Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πωλητές οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πωλητές οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Κεφαλαιοποίηση του ΧΑ διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα 52,40 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,52%
Σχετικά Άρθρα

Πωλητές ήταν οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο στο Χ.Α. και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (AxiaNumbers) πραγματοποίησαν εκροές ύψους 83,32 εκατ. ευρώ κατά το μήνα Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τους εγχώριους επενδυτές οι οποίοι πραγματοποίησαν εισροές ύψους 83,32 εκατ. τον Σεπτέμβριο.
Η κατανομή της Αξίας Χαρτοφυλακίου των Δικαιούχων Μερίδων διαμορφώθηκε στα 63,62% για τους Αλλοδαπούς Δικαιούχους Μερίδων και 36,38% για τους Ημεδαπούς
Οι χώρες με την μεγαλύτερη αξία χαρτοφυλακίου (μερίδες πελάτη) για το μήνα ήταν οι ΗΠΑ με αξία συνολικού χαρτοφυλακίου 5,82 δισ. ευρώ, η Κύπρος με αξία χαρτοφυλακίου 5,11 δισ. ευρώ και η Ολλανδία με αξία χαρτοφυλακίου 4,89 δισ. ευρώ.
Οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν το 55,4% των συνολικών συναλλαγών (αγορές & πωλήσεις) τον Σεπτέμβριο 2022 (σε σχέση με το 56,4% τον προηγούμενο μήνα), ενώ οι Ημεδαποί Δικαιούχοι Μερίδων, πραγματοποίησαν το 44,6% των συναλλαγών, σε σχέση με το 43,6% τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου AXIANumbers Σεπτεμβρίου 2022, διαμορφώθηκε ως εξής:
Δημιουργήθηκαν 812 νέοι λογαριασμοί πελάτη και εγγεγραμμένων διαμεσολαβητών, σε σχέση με 805 νέους λογαριασμούς τον Αύγουστο.
Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση 96.542 ανενεργών μερίδων επενδυτών σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΛΚΑΤ.
Η Κεφαλαιοποίηση του ΧΑ διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα 52,40 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,52%, σε σχέση με τα επίπεδα του Αυγούστου (56,06 δισ. ευρώ).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο