Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 800 μονάδες – Οι τίτλοι που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστροφή πάνω από τις 800 μονάδες – Οι τίτλοι που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αρκετή μεταβλητότητα και σήμερα οι ξένες αγορές και ακολούθησε και η δική μας με το τζίρο να συνεχίζει να προβληματίζει καθώς κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Κατά τα λοιπά η συνεδρίαση εξελίχθηκε όμορφα και κατάφερε ο γενικός δείκτης να ανακάμψει από τα χαμηλά ημέρας κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 800 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, στην πτώση τα πήγαινε και πάλι καλύτερα από τις ξένες αγορές. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις μας κράτησαν και πάλι. Τα αποτελέσματα έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να τοποθετηθούν αλλά και σε άλλους να ρευστοποιήσουν καθώς υπήρξαν και απογοητεύσεις.

Κάποιες μετοχές δεν τα έχουν πάει καλά τους τελευταίους μήνες σκορπώντας προβληματισμό. Θα αναφερθούμε αναλυτικά αύριο σε αυτές τις περιπτώσεις σε θέμα που θα έχουμε στο site. Ξεκινάμε με τα καλά σήμερα και την πορεία του ΟΛΠ που έδειξε πως άδικα βρισκόταν εκεί που ήταν και κάποιοι είχαν υποεκτιμήσει τις προοπτικές του. Οι εξελίξεις με τον έκτακτο φόρο στις εταιρείες διύλισης δίνουν κάποιες ανάσες στις μετοχές, ενώ από νωρίς είχε καλύτερη πορεία έναντι των άλλων συστημικών η Alpha Bank.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Διαγραμματικά μας άρεσε η σημερινή κίνηση καθώς δε πήγε σε νέα χαμηλά και δείχνει πως βγάζει αντίδραση από τις 780 περίπου μονάδες. Χρειάζεται συνέχεια η αντίδραση. Στις 804,19 μονάδες το κλείσιμο και στο +1,42% με τζίρο 39 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Αποτελεσματάρες! Νομίζουμε πως στο σύνολο της χρήσης το p/e θα είναι μονοψήφιο, αν μείνει αυτή η αποτίμηση. Αν μείνει βέβαια σε αυτήν την τιμή θα είναι για γέλια η κατάσταση της αγοράς μας. Στα 14,64 ευρώ και στο +5,48% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ καλή από νωρίς η ΑΛΦΑ και τελικά έκλεισε και με τη μεγαλύτερη άνοδο και κοντά στο 3%. Φτωχή άνοδο είχε η ΠΕΙΡ (0,29%), αμετάβλητη η ΕΥΡΩΒ και με απώλειες 0,20% η ΕΤΕ.

ΟΤΕ: Η στήριξη στα 14 ευρώ περίπου επιβεβαιώθηκε και πλέον η μετοχή με ένα καλό ανοδικό σερί έφτασε πάνω από τα 15 ευρώ. Κλείσιμο στα 15,33 ευρώ και στο +3,23%.

ΔΕΗ: Προσπαθεί να δώσει συνέχεια στην αντίδραση και να απομακρυνθεί από τα 5 ευρώ. Στα 5,37 ευρώ και στο +3,23%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολύ δυνατός σήμερα και έκλεισε στα 14,60 ευρώ με άνοδο 4,36%.

FRIGOGLASS: Ανακοινώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με τη συμφωνία της εταιρείας με τους ομολογιούχους. Σε ιστορικά χαμηλά κινήθηκε σήμερα το ομόλογο και κάτω από τις 46 μονάδες βάσης. Στην τηλεδιάσκεψη το ενδιαφέρον φυσικά ήταν στην κεφαλαιακή διάρθρωση και στα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά δεν έδωσε η διοίκηση άλλες πληροφορίες. Σε ερώτηση μάλιστα αν θα έχουν συμμετοχή οι μέτοχοι, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Ανοδικά κατά 6,29% η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Θα ξαναγράψουμε πως είναι κρίμα κάποιες μετοχές να μην έχουν στο ταμπλό την πορεία που έχουν στο επιχειρηματικό στίβο. Πάει εξαιρετικά παντού, έχει τρομερό όνομα στο εξωτερικό, οι επενδύσεις πέφτουν βροχή, αλλά ο δανεισμός παραμένει αρνητικός κ.α. Όμως στο ταμπλό για αρκετούς λόγους δεν μπορεί να πάρει την αποτίμηση που της αξίζει. Κρίμα…

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Προφανώς και όλοι κάτι θετικό σκέφτονται όταν βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά στο ταμπλό, με τους αγοραστές να σκουπίζουν όσα βρίσκουν μπροστά τους. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα μάθουμε τι γίνεται καθώς όπως είναι γνωστό, η εισηγμένη περιορίζεται μόνο στα τυπικά.

INTERLIFE: Με μεγάλες απώλειες η μετοχή λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Όσες εταιρείες είχαν συμμετοχές σε περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο δεν τα πήγαν καλά. Στο -3,14%.

PROFILE: Σε καλή στήριξη πάτησε η μετοχή. Για να δούμε αν μπορεί να βγάλει αντίδραση.

INTRAKAT: Προφανώς και η αύξηση δε θα γίνει στην τιμή που πουλήθηκε η εταιρεία, αλλά σημαντικά χαμηλότερα, όπως δείχνει το ταμπλό.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με όγκο στο -4,09%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης