Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεχωρίζουν ΜΟΗ και ΑΛΦΑ – Το βλέμμα στο rebalancing του MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ξεχωρίζουν ΜΟΗ και ΑΛΦΑ – Το βλέμμα στο rebalancing του MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ανάλογο και το δικό μας άνοιγμα με τις μετοχές που έχουν νέα να ξεχωρίζουν. Δηλαδή Motor Oil λόγω αποτελεσμάτων και Alpha Bank, λόγω Reggeborgh. Στη συνέχεια ο γενικός δείκτης κινήθηκε προς τις 860 μονάδες βελτιώνοντας το ποσοστό ανόδου, ενώ οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη γύρισαν σε μικρή υποχώρηση. Χαμηλός ο τζίρος.

MSCI: Σήμερα το rebalancing και αύριο μπαίνουν σε ισχύ οι αλλαγές. Δεν υπάρχουν αλλαγές στις ελληνικές μετοχές, αλλά αναμένεται αύξηση της μεταβλητότητας και φυσικά του τζίρου. Υπενθυμίζεται πως στον MSCI Greece Standard περιλαμβάνονται 8 μετοχές (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank).

ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΥΛΙΣΗΣ: Ο κλάδος εμφάνισε κερδοφορία η οποία συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Απίστευτα αποτελέσματα. Κάποιοι φοβούνται μήπως μπει η σκέψη στην Ευρώπη να φορολογήσει τα υπερκέρδη… Ετοιμάζονται πάντως οι αναλυτές για ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις τους. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο θέμα στη στήλη, όπου έχουμε αναλυτικά όσα αναφέρουν οι αναλυτές για τη ΜΟΗ.

MOTOR OIL: Άνοιξε με άνοδο 2,5% και στα 18,88 ευρώ. Έχει δυνατούς αγοραστές η μετοχή, ενώ η αποτίμηση είναι στα 2,08 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τη Reggeborgh να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει μερικές μέρες πριν και να αποκτά κάτι παραπάνω από 5% της Alpha Bank, δίνεται και η εξήγηση της πολύ καλής συμπεριφοράς που είχε η μετοχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μικτή η εικόνα των τραπεζών στο ξεκίνημα με την ΑΛΦΑ να έχει άνοδο άνω του 1%, την ΕΤΕ να έχει μικρότερη, την Πειραιώς να είναι αμετάβλητη και τη Eurobank να υποχωρεί αλλά οριακά. Αυτά στα πρώτα λεπτά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Άνοιξε με σχεδόν 3 χιλ. τεμάχια στα 4,25 ευρώ και στο -2,07%. Νομίζουμε όμως πως η μετοχή είναι για καλύτερα επίπεδα τιμών, καθώς κάτι μας δείχνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά. Αυτό καταλαβαίνουμε από τη συμπεριφορά της στο ταμπλό. Ίδωμεν…

INTRALOT: Ζημιές στο εξάμηνο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 6,1 εκατ. ευρώ από ζημία 17,6 εκατ. ευρώ και μείωση του καθαρού δανεισμού στα 508,7 εκατ. ευρώ από 646,1 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια αρνητικά κατά 108,9 εκατ. ευρώ, αλλά αν είχε γίνει στο εξάμηνο η αύξηση κεφαλαίου θα ήταν τώρα θετικά κατά περίπου 18 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε πως με την αναχρηματοδότηση του δανεισμού, λογικά θα υποχωρήσουν τα χρηματοοικονομικά έξοδα, άρα μπορεί να βελτιωθεί η τελική γραμμή.

PREMIA: Περιμένουμε να δούμε μία καλή αντίδραση όταν τελειώσει τις πωλήσεις του το fund. Με 8 χιλ. τεμάχια έχει άνοδο 4,58% και βρίσκεται στα 1,26 ευρώ, όπου βλέπουμε εκεί να αυξάνονται οι πωλήσεις.

ΕΥΑΘ: Εδώ και μερικές μέρες έχει στημένη καλή εντολή αγοράς αλλά δε δημιουργεί τάση στη μετοχή. Με 1 τεμάχια άνοιξε στα 4,46 ευρώ και στο +1,59%.

LAMDA: Δυνατή εντολή πώλησης 20 χιλ. τεμαχίων στα 6 ευρώ από την προσυνεδρίαση.

ΔΟΥΡΟΣ: Δεν είχε απαρτία η γενική συνέλευση και θα γίνει επαναληπτική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης