Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση ασανσέρ με τραπεζικό ράλι δια χειρός ΕΚΤ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση ασανσέρ με τραπεζικό ράλι δια χειρός ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κίνηση ασανσέρ στο χρηματιστήριο σήμερα λόγω και της απόφασης της ΕΚΤ. Ξεκίνησε πάνω, γύρισε κάτω, ακολούθησε ράλι στις τράπεζες, πήγε πάλι στο μηδέν ο Γ.Δ. και τελικά έκλεισε με άνοδο 0,42%. Οι τράπεζες ξεχώρισαν και βοήθησαν την αγορά, ενώ είδαμε κάποιες δυνατές κινήσεις από τους πωλητές σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά λες και ήθελαν να κρατήσουν τους δείκτες χαμηλότερα. Δείτε και την πορεία του γενικού δείκτη, σήμερα, στο γράφημα που ακολουθεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό ράλι λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Τα πάνε καλύτερα σε σχέση με όταν τα επιτόκια είναι μηδενικά. Ειδικά όταν έχουν στο μηδέν τα επιτόκια καταθέσεων και στο Θεό των χορηγήσεων. Διαβάζουμε επίσης πως η ΕΚΤ θα δώσει επιτόκιο στα χρήματα που είναι «παρκαρισμένα» και θα τελειώσει ο πονοκέφαλος των αρνητικών επιτοκίων αφού θα πληρώνει κάποιο επιτόκιο στις τράπεζες.

Στο +3,33% ο τραπεζικός δείκτης ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στο +4,27%. Η Eurobank είχε τη μικρότερη άνοδο κατά 1,96% και η Πειραιώς τη μεγαλύτερη κατά 4,75%. Εξαιρετική και η Alpha Bank με άνοδο 4,59%. Στο +3,17% η Εθνική. Εκτός συστημικών η Αττικής πήγε στο +10,23%.
ΓΔ_4.jpg
ΟΠΑΠ: Στα 700 εκατ. ευρώ από 720 εκατ. ευρώ μείωσε την εκτίμηση για τα EBITDA η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο και αυτό γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση στις μακροοικονομικές συνθήκες δεν υπάρχει καν σταθεροποίηση. Μέρισμα θα δώσει πάντως τουλάχιστον 1 ευρώ. Ρωτήθηκε από αναλυτή αν θα είναι μεγαλύτερο του προηγούμενου και δε θέλησε να απαντήσει καθώς όπως είπε είναι ακόμα νωρίς. Ο στόχος για τον τζίρο φέτος είναι τα 2 δισ. ευρώ με πιθανή την υπέρβαση. Ο Αύγουστος ήταν δυνατός για τον οργανισμό. Μικρές απώλειες για τη μετοχή καθώς όπως είπε και η διοίκηση οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών είναι κοντά στα 700 εκατ. ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Μόλις άρχισε να παίρνει διαστάσεις το τραπεζικό ράλι, είδαμε να βγαίνουν μεγαλύτερη πωλητές στη Jumbo και έκλεισε στο -3,20%, στη Motor Oil και πήγε στο -2,20%, στην Τιτάν και έκλεισε στο -2,09% και άλλα βαριά χαρτιά. Λες και είχαν σορτάρει τον FTSE και τους ξέφευγε η τιμή. Στο +0,56% παρεμπίπτοντος ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΔΕΗ: Έβγαλε αντίδραση αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Στα 5,26 ευρώ και στο +1,35% με όγκο κάτω από 450 χιλ. τεμάχια.

QUEST: Αισιόδοξη η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη με 3 στους 4 τομείς που δραστηριοποιείται να μην έχουν αρνητική επίδραση από όσα συμβαίνουν. Με απώλειες έκλεισε η μετοχή και στα 4,05 ευρώ.

LAVIPHARM: Πρώτη ανοδική μετά από έξι πτωτικές και μάλιστα με μεγάλες απώλειες. Πρέπει να δούμε κάποια στιγμή μία σταθεροποίηση που να δείχνει ότι η αύξηση δε θα γίνει στα Τάρταρα.

EPSILON NET: Πρώτη ανοδική μετά από 9 πτωτικές.

MΟΥΖΑΚΗΣ: Είδαμε μία πτώση στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά στις τελευταίες δύο ανέκαμψε και χωρίς δυσκολίες. Στα 0,73 ευρώ σήμερα και στο +7,35% με χαμηλό όμως όγκο.

CENERGY: Δυνατή η ανάκαμψη της μετοχής. Με τρεις συνεχόμενες ανοδικές από τα 2,50 ευρώ βρέθηκε στα 2,71 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης