Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με σπασμένα φρένα – Βουτιά 4,55% την εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με σπασμένα φρένα – Βουτιά 4,55% την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αποτιμήσεις στην πρέσα. Πέντε συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες και η απώλεια ξεπερνάει τα 6 δισ. ευρώ στη συνολική αποτίμηση. Πολλές μετοχές «κρέμασαν» και έγραψαν νέα χαμηλά πολλών μηνών. Ο κίνδυνος της ύφεσης επηρέασε σήμερα τα πάντα. Όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο. Χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί οι επόμενοι μήνες και λόγω του ενεργειακού να είναι δύσκολοι και να μειώσουν το εισόδημα, επηρεάζοντας μεγέθη εταιρειών και φυσικά αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια. Ποιος θα κοιτάζει τις μετοχές αν του έρθει ο λογαριασμός ρεύματος στη στρατόσφαιρα;

Από την άλλη, αυτή η νέα κρίση θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν ρευστότητα, σε όσους δεν είχαν μετοχές εδώ και καιρό, να χτίσουν θέσεις σε προνομιακές τιμές. Κανείς φυσικά δε μπορεί να ξέρει που θα είναι ο πάτος των αγορών. Επιλεκτικά, προσεκτικά και χωρίς βιασύνες θα πρέπει να βρούμε τους επόμενους πρωταγωνιστές.

Ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 800 μονάδες που ωστόσο είναι ψυχολογικό όριο και η στήριξη βρίσκεται λίγο χαμηλότερα. Μεγάλες απώλειες επίσης για τον τραπεζικό κλάδο. Ελάχιστες μετοχές γλίτωσαν σήμερα. Στο -4,55% η εβδομάδα και στο -2,39% η μέρα. Με ποια μετοχή να πρωτο-ασχοληθείς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλες απώλειες για όλες τις συστημικές. Οι μεγαλύτερες για Πειραιώς και οι μικρότερες αλλά πάλι -3,34% για τη Eurobank. Οριακά πάνω από τα 3 ευρώ έκλεισε η Εθνική. Στα 0,85 ευρώ η ΑΛΦΑ.

ΟΤΕ: Μεγάλη και εδώ η βουτιά. Στα 14,70 ευρώ πλέον η μετοχή.

JUMBO: Νέες απώλειες 3,06% για τη μετοχή και κλείσιμο στα 13,60 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επτά συνεχόμενες πτωτικές. Η ΤΕΝΕΡΓ κάτω από τα 16 ευρώ.

VIOHALCO: Η στήλη έχει ένα θέμα με τον υψηλό δανεισμό γενικά. Επομένως, είμαστε λίγο προκατειλημμένοι και ίσως αδικήσουμε το εξάμηνο που έβγαλε. Όμως βλέπουμε μία τεράστια αύξηση του καθαρού δανεισμού που δεν περνάει χωρίς να τραβήξει το βλέμμα μας. Ο κλάδος βέβαια των καλωδίων πάει εξαιρετικά και αναμένεται να συνεχίσει με όσα γίνονται στο φυσικό αέριο. Οι ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης, τα αποθέματα και ο χρόνος μέχρι να σε πληρώσει ο αγοραστής επηρεάζει το δανεισμό και έτσι ο καθαρός δανεισμός πήγε στα 2,2 δισ. ευρώ περίπου. Τα δημοσιευμένα EBITDA στα 412 εκατ. ευρώ και τα καθαρά στα 207,3 εκατ. ευρώ. Εξαιρετική η κερδοφορία.

ΕΥΔΑΠ: Αναπροσαρμόζει το επενδυτικό πρόγραμμα και θα πει περισσότερα με τα ετήσια αποτελέσματα, σύμφωνα με τη διοίκηση ενώ επανέλαβε στην τηλεδιάσκεψη πως στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου. Οριακά υψηλότερα το κλείσιμο της μετοχής και η μόνη με άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

PRODEA: Μεγάλο το premium της μετοχής έναντι της καθαρής εσωτερικής αξίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σήμερα, το Reuters είχε θέμα σε αυτό που γράφαμε χθες, αναφορικά με τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας Βελγίου και Ολλανδίας, για επικείμενες ζημιές και σημειώνει πως η ΕΚΤ σκέφτεται να μειώσει την επιδότηση σε τράπεζες που της κοστίζει πολλά δισ. ευρώ σε τόκους.

INTRACOM: Στο άνοιγμα το σύστημά μας δεν είχε ενσωματώσει την αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή και την έδειχνε με μεγάλες απώλειες. Μετά διορθώθηκε. Στα 1,5920 ευρώ και στο +1,02% με όγκο 189 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Χωρίς τέλος η πτώση της μετοχής. Έχει να δει τέτοια νούμερα από τον Φεβρουάριο του 2016. Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες πτωτικές. Στα 2,61 ευρώ και στο -1,88% με όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Άλλαξε χέρια το 30% και δεν έχουμε μάθει τίμημα. Και γιατί να μας πουν; Ποιοι είμαστε εμείς που θα μας δώσουν και λογαριασμό…

REVOIL: Στο -5,20% και στα 1,1850 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Στα 1,81 ευρώ η μετοχή!

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης