Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα, ανάλογο των ευρωπαϊκών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δυνατό ξεκίνημα, ανάλογο των ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά τη σημαντική πίεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα, οι επενδυτές άρχισαν να γίνονται από χθες πιο θετικοί, αγοράζοντας στα χαμηλά και ωθώντας υψηλότερα το γενικό δείκτη. Σήμερα αναμένεται συνέχεια και βοηθούν οι νέες εκτιμήσεις αναφορικά με την πιθανότητα να αυξήσει με 0,75% τα επιτόκια η FED, η οποία υποχώρησε.

Στη δική μας αγορά τα αποτελέσματα δίνουν τον τόνο και δημιουργούν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η πρόσφατη υποχώρηση έχει κάνει πολλές αποτιμήσεις ελκυστικές. Επίσης θα πούμε πως βλέπουμε μία αποκλιμάκωση τιμών κάποιων μεταφορικών αλλά και πρώτων υλών. Η υποχώρηση στα ναύλα δεν έχει πάρει μάλλον την έκταση που θα έπρεπε. Ίσως ακόμα πολλοί να νομίζουν πως είναι σε υψηλά επίπεδα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ισχυρή άνοδο και τον DAX να κινείται πάνω από τις 12.400 μονάδες (+1,80%). Ο Γ.Δ. στις 815 μονάδες και στο +1,3% με το καλημέρα. Οι τράπεζες στο +3%. Οι συστημικές με άνοδο 3% και πάνω πλην της ΕΥΡΩΒ που είναι λίγο χαμηλότερα από 3%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα η διοίκηση χθες και για τα μερίσματα και για το μέλλον της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Έχει τρία ομολογιακά με κλειδωμένο επιτόκιο, άρα δεν επηρεάζεται όσο άλλες από τις αυξήσεις των επιτοκίων. Στο +2% περίπου στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Με δυνατή άνοδο στο άνοιγμα και τη μετοχή στα 5,50 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Για να δούμε αν θα ξυπνήσει κάποια στιγμή και δώσει καλή αντίδραση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ίσως τα μεγέθη να δείχνουν μία αλλαγή τάσης και ίσως δούμε μία υποχώρηση στα επόμενα τρίμηνα στον κλάδο. Η σωστή διαχείριση μας ενδιαφέρει περισσότερο και οι ταμειακές ροές. Τα κέρδη εξαμήνου δίνουν p/e 3 φορές και p/bv 0,42 φορές. Απίστευτα νούμερα!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με p/bv 0,62 και p/e 10 φορές η συγκεκριμένη στο εξάμηνο!

FLEXOPACK: Με p/bv 0,79 και p/e 10,2 φορές. Εξαιρετικά φθηνή και η συγκεκριμένη.

ΕΛΤΟΝ: Παρά την άνοδο λόγω αποτελεσμάτων, εξακολουθεί να παίζει λίγο κάτω από τα ίδια κεφάλαια και με p/e 7,5 στο εξάμηνο!

ΕΚΤΕΡ: Βάσει των κατασκευαστικών συμβολαίων που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτελούνται αμιγώς από την ΕΚΤΕΡ, το ανεκτέλεστο έργο ανέρχεται την 30/6/2022 σε 41,2 εκατ. ευρώ έναντι 26 εκατ. ευρώ την 31/12/2021. Μετά τη λήξη ωστόσο του εξαμήνου έχει αναλάβει σημαντικά έργα. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα έργα που έχει αναλάβει μετά τις 30/6 προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΚΙΝΗΤΑ (απάντηση): Λόγω αύξησης επιτοκίων προφανώς οι επενδυτές περιμένουν μείωση της αξίας στα επόμενα τρίμηνα. Γι΄αυτό και το discount έναντι του δημοσιευμένου ΝΑV στο εξάμηνο αυξάνεται.

ΜΠΗΤΡΟΣ (απάντηση): Τι να σας πούμε, μακάρι να ξέραμε. Σημαντική η καθυστέρηση, αλλά δεν είναι η μόνη.

LAVIPHARM: Δυνατή εντολή αγοράς και σήμερα στα 0,45 ευρώ. Προφανώς και κάπου εδώ λέει η αγορά πως θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Το ενημερωτικό δελτίο έχει πάει ήδη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Πέταξε κάποιος 23 κομμάτια και την άνοιξε στο -30% και στα 0,35 ευρώ. Η αποτίμηση σε αυτήν την τιμή στα 2,91 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης