώτο λεπτό της συνεδρίασης, ανοικτή εντολή αγοράς 10 χιλ. τεμαχίων που ωθεί τη μετοχή στο +8,70% δε μπορείς παρά να σκεφτείς ότι κάτι συμβαίνει. Υπάρχει κάποιος μέτοχος που ακούγεται ότι είχε μικρό ποσοστό και αυξάνει τη θέση του. Για να δούμε αν θα κάνει κάποια ανακοίνωση μεταβολής ποσοστού.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια αλλά τα 18,7 χιλ. τεμάχια να γίνονται με μία πράξη. Προφανώς και υπάρχουν τοποθετήσεις στη μετοχή και αναμένονται καλά αποτελέσματα συνολικά. Στα 2,33 ευρώ και στο +3,10%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μικρό όγκο στα 2 ευρώ, αλλά έχει κάνει την ανοδική της διαφυγή και απαιτείται συνέχεια. Έχουν τρέξει άλλες κι άλλες. Αναμένουμε το εξάμηνο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πιέστηκε χθες αρκετά και σήμερα πέρασαν τα πρώτα λεπτά χωρίς πράξη.

ΕΚΤΕΡ: Με 4 τεμάχια το δικό της άνοιγμα και στα 1,28 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης