Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις προσπαθεί να μην ακολουθήσει τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με επιλεκτικές τοποθετήσεις προσπαθεί να μην ακολουθήσει τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υψηλή και πάλι η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές. Μέσα σε λίγα λεπτά ο DAX πήγε στο -1,85% και μετά στο -0,90%. Με ήπιες απώλειες το δικό μας άνοιγμα και σε πολλές μετοχές παρατηρούμε απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών, η οποία φέρνει πιο έντονες διακυμάνσεις.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρά χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα οι αναλυτές. Προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα η μετοχή.

ΟΛΠ: Περιμένουμε μία δυνατή κίνηση σήμερα από τη συγκεκριμένη μετοχή, λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων εξαμήνου που δημοσίευσε. Ο τζίρος στο +30% περίπου και τα κέρδη στα 25,9 εκατ. ευρώ από 15,1 εκατ. ευρώ. Στο ξεκίνημα πήγε στο +4,76% και στα 14,54 ευρώ και εκεί οι αγοραστές μαζεύουν την αξιόλογη προσφορά.

ΕΛΠΕ-ΜΟΗ: Έχουν λόγο για υψηλότερα, αφού φαίνεται πως πάει πίσω η έκτακτη φορολογία. Ήπια ανοδικά άνοιξαν και οι δύο μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες το άνοιγμα του δείκτη και στις 508 μονάδες. Η Alpha Bank ξεκίνησε με μικρή άνοδο.

ΕΥΔΑΠ: Συνεχίζει να υποχωρεί και προσεγγίζει με μικρό όγκο τα 7 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Απίστευτα μεγέθη! Σημειώνουμε επίσης πως λόγω lockdown είχε κάποιο καιρό κλειστό το εργοστάσιο στην Κίνα και πως λόγω πολέμου υπήρχε δυσκολία εφοδιασμού του εργοστασίου στη Ρωσία με πρώτες ύλες. Εννοείται πως και οι τιμές του πετρελαίου την επηρεάζουν. Παρόλα αυτά εμφάνισε καθαρά κέρδη 26,3 εκατ. ευρώ από 26,6 εκατ. ευρώ με τις πωλήσεις να αυξάνονται 24,3% και στα 218,1 εκατ. ευρώ. Αρνητικός κατά 49,4 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

INTRACOM: Πολύ αρνητικά τα αποτελέσματα και έχουν να κάνουν με τις ζημιές από την κατασκευαστική δραστηριότητα, την απομείωση υπεραξίας της Κέκροψ κατά 5,7 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχουν και κάποια bonus που επηρέασαν. Δηλαδή τα έξοδα διοίκησης εκτοξεύτηκαν στα 37,5 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ και αυτό οφείλεται στις νέες μετοχές που δόθηκαν στη διοίκηση. Δεν δόθηκαν βέβαια μόνο στη διοίκηση της Intracom που έχει ανακοινωθεί αλλά και στο προσωπικό της Defence με αποτέλεσμα συνολικά η επιβάρυνση να είναι πάνω από 17 εκατ. ευρώ. Η ζημία ανήλθε στα 31,9 εκατ. ευρώ από 11,2 εκατ. ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ (απάντηση): Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 830 χιλ. ευρώ από ζημία 293 χιλ. ευρώ πέρυσι. Το σημαντικό είναι πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 22 εκατ. ευρώ περίπου. Θυμίζουμε πως στο τέλος του 2021 είχε 8,5 εκατ. ευρώ ενώ η διοίκηση στη γενική συνέλευση είχε πει πως είχε εισπράξει 13,7 εκατ. ευρώ και έχει να δώσει επιστροφή 0,0144 ευρώ ή 18 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε τα έχει και με το παραπάνω. Σημειώνουμε πως μετά τη λήξη του εξαμήνου έχει λάβει πρόσθετα κεφάλαια από κουπόνια 4,7 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μειωμένα τα κέρδη αλλά κέρδη. Αν δούμε την πορεία άλλων κατασκευαστικών θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με τα δικά τις. Στις 163 χιλ. ευρώ από 751 χιλ. ευρώ και έχει γυρίσει με αρνητικό καθαρό δανεισμό. Εξακολουθεί να υφίσταται απαίτηση από έργο με προσημείωση βέβαια ακινήτου ύψους 4,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δουλειά που έκανε στην Πάρο και είναι ξενοδοχείο.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Άλλη μία εισηγμένη με όφελος από τις διαπραγματεύσεις για τα δάνειά της. Ήρθε σε συμφωνία με το Do Value και για οφειλή 3,2 εκατ. ευρώ έγραψε όφελος 2,5 εκατ. ευρώ! Επίσης ήρθε σε συμφωνία με την Intrum και για οφειλή 1,23 εκατ. ευρώ έγραψε όφελος 780 χιλ. ευρώ. Αν εισπράξει και μέρος των απαιτήσεων που έχει θα βρεθεί με καθαρά μετρητά και θα είναι το τέλειο όχημα..

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Το μικτό περιθώριο μειώθηκε σημαντικά. Και εδώ το ενεργειακό επηρέασε. Τα καθαρά κέρδη στις 613 χιλ. ευρώ από 1,84 εκατ. ευρώ.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Βλέπουμε πως όλες οι εταιρείες έχουν σημαντικά κέρδη από την αποτίμηση των ακινήτων. Από την άλλη βλέπουμε πως οι τιμές των μετοχών δεν πάνε καλά. Αυτό έχει να κάνει με την άνοδο των επιτοκίων που όπως λέει και η Trastor θα επηρεάσει στο υπόλοιπο του έτους την πορεία των αποδόσεων, ενώ θα επηρεαστούν και από την άνοδο των τόκων.

FRIGOGLASS: Με όφελος από την αποζημίωση που έλαβε για την καταστροφή του εργοστασίου στη Ρουμανία τα αποτελέσματα. Υπάρχει αναφορά για τις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους που μπορείτε να διαβάσετε σε άλλο θέμα στη στήλη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης