Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει τεχνική αντίδραση – Το βλέμμα στην ΕΚΤ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει τεχνική αντίδραση – Το βλέμμα στην ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τεχνική αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα σήμερα να είναι στραμμένο εκτός από τις ευρωπαϊκές αγορές στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τι θα αποφασίσει και τι θα πει είναι το θέμα. Πάντως, όλο και περισσότεροι βλέπουν αύξηση 75 μονάδων βάσης και όχι 50 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με καλή άνοδο και διαθέσεις από τους αγοραστές. Προσεγγίζει τις 830 μονάδες, αλλά σήμερα παρατηρείται υψηλή μεταβλητότητα. Έτσι λίγο μετά το άνοιγμα τα κέρδη από 0,70% πήγαν στο 0,37%. Alpha Bank, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ ξεχωρίζουν, ενώ καλή κίνηση έχουμε και από ΟΤΕ και Πειραιώς στα πρώτα λεπτά. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τη μεγάλη διόρθωση του τραπεζικού κλάδου το τελευταίο διάστημα, σήμερα η Alpha Bank δείχνει καλή διάθεση. Η μετοχή βέβαια από το 1 ευρώ που είχε βρεθεί στα τέλη Αυγούστου έφτασε στα 0,85 ευρώ περίπου. Σήμερα είναι πάνω από τα 0,87 ευρώ. Λίγο πάνω από το 1 ευρώ κάνει πράξεις η Πειραιώς. Οριακά ενισχύεται η Εθνική και η Eurobank.

ΔΕΗ: Προσπαθεί και αυτή να βγάλει αντίδραση. Έπεσε αρκετά χθες και με όγκο και σήμερα είναι στα 5,25 ευρώ με όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και οι μάχες εδώ θα συνεχιστούν.

ΟΠΑΠ: Συνεχίζει να μοιράζει λεφτά. Σειρά έχει το προμέρισμα το οποίο κόβεται 19/10 και είναι ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα.

FOURLIS: Εξαιρετικά αισιόδοξο το μήνυμα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ομίλου Βασίλη Φουρλή να βάζει τον πήχη του τζίρου στα 750 εκατ. ευρώ το 2025 και στα 500 εκατ. ευρώ φέτος. Μάλιστα σειρά κινήσεων θα βελτιώσει το περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων και θα το φτάσει στο 7-8% το 2025 που σημαίνει κέρδη προ φόρων και τόκων 56-60 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα δάνεια ειπώθηκε πως αυξήθηκαν αλλά δεν υπάρχει κάποιο θέμα καθώς τα EBITDA υποστηρίζουν το νούμερο. Με άνοδο 1% άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Η πρόσφατη πτώση της μετοχής έχει δώσει μία πολύ ελκυστική αποτίμηση με βάση τα νούμερα που είδαμε στο εξάμηνο, κατά την ταπεινή μας άποψη. Τα καθαρά κέρδη ήταν 20,5 εκατ. ευρώ, λίγο κάτω από πέρυσι αλλά μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη. Αρνητικός κατά 16 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

AUTOHELLAS: Εντυπωσιακά μεγέθη. Πωλήσεις 351,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο αυξημένες κατά 13,8% και καθαρά κέρδη 26,4 εκατ. ευρώ από 14,9 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 1,45% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το τίτλος.

ΕΧΑΕ: Δυνατή η πτώση της μετοχής το τελευταίο διάστημα και βγαίνουν όπως έχουμε αναφέρει ξανά πολλά κομμάτια στους πωλητές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πωλήσεις 16,7 εκατ. ευρώ από 19,4 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 14% και καθαρά κέρδη 35 χιλ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ. Δεν πήγαν καλά οι ταμειακές ροές με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και να αυξηθεί ο δανεισμός. Σημειώνουμε τις αγορές από τους insiders, ενώ στο εξάμηνο δεν έγιναν αγορές ιδίων μετοχών. Η μετοχή με χαμηλό όγκο στα 0,5080 ευρώ, ενώ βγαίνουν κατά διαστήματα κάποιες πωλήσεις. Λογικά τώρα που δημοσίευσε εξάμηνο θα δούμε ξανά τους insiders στην πλευρά των αγοραστών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης