Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, στάση αναμονής από τους επενδυτές και εβδομαδιαία πτώση 0,60%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χαμηλός ο τζίρος, στάση αναμονής από τους επενδυτές και εβδομαδιαία πτώση 0,60%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο τζίρος αρκετά χαμηλός σήμερα με την εικόνα της αγοράς να παραπέμπει σε στάση αναμονής, όπως περίμεναν το πρωί οι αναλυτές. Θα μιλήσει ο πρόεδρος της FED και περιμένουν να δει τι θα πει για τα επιτόκια. Δεν ανησύχησε η πτωτική της πορεία και θα λέγαμε πως δεν έχει απομακρυνθεί και από τις 900 μονάδες σημαντικά. Ο στόχος φαίνεται πως παραμένει αυτός βραχυπρόθεσμα, αρκεί από βδομάδα να βρει θετικό κλίμα. Με απώλειες 0,60% έκλεισε η εβδομάδα.

ΕΛΠΕ: Θα περιμέναμε καλύτερη πορεία αλλά έχει καιρό… Στα 7 ευρώ και στο +0,29% με υψηλό ημέρας τα 7,20 ευρώ.

MOTOR OIL: Εξαιρετικά ισχυρό τρίμηνο περιμένει για τη Motor Oil η Optima Bank λόγω του ιστορικά δυνατού περιβάλλοντος διύλισης και επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Περιμένει από τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης ενημέρωση για την πορεία και το τρέχον περιβάλλον διύλισης καθώς και τις εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία με την Ελλάκτωρ.

Στο δεύτερο τρίμηνο περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 412 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 343% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 275 εκατ. ευρώ από 32 εκατ. ευρώ πέρυσι. Με την επιμέτρηση των αποθεμάτων τα δημοσιευμένα EBITDA αναμένονται στα 522 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 361 εκατ. ευρώ. Η τιμή στόχος που έχει δώσει είναι τα 22,20 ευρώ. Στα 18,96 ευρώ και στο +1,94% με όγκο 129 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Με απώλειες 1,57% έκλεισε η μετοχή και κοντά στο χαμηλό ημέρας. Μάλιστα έμεινε και με πωλητές. Αγορές ιδίων δε βγαίνουν προφανώς λόγω επικείμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Ίσως θα έπρεπε να είχε συντονιστεί καλύτερα η διοίκηση.

QUEST: Δυνατό κλείσιμο στη μετοχή στις τελικές δημοπρασίες. Στα 4,60 ευρώ και στο +4,19% με όγκο 51 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Eurobank με πολύ οριακή άνοδο και οι άλλες τρεις συστημικές με απώλειες. Οι μεγαλύτερες 1,02% στην Alpha Bank.

PHOENIX VEGA MEZZ: Και πάλι πολλά χαρτιά βγήκαν στους πωλητές. Στα 0,0632 ευρώ και στο -2,47% με όγκο 3,4 εκατ. τεμάχια.

CPI: Με δυνατούς πωλητές οι μετοχή. Στο -10,18% και στα 0,60 ευρώ. Στην πρώτη θέση των πτωτικών σήμερα και με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Μόνο απαρατήρητη δεν περνάει η κίνησή της το τελευταίο διάστημα. Το μάζεμα εδώ και μέρες είναι δυνατό και ξεκίνησε από τα 0,61 ευρώ. Σήμερα υπήρχε μηχανάκι στα 0,75 ευρώ στους αγοραστές! Περίπου 100 χιλ. ήταν η εντολή. Η μετοχή έκλεισε στα 0,77 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 11,59%.

EUROXX: Δεύτερη μέρα στο +10% και με κάποιες φήμες να κάνουν το γύρο της αγοράς και να βλέπουν συμμαχία και εξαγορά από μεγάλη χρηματιστηριακή, που όμως δεν επιβεβαιώνονται.

LAVIPHARM: Έβγαλε αντίδραση. Στα 0,70 ευρώ και στο +6,06%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αντίδραση και από εδώ και απαιτείται συνέχεια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Παρά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο, συνέχισε και σήμερα υψηλότερα κατά 1,02% και με χαμηλό όγκο 33 χιλ. τεμαχίων. Χαμηλό στα 4,35 ευρώ, υψηλό στα 4,47 ευρώ και κλείσιμο στα 4,4550 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Δείχνει πως έχει καλύτερους αγοραστές. Δεδομένη η ελκυστικότητα της μετοχής με βάση τα θεμελιώδη. Ίσως να ετοιμάζει κάποια κίνηση με αυτά που δείχνει το ταμπλό.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης