Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αποκαρδιωτική εικόνα, απίστευτη απαξίωση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αποκαρδιωτική εικόνα, απίστευτη απαξίωση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το τι κάνει ο Γενικός Δείκτης τέτοιες μέρες μάλλον απασχολεί ελάχιστους. Με τέτοιους τζίρους δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια, και πόσο μάλλον να βγάλουμε και συμπεράσματα. Απίστευτη η επενδυτική αδιαφορία και η απαξίωση για τις ελληνικές μετοχές. Δεν υπάρχουν επενδυτές, δεν υπάρχει αγορά. Μεγάλη πλήξη και σήμερα.

Φτωχή και η εγχώρια ειδησεογραφία και αυξημένη η εξάρτηση με τις ξένες αγορές. Και αυτές όμως μάλλον δεν ξέρουν που βαδίζουν. Στα ύψη η μεταβλητότητα. Δεκάδες οι φθηνές εταιρείες, απαξιώνονται κάθε μέρα και περισσότερο στο ταμπλό. Δεν είναι η αβεβαιότητα μόνο. Είναι συνολικά η αδιαφορία. Για να δούμε τι τέλος θα έχει όλο αυτό…

Για την ιστορία, σήμερα η αγορά έκανε 22 λεπτά για να πιάσει ο τζίρος το 1 εκατ. ευρώ. Συνολικά έγιναν σχεδόν 33 εκατ. ευρώ και ο Γ.Δ. έκλεισε με οριακή άνοδο. Η Coca Cola, ξεχώρισε, η οποία πάντα βάζει πλάτη όταν την… καλούν να κρατήσει την αγορά. Πτώση για ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ.

COCA COLA: Στα 22 ευρώ και στο +2,33% με όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Κράτησε την αγορά μόνη της. Το έχει ξανακάνει άλλωστε…

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Σε τέτοιες συνεδριάσεις, αν θέλεις να κρατήσεις το Γ.Δ. βάζεις λίγα χρήματα σε δυο-τρεις μετοχές με βαρύτητα και σώζεις την παρτίδα. Από την άλλη βλέπεις πως με δυο μαρκετιές αλλάζεις πρόσημο συνολικά στην αγορά και προκαλείς μεγάλη μεταβλητότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η ΕΤΕ, Με απώλειες και η ΑΛΦΑ και με μικρή άνοδο ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ. Η Πειραιώς όταν πλησιάζει προς το 1 ευρώ βγαίνουν αγοραστές.

ΔΕΗ: Απώλειες 1,38% και κλείσιμο στα 5,36 ευρώ. Ψάχνει ακόμα να βρει το δρόμο της.

ΟΛΠ: Με άνοδο 0,96%. Στα 14,72 ευρώ, προσπαθεί και αυτή να κρατηθεί και να μη χάσει τελείως την αξιοπρέπειά της.

QUEST: Στο χαμηλό ημέρας το δικό της κλείσιμο και στα 4,04 ευρώ. Ο όγκος κάτω από 25 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζουμε πως η μετοχή πλέον είναι εξαιρετικά φθηνή. Νομίζουμε πως έχει αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα περιοχές που είχε βρεθεί όταν έφευγε ο μεγάλος ξένος. Κάτω από τα ίδια κεφάλαια διαπραγματεύεται η μετοχή, με την εισηγμένη να είναι σχεδόν αδάνειστη. Χαμηλό 23 μηνών έγραψε σήμερα. Στα 4,80 ευρώ και στο -3,61% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 34 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Με όγκο σήμερα 52 χιλ. τεμάχια ο οποίος είναι μεγάλος για τη μετοχή και άνοδος 4,09%.

ΕΚΤΕΡ: Πολύ ωραία η κίνηση σήμερα. Στα 1,41 ευρώ και στο +3,30% με όγκο 38 χιλ. τεμάχια.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Δεν είναι και λίγα 4,5 χιλ. τεμάχια για τη συγκεκριμένη. Δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό, αλλά την πήγε στο -12,62%.

INTERLIFE: Όταν έβγαζε καλά αποτελέσματα δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Όταν γίνονταν εξαγορές στον κλάδο της δεν κέρδισε κάτι η δική της αποτίμηση. Τώρα που έβγαλε άσχημα αποτελέσματα βούλιαξε. Στα 3,52 ευρώ και στο -5,88%.

ΕΧΑΕ: Δοκιμάζει τιμές κάτω από 3 ευρώ. Στα 2,98 ευρώ το σημερινό χαμηλό της και στα 3 ευρώ το κλείσιμο. Μάλιστα και ο όγκος των 100 χιλ. τεμαχίων δεν είναι μικρός. Η αποτίμηση στα 181 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Στα 10,34 ευρώ και στο +1,57% με καλό όγκο και την αποτίμηση πλέον στα 502 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης