Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

H Τεχνική Ολυμπιακή, η αξία των πλοίων και το τραπέζι των συζητήσεων που περιμένει την πλευρά Σαββίδη.

H Τεχνική Ολυμπιακή, η αξία των πλοίων και το τραπέζι των συζητήσεων που περιμένει την πλευρά Σαββίδη.
Από τη λογιστική κατάσταση προκύπτει πως η καθυστέρηση στην πώληση του Πόρτο Καρράς δεν οφείλεται στην πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής
Σχετικά Άρθρα

Βελτιωμένη η λογιστική κατάσταση της Τεχνικής Ολυμπιακής στο εξάμηνο και δείχνει πως ο όμιλος πάει να γυρίσει σελίδα, αφού έχει γυρίσει εδώ και καιρό στο θέμα της δραστηριότητας.
Αν και μειωμένες ζημιές στην τελική γραμμή, υπάρχουν έκτακτα που επηρέασαν την πορεία αλλά το σημαντικότερο νέο έρχεται από την αποτίμηση της μεγάλης σημερινής που έχει σε ένα καράβι το οποίο αποτιμήθηκε στα 93 εκατ. δολάρια με τα 79 εκατ. δολάρια να αντιστοιχούν στη δική της συμμετοχή και φυσικά είναι περισσότερα από την αποτίμηση του ομίλου στο ταμπλό του Χ.Α.
Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει, ενώ υπάρχουν και μετρητά σημαντικά στο ταμείο της εταιρείας. Σημειώστε πως έχει 6 ακόμα μικρότερες συμμετοχές της τάξης του 15% σε μεσαίου τύπου πλοίων μεταφοράς κοντέινερ.
Ενδιαφέρον έχει η αναφορά της διοίκηση στις διαπραγματεύσεις με την πλευρά Σαββίδη που έχει αγοράσει εδώ και χρόνια το Πόρτο Καρράς και δεν έχει κλείσει οριστικά η πώληση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεσμευμένα κεφάλαια σε ειδικό λογαριασμό.
Όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη και στον ειδικό λογαριασμό υπάρχουν 22,4 εκατ. ευρώ.
Αυτό που όμως φαίνεται είναι πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής αλλά όπως αναγράφεται: Στις 08/08/2022 η αγοράστρια αντί άλλης απαντήσεως, πρότεινε εγγράφως στις πωλήτριες, πριν τον ορισμό του 3ου Ι.Α., να προηγηθεί διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών για τυχόν περιορισμό των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, είτε λόγω μη συζήτησής τους (ως άνω, με δική της υπαιτιότητά), είτε λόγω μη κοινής αποδοχής των σχετικών εκατέρωθεν ενστάσεων, προτείνοντας ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 28/08/2022. Οι πωλήτριες απάντησαν εγγράφως ότι δέχονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, προτείνοντας ως πιθανές 10 ημερομηνίες την 29η και την 30/08/2022. Η αγοράστρια απάντησε στις 31/8/2022 ότι επιφυλάσσεται να ελέγξει την διαθεσιμότητα των ανώτατων στελεχών της και να επανέλθει. Δεδομένου ότι η αγοράστρια δεν επανήλθε, στις 08/09/2022, οι πωλήτριες της έστειλαν υπενθυμιστικό email. Μέχρι και σήμερα 21/09/2022 η αγοράστρια δεν έχει συμπράξει στην προώθηση της διαδικασίας.
Στο εξάμηνο ο όμιλος είχε πωλήσεις 5,1 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ, EBITDA 1,8 εκατ. ευρώ από ζημία 420 χιλ. ευρώ και ζημία 1,2 εκατ. ευρώ από ζημία 2,7 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός ήταν αρνητικός κατά 28,2 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης