Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βασανιστικά κυλούν οι ώρες – Απώλειες λόγω των ξένων αγορών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βασανιστικά κυλούν οι ώρες – Απώλειες λόγω των ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε τελικά καθώς στις δημοπρασίες με το βύθισμα των ξένων αγορών σε χαμηλά ημέρας ξανά, πήγαμε και εμείς στο -0,69% και στις 809 περίπου μονάδες. Ο τζίρος αστείος και φυσικά, αυτό ευνοεί όσους θέλουν να ασκήσουν υποτιμητική κερδοσκοπία, ενώ όσοι παρακολουθούν τη συνεδρίαση είναι λες και υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Κρατούσαν την αγορά με μικρές απώλειες μέσω της Coca Cola, αλλά στο τέλος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου της επηρεάζοντας τους δείκτες.

Δεν ξέρουμε αν «αντέχει» η αγορά μας, αλλά με βαρύτητα 11,6% η Coca Cola στο γενικό δείκτη δεν είναι και δύσκολο να την κάνεις να δείχνει αντοχές. Σήμερα φάνηκε. Οι μετοχές διολισθαίνουν καθημερινά. Πολλές έχουν διψήφια ποσοστά απωλειών σε μικρό διάστημα και συνολικά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψάχνεις να βρεις μία μετοχή που να σου τράβηξε το βλέμμα και δε βρίσκεις.

COCA COLA: Βρέθηκε να ενισχύεται έως και 2,91% και στο τέλος έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και στο +0,45%. Εννοείται πως επηρέασε το Γενικό Δείκτη.

MOTOR OIL: Στο χαμηλό ημέρας και στα 16,24 ευρώ με απώλειες 2,70% στο κλείσιμο.

JUMBO: Δέχθηκε αρκετή πίεση σήμερα. Στα 13,26 ευρώ και στο -2,21%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο μόνο η ΕΥΡΩΒ και με οριακές απώλειες η ΕΤΕ. Με απώλειες άνω του 1% οι δύο άλλες συστημικές.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7 ευρώ η μετοχή και με όγκο.

ΟΠΑΠ: Από τις μετοχές που κράτησαν σήμερα.

NASDAQ: Σε χαμηλό δύο ετών ο δείκτης αλλά αν δεις το γράφημά του θα τρομάξεις με το ράλι των προηγούμενων ετών.

ΑΝΟΔΟΣ: Για να πάει μια μετοχή πάνω, χρειάζεται ένα story. Πολλές φορές κάποιοι φτιάχνουν ένα story, το πουλάνε ωραία, βάζουν κόσμο στη μετοχή, αλλά η πεμπτουσία της ανόδου, είναι να μπορέσεις να πουλήσεις σε άλλους τα χαρτιά. Να ανέβει η τιμή, αλλά και πάλι να υποστηρίζεται από το story. Αλλιώς θα ανέβει η μετοχή, αλλά δε θα μπορέσουν να πουλήσουν αυτοί που το πέτυχαν αυτό, γιατί θα θεωρείται ακριβή και κανείς δε θα θέλει να αγοράσει. Επομένως, χαμένος κόπος. Τα θεμελιώδη είναι η βάση για να πατήσει ένα story. Αν δεν υπάρχουν αυτά συνήθως η πτώση είναι πιο απότομη από την άνοδο.

REDS: Προφανώς και θα πρέπει να συμπεράνουμε πως έχουν χαλάσει οι σχέσεις των Ολλανδών με τον πρόεδρο της Reds και μέτοχο με 11%, κ.Παναγιωτόπουλο. Πιθανότατα οι Ολλανδοί να ήθελαν με κάποιο τρόπο να αυξήσουν το ποσοστό τους στην εταιρεία, κάτι που δε θα ήθελε να γίνει με τέτοιο τρόπο ο κ.Παναγιωτόπουλος. Όπως είχε φανεί από το ενημερωτικό, η εταιρεία της Reggeborgh, Prosilio, κατείχε προ της δημόσιας πρότασης το 4,81% της Reds.

MEDICON: Κατάφερε να ξεπεράσει οριακά τον τζίρο του περσινού εννεαμήνου. Αυτό δείχνει πάντως ότι το τρίτο τρίμηνο δεν πήγε τόσο καλά όσο το περσινό. Στο εξάμηνο είχαμε μείωση των κερδών και περιμένουμε πως τα αυξημένα κόστη θα επηρέασαν και το τρίτο τρίμηνο. Πάντως αν κατάφερε να βγάλει έστω και λίγα κέρδη το p/e είναι μονοψήφιο ήδη από το εννεάμηνο. Η αποτίμηση είναι αστεία αν αναλογιστεί κάποιος τι έχει πετύχει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

FOURLIS: Έβγαλε αντίδραση σήμερα και είχε πάλι υψηλό όγκο συναλλαγών. Στα 2,53 ευρώ και στο +2,02% με 78 χιλ. τεμάχια.

EUROXX: Με ελάχιστες πράξεις και ανύπαρκτες εντολές έχει καταφέρει να γράψει αποτίμηση 43 εκατ. ευρώ. Δύσκολα βέβαια πουλάει κάποιος στα τρέχοντα επίπεδα, αν έχει μετοχές. Έχει πλέον μεγαλύτερη αποτίμηση από την Έλαστρον, τον Πετρόπουλο, την AS Company, τη ΓΕΒΚΑ και δεκάδες άλλες.

ΕΥΑΘ: Οριακά υψηλότερη η αποτίμησή της από της Intrakat. Τα μερίσματα που έχει δώσει όμως η συγκεκριμένη δεν νομίζουμε πως θα μπορέσουν να τα δουν ποτέ οι μέτοχοι της δεύτερης.

ENTERSOFT: Περιμένουμε στις 14/10 τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο. Νομίζουμε πως είναι κρίσιμο να μάθουμε τι έχει γίνει, γιατί η μετοχή έχει δεχθεί πολύ μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα. Το εξάμηνο βέβαια δεν πήγε καλά σε επίπεδο κερδοφορίας και καταγράφθηκε σημαντική μείωση στα κέρδη. Στα 3,30 ευρώ και στο -2,37%.

ELINOIL: Μπορεί κάποιος να μας πει ποιος ήταν αυτός που έπρεπε να πουλήσει 1 κομμάτι και μάλιστα στο 9,35% και στα 1,60 ευρώ σήμερα; Τί ακριβώς επιδίωκε; Αν μας διαβάζει ο πωλητής ας μας στείλει ένα email, ή ας γράψει ένα σχόλιο. Θα μας ενδιέφερε η άποψή του. Η μετοχή τελικά έκλεισε με μικρή υποχώρηση και με συνολικό όγκο 151 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης